ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Αύριο η συνέχιση της δίκης των 12 κατηγορουμένων για τα επεισόδια έξω από την ΑΓΕΤ το 2020
Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη των 12 κατηγορουμένων

Ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη των 12 κατηγορουμένων για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στις 13 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην καύση απορριμμάτων. Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκαν αλληλέγγυοι στους κατηγορούμενους, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ τους, ενώ στον χώρο υπήρχε εμφανής αστυνομική παρουσία.
Οι 12 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας και της διατάραξης της κοινής ειρήνης από κοινού. Παρόν στη διαδικασία ήταν και ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στα επεισόδια και κατέθεσε ως μάρτυρας.
Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, η πορεία ξεκίνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας από το Νοσοκομείο Βόλου, με κατεύθυνση τις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Όπως ανέφερε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας και τότε υπεύθυνος για τα μέτρα τάξης, Γ. Ντιζές, στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, εκ των οποίων –κατά την εκτίμησή του– περίπου 150 ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λόγω κλίματος έντασης που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες και ότι στην περιοχή επιχειρούσαν δύο διμοιρίες από τη Θεσσαλία και μία από τη Θεσσαλονίκη.
Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Ντιζές υποστήριξε ότι ομάδα περίπου 35 ατόμων αποσπάστηκε από το σώμα της πορείας και κινήθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ανέφερε ότι αρχικά εκτοξεύονταν πέτρες και μπογιές και στη συνέχεια σημειώθηκε επίθεση με ξύλινα κοντάρια, τραυματίζοντας τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή. Όπως κατέθεσε, δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση, προστατεύτηκε με τα χέρια και χτυπήθηκε στο χέρι.
Μετά τον τραυματισμό του κ. Αλεξάκη, κινητοποιήθηκαν οι διμοιρίες που βρίσκονταν στον χώρο για την προστασία των εγκαταστάσεων, έγινε χρήση χημικών και ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε συρραφή τραύματος. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τόσο ο ίδιος όσο και ακόμη ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν από ξύλινα κοντάρια, στα οποία υπήρχαν μικρές σημαίες στην άκρη.
Κατάθεση έδωσε και αστυνομικός που βρισκόταν δίπλα στον κ. Αλεξάκη, μπροστά στην είσοδο του εργοστασίου, ο οποίος ανέφερε ότι τα άτομα που επιτέθηκαν φορούσαν μαύρα ρούχα, καπέλα ή κουκούλες και μάσκες, ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Όπως είπε, οι πέτρες και τα μπαλόνια με μπογιά εκτοξεύονταν από άτομα που βρίσκονταν πιο πίσω από την κεφαλή της πορείας, όπου υπήρχαν πανό.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση, φωνάζοντας να μην χτυπήσουν αστυνομικούς και να μην εισέλθουν στις εγκαταστάσεις. Περιέγραψε ότι δέχθηκε επανειλημμένα χτυπήματα στα χέρια και στο σώμα, ενώ ανέφερε ότι είδε άτομο να χτυπά με δύναμη τον κ. Αλεξάκη στο κεφάλι με κοντάρι, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Όταν επιχείρησε να συλλάβει έναν από τους επιτιθέμενους, δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων που προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν, με χτυπήματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.
Τη δική του περιγραφή έδωσε και ο ίδιος ο Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο οποίος κατέθεσε ότι ομάδα ατόμων με ρόπαλα και καλυμμένα πρόσωπα κινήθηκε αιφνιδιαστικά προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Όπως είπε, δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι, έπεσε στο έδαφος και έχασε τις αισθήσεις του, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε κλωτσιές στο σώμα. Δήλωσε ότι θυμάται διασώστες του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο και χαρακτήρισε την επίθεση «αστραπιαία», σημειώνοντας ότι δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον από τους κατηγορούμενους λόγω καλυμμένων χαρακτηριστικών.
Η διαδικασία διεκόπη στις 3 το απόγευμα, μετά την εξέταση του τέταρτου μάρτυρα, και θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της δίκης, αναμένεται να εξεταστούν ακόμη 13 μάρτυρες, ενώ ακολουθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων και οι αγορεύσεις των συνηγόρων. Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρείται αμφίβολο αν η εκδίκαση της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.05.2026 | 23:54
Στα πρόθυρα αυτοδιάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Φάμελλος διέγραψε τον Πολάκη - Βαριές κουβέντες - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 23:49
Χιλιάδες τσούχτρες εισβάλλουν στον Παγασητικό – Ανησυχία σε κατοίκους και επαγγελματίες - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 21:39
Σοβαρό τροχαίο στην Σκιάθο: Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο ξενοδοχείου, στην Αθήνα με C-130 οι δύο τραυματίες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 16.05.2026 | 21:04
Νίκη επί του Ατρομήτου αλλά... υποβιβασμός για την ΑΕΛ - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 19:59
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 19:57
Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: 37χρονος εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.05.2026 | 19:05
ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Φάμελλου - ΕΛΛΑΔΑ | 16.05.2026 | 18:47
Σοβαρό τροχαίο στην Πατησίων με δύο τραυματίες: Συγκρούστηκαν 3 ΙΧ με δύο μοτοσικλέτες
- ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 18:13
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο Ηλίας Τσιάντας - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:46
Ο πρώην παίκτης του Survivor Γιώργος Κατσαούνης μιλά για τον Σταύρο Φλώρο και το ατύχημα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 16.05.2026 | 11:01
Τακούδης: Βροχερός ο υπόλοιπος Μάης και καλοκαίρι με ήπιους καύσωνες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 16:56
Λουκέτο τη Δευτέρα στη μεγάλη πισίνα στο κολυμβητήριο με εντολή της εισαγγελίας Λάρισας- ανάστατοι οι γονείς - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 11:43
Λάρισα: Αγωνία για 12χρονο κορίτσι που κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του- σώθηκε με ΚΑΡΠΑ– Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 16.05.2026 | 18:04
Καρδίτσα:Ηλικιωμένος νεκρός σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 16.05.2026 | 09:51
Γενική συνέλευση στον Αγροτικό Σύλλογο Πλατυκάμπου - Οργή αγροτών για καθυστερήσεις πληρωμών (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 16.05.2026 | 17:34
Βαθιά θλίψη σκορπίζει στον Βόλο η απώλεια 53χρονης μητέρας ενός παιδιού











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed