ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ανάρτηση Παπαστεργίου για την τραγωδία στη Βιολάντα: «Βαρύ το κλίμα, το 2007 εργάστηκα εκεί ως μηχανικός»
«Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των γυναίκων με οποιοδήποτε τρόπο»

Πέντε ημέρες μετά τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενες, o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, με ανάρτησή του στα social media, συνδυάζει την προσωπική του σύνδεση με τη μονάδα --μέσω των μηχανολογικών μελετών του παρελθόντος και συγκεκριμένα το 2007-- με την βαθιά συγκίνηση για τα θύματα και την αποφασιστικότητα να αποδοθούν ευθύνες.
Ο κ. Παπαστεργίου έκανε κάλεσμα σε στήριξη προς τις οικογένειες και σε ενδελεχή διερεύνηση των αιτίων, ώστε να μην επαναληφθεί η τραγωδία.
«Πέντε μέρες μετά την τραγωδία στην Βιολάντα και προφανώς το κλίμα στην πόλη μου, τα Τρίκαλα, συνεχίζει να είναι βαρύ, με τη θεσσαλική γη να υποδέχεται τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους.
Μια τραγωδία που όλοι ζήσαμε και ζούμε από κοντά, καθώς οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής έκαναν γρήγορα και με ακρίβεια τη δουλειά τους.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά, αφού το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης, ακριβώς στη φάση της πρώτης εγκατάστασης.
Μελέτες που εγκρίθηκαν μετά από επιτόπιους ελέγχους, τόσο της Πυροσβεστικής όσο και του τότε Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ συνέχισαν στην πορεία άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί, λόγω των συνεχών επεκτάσεων αλλά και της μετέπειτα εκλογής μου στο Δήμο.
Διαβάζω με μεγάλη συγκίνηση τις ιστορίες των γυναικών που χάθηκαν. Είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα στις οικογένειές τους με οποιοδήποτε τρόπο. Στις μικρές κοινωνίες μας, αυτό είναι κάτι που ευτυχώς ακόμη λειτουργεί.
Παρακολουθώ επίσης με ενδιαφέρον την λεπτομερή δουλειά που κάνουν η Δικαιοσύνη και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής. Γιατί το χρωστάμε στις γυναίκες αυτές και τις οικογένειές τους. Και γιατί πρέπει να δούμε τί πήγε λάθος για να μην επαναληφθεί», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 14:02
Χ. Μπιλίνης για ευλογιά αιγοπροβάτων: Επιστημονικές επισημάνσεις για τεκμηρίωση και ασφάλεια του εμβολιασμού στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 13:26
Αλλαγή σκυτάλης στη Γενική περιφερειακή Αστυνομική Δ-νση: Ο Ταξίαρχος Γ. Ντιζές στη θέση του Σ. Μπιλιάλη (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 12:00
Οι γηγενείς ποικιλίες στο επίκεντρο εκδήλωσης στον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 11:49
«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί στο κλειστό της Νεάπολης (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.02.2026 | 10:24
Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών: Νέος πρόεδρος ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:59
Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Τεμπών με 135 γραμ. ηρωίνης, 30 γραμ. κοκαΐνης και 189 γραμ. κάνναβης (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 09:45
Βόλος: Με κομβόι στο λιμάνι σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Μαγνησία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:40
Έρχεται νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ευρώ για τα έτη 2025 κα 2026, σε προτεραιότητα οι μεγάλες καλλιέργειες
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 11:24
Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 10:11
Στο εδώλιο 8 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας για άδειες φωτοβολταϊκών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:50
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 19:12
Τακούδης: Εξαιρετικά βροχερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε-από τα ξημερώματα έντονες βροχές (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 13:59
Τι απαντά η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου της Ευλογιάς στην έκθεση της EFSA για το εμβόλιο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 14:33
Μία λίμνη σε συνοικία της Λάρισας...προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.02.2026 | 18:32
Λαγουβάρδος: Που βρίσκεται η στάθμη του Σμοκόβου μετά τις βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:40
Έρχεται νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ευρώ για τα έτη 2025 κα 2026, σε προτεραιότητα οι μεγάλες καλλιέργειες








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed