ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Βιολάντα - Επιστολή Τζιωρτζιώτη σε εργαζόμενους: Ούτε μισή «συγγνώμη» για τη διαρροή προπανίου
Απουσιάζει η «συγγνώμη» από τα λόγια του ιδιοκτήτη της εταιρείας «Βιολάντα» με την οποία απευθύνεται στους εργαζόμενους

Απουσιάζει η «συγγνώμη» από τα λόγια του ιδιοκτήτη της εταιρείας «Βιολάντα» με την οποία απευθύνεται στους εργαζόμενους που θρηνούν την απώλεια των συναδελφισσών τους στην φονική έκρηξη στο εργοστάσιο των Τρικάλων
Επιστολή του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη έλαβαν οι εργαζόμενοι στην μπισκοτοβιομηχανία των Τρικάλων. Σ- αυτήν ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας εκφράζει την οδύνη του για τον χαμό των πέντε εργατριών, διαμηνύει στους εργαζόμενους ότι παρότι το εργοστάσιο θα μείνει κλειστό για τουλάχιστον μία εβδομάδα, δεν θα χάσουν τους μισθούς τους, ωστόσο, δεν αναφέρει πουθενά την λέξη «συγγνώμη».
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα το γεγονός πως η επιστολή ξεκινά με προσωπική αναφορά στον ίδιο, καθώς λέει: «Αυτές οι μέρες είναι από τις πιο δύσκολες της ζωής μου».
«Αλλά και για όλους εμάς που μείναμε πίσω, που προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι μέσα σε ένα σοκ, μέσα σε μια θλίψη που δεν χωρά εύκολα λόγια. Υπάρχουν στιγμές που απλώς σφίγγεται η καρδιά», γράφει πιο κάτω και στη συνέχεια διαβεβαιώνει το προσωπικό του εργοστασίου πως παρότι δεν θα λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις όλη την εβδομάδα μετά το τρομερό δυστύχημα, θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους.
«Σκύβω το κεφάλι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε. Και σας αγκαλιάζω όλους, με πόνο, αλλά και με αγάπη», κλείνει την επιστολή.
Στην επιστολή του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας αναφέρει τα εξής:
«Αυτές οι μέρες είναι από τις πιο δύσκολες της ζωής μου.
Και δεν το λέω ελαφρά.
Χάσαμε πέντε ανθρώπους μας. Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές που έσβησαν απότομα.
Ανθρώπους που τους βλέπαμε κάθε μέρα, που δουλεύαμε μαζί, που είχαν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια της Βιολάντα και μέσα στην καθημερινότητά μας. Ήταν δικοί μας άνθρωποι.
Ο πόνος είναι μεγάλος. Πρώτα και πάνω απ’ όλα για τις οικογένειές τους, που βιώνουν κάτι αδιανόητο.
Αλλά και για όλους εμάς που μείναμε πίσω, που προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι μέσα σε ένα σοκ, μέσα σε μια θλίψη που δεν χωρά εύκολα λόγια. Υπάρχουν στιγμές που απλώς σφίγγεται η καρδιά.
Θέλω να σας μιλήσω όπως νιώθω:
Αυτές τις ώρες, το μόνο που με απασχολεί πάνω από όλα είναι οι άνθρωποί μας. Οι οικογένειες που πενθούν. Και εσείς, που κουβαλάτε αυτό το βάρος, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.
Κανένα εργοστάσιό μας δεν θα λειτουργήσει για ολόκληρη την εβδομάδα. Πενθούμε. Και αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από σεβασμό στη μνήμη των ανθρώπων μας που χάθηκαν και στις οικογένειές τους.
Μέσα σε όλο αυτό, νιώθω την ανάγκη να σας πω και κάτι πολύ συγκεκριμένο, για να μη μείνει καμία σκιά ανησυχίας:
οι μισθοί σας θα καταβληθούν κανονικά.
Δεν θέλω κανείς να ανησυχεί για τη δουλειά του ή για το αύριο. Δεν θέλω να προστεθεί ανασφάλεια σε έναν πόνο που είναι ήδη βαρύς. Η Βιολάντα είναι εδώ και θα σταθεί δίπλα σας.
Ξέρω πως αυτό που ζούμε δεν είναι εύκολο.
Άλλος μπορεί να μην κοιμάται, άλλος να θυμώνει, άλλος να σωπαίνει. Όλα είναι ανθρώπινα. Και γι’ αυτό θέλω να ξέρετε ότι θα υπάρχει διαθέσιμη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, για όποιον νιώθει την ανάγκη να μιλήσει. Για εσάς, για τις οικογένειές σας, για όποιον αισθάνεται ότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του. Δεν είναι αδυναμία να ζητάς βοήθεια. Είναι δύναμη.
Αυτό που συνέβη μας έχει πληγώσει όλους.Και αυτό το βάρος δεν πρέπει να το σηκώσει κανείς μόνος του. Θα είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Ήσυχα, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά. Έτσι όπως πάντα ήθελα να είναι αυτή η εταιρεία.
Σκύβω το κεφάλι στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε.Και σας αγκαλιάζω όλους, με πόνο, αλλά και με αγάπη.
Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης»
newsbomb.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.04.2026 | 16:17
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαινιάζει το φράγμα Ληθαίου στο Ν. Τρικάλων - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Καλούν Χατζηδάκη να επισκεφτεί τη Θεσσαλία για τα αντιπλημμυρικά και τα έργα αντιμετώπισης λειψυδρίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 13:40
Ο ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 μετατρέπεται στη μεγαλύτερη αθλητική και μουσική γιορτή της Ελλάδας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 12:57
Το στοιχείο της έκπληξης θεμελιώνει την αγάπη για το ποδόσφαιρο - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 09:44
Το νέο «όπλο» της Τροχαίας: Porsche Panamera 500 ίππων στη μάχη των δρόμων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.04.2026 | 09:41
Ανεξερεύνητοι Τόποι: Αθαμανία-Γαρδίκι: Στην καρδιά της βλάχικης παράδοσης της Πίνδου
- ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:14
Μαγνησία: Δεν άντεξε την απώλεια της κόρης της και αυτοπυρπολήθηκε! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 11:00
Επικαιροποίηση από Φάνη Τακούδη: Βροχερή πρωτομαγιά με χιόνια στα ορεινά και ψύχρα στη Θεσσαλία (video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 09:44
Θρήνος στη Μαγνησία: Αυτή είναι η 44χρονη μητέρα που σκοτώθηκε-Είχε πάρει χθες για πρώτη φορά το μηχανάκι της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.04.2026 | 08:23
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 14:30
Σεισμός στην Σκιάθο – Έγινε αισθητός στη Λάρισα και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΛΑΡΙΣΑ | 28.04.2026 | 13:17
Παρουσία Θεοδωρικάκου τα εγκαίνια του νέου Agritech Experience Center στο Γαιόπολις στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 28.04.2026 | 17:12
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στη Σκιάθο- μετά τα 4,7 νέος σεισμός μεγαλύτερος στα 4,9 ρίχτερ














































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed