ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Στο μικροσκόπιο οι οικοδομικές άδειες και η πυρασφάλεια του εργοστασίου της «Βιολάντα» – Τα αναπάντητα ερωτήματα
Εξετάζεται αν η διέλευση βαρέων οχημάτων πάνω από το έδαφος όπου βρίσκονταν οι σωληνώσεις προκάλεσε φθορά ή θραύση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα στη μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα στα Τρίκαλα, με τις Αρχές να συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο τεχνικός βάρδιας και ο υπεύθυνος ασφαλείας αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς η ποινική τους μεταχείριση θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων από την εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα της Πυροσβεστικής, στο εργοστάσιο Βιολάντα, διαπιστώθηκε εκτεταμένη και πολύμηνη διαρροή προπανίου από δύο μεγάλες δεξαμενές, η οποία φαίνεται να προερχόταν από υπόγειες σωληνώσεις.
Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στον χώρο και ενδεχομένως η διέλευση βαρέων οχημάτων πάνω από το έδαφος όπου βρίσκονταν οι σωληνώσεις να προκάλεσε φθορά ή θραύση, με αποτέλεσμα τη διαρροή.
Αυτό που εξετάζεται είναι αν οι σωλήνες που υπογειοποιήθηκαν είχαν αδειοδότηση, αν υπήρχε διάβρωση ή αν έσπασε ο σωλήνας στα δύο από ένα κομμάτι που αποκολλήθηκε. Επίσης, θα εξεταστεί αν υπήρχε άδεια εγκατάστασης των δύο υπέργειων δεξαμενών των 9.000 και 5000 λίτρων προπανίου αντίστοιχα, αν ήταν καταγεγραμμένες, αν είχαν σκοπό να τις υπογειοποιήσουν ή αν θα έμεναν εκεί.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν όλες οι άδειες της επιχείρησης, τόσο οι οικοδομικές όσο και εκείνες που αφορούν την πυρασφάλεια. Εξετάζεται αν είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στους ανιχνευτές αερίων. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν κατατεθεί, η επιχείρηση διέθετε ανιχνευτές. Ωστόσο, όπως μετέδωσε η ρεπόρτερ του ΕΡΤnews Λία Χριστάρα, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί στον χώρο οι ανιχνευτές.
Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς στα συντρίμμια υπάρχουν ακόμη μεταλλικά τμήματα και υλικά που δεν έχουν απομακρυνθεί πλήρως.
Επίσης, το υπόγειο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, φέρεται να ήταν «αδήλωτο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν αισθητήρες αερίων.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνέλεξαν στοιχεία με βάση την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Τρικάλων, προκειμένου να διερευνήσουν αν οι δεξαμενές και η υπογειοποίηση των σωληνώσεων έγιναν με τις απαραίτητες προδιαγραφές και αν συνοδεύονται από τα απαραίτητα σχέδια.
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 21:01
Παρατεταγμένα τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 20:28
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής – Μήνυση στον Καπερνάρο καταθέτει ο Πάνος Ρούτσι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 20:18
Παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ o Γκαέλ Κακουτά - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 20:10
Γλυκιά ή αλμυρή;-Πλήθος κόσμου στην Κούμα για τη γιορτή της κρέπας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 18:48
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή -Παρατεταγμένα τα τρακτέρ, θα κοιμηθούν στο Σύνταγμα οι αγρότες (ΦΩΤΟ και βίντεο) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 18:37
Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός 15χρονος οδηγός σε τροχαίο, δύο συνομήλικοί του τραυματίες, ήταν μαζί του στο ΙΧ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 16:19
Το πρόσωπο-έκπληξη που θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 16:10
Τρίκαλα: Γιαγιά μαθητή οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από φραστικό επεισόδιο σε γυμνάσιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 12:48
Πλήγμα στο κύκλωμα ναρκωτικών του Βόλου: Κατασχέθηκαν χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη, λίρες και όπλα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 11:31
Κύκλωμα μαμούθ στον Βόλο: Στην Εισαγγελία Βόλου θα οδηγηθούν σήμερα οι «13» για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 13:37
Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε άνδρας στη βεράντα του σπιτιού του – Τον εντόπισε ο αδερφός του









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed