ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Η υπόγεια «ωρολογιακή βόμβα» στη «Βιολάντα»: Τα ερωτήματα για παραλείψεις και κενά σε άδειες-ασφάλεια
Σήμερα οι κηδείες των τριών εργατριών

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, οι τρεις κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο δυστύχημα στη μπισκοτο-βιομηχανία “Βιολάντα”, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οι πέντε εργάτριες της νυχτερινής βάρδιας.
Ο ιδιοκτήτης, ο τεχνικός υπεύθυνος ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας, κατέθεταν για περίπου τέσσερις ώρες, καθώς ολοκληρώθηκε χθες, η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης, για να ακολουθήσουν οι ενέργειες της Δικαιοσύνης, αφού ενσωματωθούν οι πραγματογνωμοσύνες των υπηρεσιών που ερευνούν τον τόπο του δυστυχήματος. Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα, συγγενείς και φίλοι, των τριών γυναικών από τις πέντε που έχασαν τη ζωή τους στη φονική έκρηξη.
Στερνό αντίο στις αδικοχαμένες εργάτριες – Σήμερα οι πρώτες τρεις κηδείες, την Παρασκευή οι άλλες δύο
Ανείπωτο είναι το πένθος για τις οικογένειες των πέντε γυναικών που έχασαν τη ζωή τους.
Η εξόδιος ακολουθία για την 65χρονη Αναστασία Νάσιου θα ψαλεί στον τόπο καταγωγής της στις 11:00 στο Γριζάνο Τρικάλων.
Συγγενείς και φίλοι της 56χρονης Σταυρούλας Μπουκουβάλα θα την αποχαιρετήσουν στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στη Καρδίτσα.
Η κηδεία της Αγάπης Μπουνόβα θα γίνει στις 16:00 στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, τόπο καταγωγής της.
Την Παρασκευή θα γίνουν οι άλλες δύο κηδείες. Στις 11:30 θα τελεστεί η κηδεία της 45χρονης Ελένης Κατσαρού στον Άγιο Κωνσταντίνο Τρικάλων και στις 14:00 η κηδεία της 42χρονης Βασιλικής Σκαμπαρδώνη.

Πού εστιάζουν οι έρευνες
Η διαφυγή προπανίου, αλλά και οι λόγοι που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα το πρόβλημα, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών προκάλεσε την έκρηξη και πυρκαγιά, με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο των πέντε γυναικών στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα, αποτελεί το κύριο αντικείμενο της προανάκρισης που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.
Στο πλαίσιο αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον καταμερισμό των ευθυνών προς όλες τις κατευθύνσεις, για παραλείψεις ή ελλείψεις στο θέμα της ασφάλειας.
Σημειώνεται ότι η διαφυγή προπανίου εντοπίστηκε σε υπογειοποιημένο σωλήνα που μεταφέρει προπάνιο από τη δεξαμενή που βρίσκεται στο προαύλιο του εργοστασίου.
Τα στελέχη της ΔΑΕΕ, παρουσία εισαγγελέα που παρακολουθεί τις έρευνες, έσκαψαν κατά μήκος του σωλήνα, ο οποίος περνάει κάτω από υπόγειο αποθηκευτικό χώρο, σε ένα τμήμα από την έξω πλευρά του κτιρίου και διαπίστωσαν ότι το χώμα είναι νωπό, λόγω της διαρροής του αερίου.
Συγγενείς και φίλοι καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι είχαν αναφέρει, ότι υπήρχε αισθητή μυρωδιά καυσίμου στον χώρο, όμως, δεν εισακούστηκαν.
Με αυτό το δεδομένο, ότι είχαν γίνει αναφορές εδώ και πολύ καιρό, ότι μύριζε έντονα αέριο, εκείνο που εξετάζουν οι αρμόδιες αρχές είναι αν και γιατί δεν υπήρχαν αισθητήρες, γιατί δεν είχαν ελεγχθεί οι αναφορές και δεν έγινε έγκαιρα κάτι και αν στον τομέα της ασφάλειας γενικότερα είχαν γίνει όλα όπως έπρεπε, προκειμένου να επιμεριστούν οι ευθύνες, προς κάθε κατεύθυνση.
Πηγή: ertnews.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 20:54
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη είχε ατύχημα στο Μιλάνο και χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.02.2026 | 20:48
Τρίκαλα: Συνελήφθησαν τρεις περιπτεράδες για πώληση τσιγάρων σε ανήλικους - ΒΟΛΟΣ | 08.02.2026 | 20:34
Συναγερμός στον Βόλο: Κόλαση φωτιάς πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 18:08
Ήττα εντός προγράμματος για τον ΑΣΚ από τον Παναθηναϊκό (53-87) - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:42
Λακωνία: Προσπάθησαν να αποκρύψουν εργατικό δυστύχημα μεταφέροντας αλλού τη σορό – Μία σύλληψη - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:26
Δημογραφικό: Βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα – Γιατί οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 16:13
Οικογένειες μέσα σε πένθος υποφέρουν περιμένοντας πορίσματα – Σε αδιέξοδο ιατροδικαστικές έρευνες στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 15:23
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Λάρισα για άναμμα πυρσών κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 10:12
Εφάπαξ επιδότηση 20.000 ευρώ για τις μικρές εκμεταλλεύσεις σε ειδικό πρόγραμμα - ΒΟΛΟΣ | 08.02.2026 | 20:34
Συναγερμός στον Βόλο: Κόλαση φωτιάς πίσω από τον Άγιο Κωνσταντίνο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:42
Λακωνία: Προσπάθησαν να αποκρύψουν εργατικό δυστύχημα μεταφέροντας αλλού τη σορό – Μία σύλληψη - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 15:17
Τραγωδία στην Άρτα: Πέθανε 35χρονη μητέρα λίγες ημέρες αφού γέννησε το δεύτερο της παιδί - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 09:33
Καιρός: Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 10:55
Τακούδης: Βελτιωμένη η εικόνα στη Θεσσαλία για το διήμερο Δευτέρα, Τρίτη κυρίως ως προς την ένταση των ανατολικών ανέμων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 12:02
Έρχεται νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες συνομιλίες και πολιτικά ονόματα στον φάκελο








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed