ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Άριστη η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου στη λίμνη Πλαστήρα μετά τις χιονοπτώσεις -όμορφες εικόνες
Αυτοψία στο ορεινό οδικό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Αυτοψία στο ορεινό οδικό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου, κα Κωνσταντίνα Τσιουφλιά. Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή, συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, κ. Παναγιώτη Νάνο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας επιχειρούσαν συνολικά 49 μηχανήματα έργου (αλατιέρες, JCB και φορτωτές), συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της ασφαλούς και απρόσκοπτης κυκλοφορίας στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι και μπορούν να δεχτούν με ασφάλεια επισκέπτες. Παρά τη σφοδρή και παρατεταμένη χιονόπτωση, κανένας δρόμος δεν παρέμεινε κλειστός, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτήθηκε μόνο για ελάχιστα χρονικά διαστήματα και αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους.
Στα ορεινά της περιοχής η χιονόπτωση ξεκίνησε ήδη από το περασμένο Σάββατο, αρκετές ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τα πεδινά, γεγονός που κατέστησε αναγκαία τη συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού και των κατευθύνσεων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια, στην προστασία των οδηγών και των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και στη διατήρηση ανοιχτών και λειτουργικών δρόμων σε κάθε περιοχή, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης και απρόσκοπτη πρόσβαση παντού, ακόμη και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το τοπίο γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη λίμνη χιονισμένη, ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία φυσικής ομορφιάς και χειμερινού τουρισμού.

Η Περιφέρεια εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διαχείριση της κακοκαιρίας και στη διατήρηση ανοιχτού και ασφαλούς του ορεινού οδικού δικτύου της λίμνης Πλαστήρα, και ειδικότερα προς τους οδηγούς και τους χειριστές των μηχανημάτων έργου για τις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, καθώς και προς τα ξενοδοχεία «Καζάρμα» και «Νεβρός», τα οποία παρείχαν δωρεάν στέγη και φαγητό στους εργαζόμενους που συμμετείχαν τις ημέρες αυτές στις επιχειρήσεις αποχιονισμού, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο τους.


- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.02.2026 | 23:10
Συνέντευξη Μητσοτάκη: Η συνάντηση με Ερντογάν, ο εκλογικός νόμος και το δίλημμα της κάλπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 22:01
Κουρέτας: Τι έφταιξε για τις πλημμύρες στον Αγιόκαμπο-πως στένεψε η κοίτη από τα 125 στα 20 μέτρα (Χάρτης) - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 21:51
Βόλος: Έπιασε από τον λαιμό την μητέρα του, την πέταξε στο έδαφος και απειλούσε να την σκοτώσει - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:40
ΕΟΔΑΣΑΜ για Τέμπη: «Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.02.2026 | 21:37
Πέντε συλλήψεις για 16 κιλά κάνναβης από το Τμήμα Δίωξης Καρδίτσας της ΕΛΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:32
Στις Βρυξέλλες οι Daughters of Penelope Aglaoniki Λάρισας για το 6ο συνέδριο European - Australian D.O.P Conference (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 21:12
Αχιλλέας Μπέος στην κοπή της πίτας της παράταξης: O Βόλος δύο χρόνια μετά τις θεομηνίες στέκεται όρθιος (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 15:16
Μετρούν τις πληγές τους στον Αγιόκαμπο μετά την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 08:41
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 15:27
Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία στον Αγιόκαμπο Λάρισας -«Έριξε περισσότερο νερό απ- ό,τι στον Ντάνιελ» λέει o δήμαρχος - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 10:06
Άνδρας έπεσε μέσα αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.02.2026 | 09:07
Τακούδης: ΠΟΣΟ DANIEL ΗΤΑΝ Ο BYRON;







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed