ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Τι «βλέπουν» για τα αίτια της φονικής έκρηξης με τις 4 νεκρές στη Βιολάντα
Είχαμε κάνει έλεγχο το καλοκαίρι, λέει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τρικάλων

Κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις εξόδους διαφυγής και το σύστημα ανίχνευσης πιθανόν διαρροών υγραερίου που χρησιμοποιείται στους φούρνους, ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τρικάλων - Οι νεκρές γυναίκες βρέθηκαν κοντά η μία στην άλλη
Tραγικές διαστάσεις έλαβε η έκρηξη και η μεγάλη φωτιά<που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη γνωστή μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα στα Τρίκαλακαθώς μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερις νεκρές γυναίκες, ενώ αγνοείται ακόμη μία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σοροί των γυναικών βρέθηκαν όλες στο υπόγειο, πολύ κοντά η μία με την άλλη. Την ίδια στιγμή, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για έκρηξη που προηγήθηκε της φωτιάς στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα και κλιμάκια των Αρχών αναζητούν τα αίτια της έκρηξης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των τεσσάρων εργαζομένων.
Η μονάδα της γνωστής μπισκοτοβιομηχανίας σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε χρήση υγραερίου, αλλά κατά τον πρώτο έλεγχο οι δεξαμενές που είναι στον εξωτερικό χώρο φαίνεται μέχρι στιγμής πως δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.
Έτσι, οι έρευνες τώρα θα στραφούν εσωτερικά στους χώρους του εργοστασίου που επίσης χρησιμοποιούνταν υγραέριο.
Πώς συνέβη η τραγωδία στη Βιολάντα
Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4:00 π.μ. και έκαψε πτέρυγα του εργοστασίου. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί ισχυρή έκρηξη στο υπόγειο του κεντρικού κτηρίου του εργοστασίου που βρίσκεται στην εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκονταν πέντε γυναίκες εργαζόμενες ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν ακόμη πέντε εργαζόμενοι και ένας πυροσβέστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.
Δείτε βίντεο:
Είχαν γίνει έλεγχοι στη βιομηχανία το καλοκαίρι
Παράλληλα, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τρικάλων, Δημήτρης Αρμαγός μίλησε στο protothema.gr λέγοντας πως το περασμένο καλοκαίρι είχαν γίνει έλεγχοι στη βιομηχανία και από τη μεριά τους έκαναν συγκεκριμένες παρατηρήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις εξόδους διαφυγής και το σύστημα ανίχνευσης πιθανόν διαρροών υγραερίου που χρησιμοποιείται στους φούρνους.
Δείτε βίντεο από το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα στα Τρίκαλα
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Αργμαγός: «Είχαμε επισκεφθεί το συγκεκριμένο εργοστάσιο το καλοκαίρι του 2025 έπειτα από δικό μας αίτημα, προκειμένου να διαπιστώσουμε αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε έναν γενικότερο έλεγχο που θέλαμε να κάνουμε. Κατά την επίσκεψη μας εντοπίσαμε ζητήματα και κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις εξόδους διαφυγής και το σύστημα ανίχνευσης πιθανόν διαρροών υγραερίου που χρησιμοποιείται στους φούρνους. Εμείς καταγράψαμε και επισημάναμε τα προβλήματα που διαπιστώσαμε εκείνη τη στιγμή. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι ακολούθησε. Γενικότερα ως εργατικό κέντρο επιδιώκουμε τη διενέργεια τακτικών ελέγχων, ωστόσο τις περισσότερες φορές, μας επιτρέπεται να φτάνουμε μέχρι την είσοδο των εγκαταστάσεων».
Βιολάντα: Μοναδικό μας μέλημα είναι να σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των ανθρώπων που χάσαμε
Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία Βιολάντα μετά το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στο εργοστάσιό της στα Τρίκαλα, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.
Η διοίκηση κάνει λόγο για μια στιγμή βαθιάς ψυχικής συντριβής, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας.
Όπως υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, αυτή την ώρα προτεραιότητα αποτελεί η στήριξη των οικογενειών των ανθρώπων που χάθηκαν, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα τους με σεβασμό και στήριξη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:
«Σε αυτή τη στιγμή βαθιάς ψυχικής συντριβής, δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν τον ανθρώπινο πόνο που προκαλεί μια τέτοια τραγωδία.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη και τον συγκλονισμό μας για το τραγικό συμβάν που σημειώθηκε στο εργοστάσιό μας στα Τρίκαλα.
Μοναδικό μας μέλημα είναι να σταθούμε με σεβασμό και στήριξη δίπλα στις οικογένειες των ανθρώπων που χάσαμε».


- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 21:01
Παρατεταγμένα τα τρακτέρ έξω από τη Βουλή, στο Σύνταγμα θα διανυκτερεύσουν οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 20:28
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη δίκη για τα «χαμένα» βίντεο της εμπορικής – Μήνυση στον Καπερνάρο καταθέτει ο Πάνος Ρούτσι - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 20:18
Παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ o Γκαέλ Κακουτά - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 20:10
Γλυκιά ή αλμυρή;-Πλήθος κόσμου στην Κούμα για τη γιορτή της κρέπας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 18:48
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή -Παρατεταγμένα τα τρακτέρ, θα κοιμηθούν στο Σύνταγμα οι αγρότες (ΦΩΤΟ και βίντεο) - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 18:37
Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός 15χρονος οδηγός σε τροχαίο, δύο συνομήλικοί του τραυματίες, ήταν μαζί του στο ΙΧ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 16:19
Το πρόσωπο-έκπληξη που θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 16:10
Τρίκαλα: Γιαγιά μαθητή οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα μετά από φραστικό επεισόδιο σε γυμνάσιο
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 10:38
Θλίψη στα Πλατανούλια Τυρνάβου για τον 27χρονο Θοδωρή: «Ήταν γεμάτος όρεξη για ζωή, προσφορά και δημιουργία…» - ΛΑΡΙΣΑ | 13.02.2026 | 13:37
Λάρισα: Νεκρός βρέθηκε άνδρας στη βεράντα του σπιτιού του – Τον εντόπισε ο αδερφός του - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.02.2026 | 13:30
Σοκ στην Καρδίτσα: Απαγχονισμένος βρέθηκε στο σπίτι του 55χρονος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.02.2026 | 08:34
Αγρότες: «Απόβαση» δεκάδων τρακτέρ στην Αθήνα -Μεταφέρονται με φορτηγά από Λαρισα, Καρδίτσα μέχρι Αφίδνες (video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.02.2026 | 14:23
Τρίκαλα: Ο σκύλος της Αστυνομίας «ξετρύπωσε» 2,8 κιλά χασίς στο σπίτι 59χρονου - ΒΟΛΟΣ | 13.02.2026 | 14:19
Βόλος: Την Τρίτη στον ανακριτή οι 15 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διακινούσαν ναρκωτικά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.02.2026 | 09:23
Τακούδης: Βροχές στη Θεσσαλία μέχρι την Τρίτη και χιόνια στα ορεινά-κίνδυνος πλημμυρών από τα νερά της Πίνδου - ΕΛΛΑΔΑ | 13.02.2026 | 18:37
Τραγωδία στη Λούτσα: Νεκρός 15χρονος οδηγός σε τροχαίο, δύο συνομήλικοί του τραυματίες, ήταν μαζί του στο ΙΧ









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed