ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Άριστη η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου στη λίμνη Πλαστήρα μετά τις χιονοπτώσεις -όμορφες εικόνες
Αυτοψία στο ορεινό οδικό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Αυτοψία στο ορεινό οδικό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης και Κίνησης Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου, κα Κωνσταντίνα Τσιουφλιά. Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή, συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα, κ. Παναγιώτη Νάνο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας επιχειρούσαν συνολικά 49 μηχανήματα έργου (αλατιέρες, JCB και φορτωτές), συμβάλλοντας καθοριστικά στη διατήρηση της ασφαλούς και απρόσκοπτης κυκλοφορίας στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι και μπορούν να δεχτούν με ασφάλεια επισκέπτες. Παρά τη σφοδρή και παρατεταμένη χιονόπτωση, κανένας δρόμος δεν παρέμεινε κλειστός, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτήθηκε μόνο για ελάχιστα χρονικά διαστήματα και αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους.
Στα ορεινά της περιοχής η χιονόπτωση ξεκίνησε ήδη από το περασμένο Σάββατο, αρκετές ημέρες νωρίτερα σε σχέση με τα πεδινά, γεγονός που κατέστησε αναγκαία τη συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού και των κατευθύνσεων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια, στην προστασία των οδηγών και των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και στη διατήρηση ανοιχτών και λειτουργικών δρόμων σε κάθε περιοχή, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης και απρόσκοπτη πρόσβαση παντού, ακόμη και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το τοπίο γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι πραγματικά εντυπωσιακό και πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν τη λίμνη χιονισμένη, ζώντας μια ξεχωριστή εμπειρία φυσικής ομορφιάς και χειμερινού τουρισμού.

Η Περιφέρεια εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διαχείριση της κακοκαιρίας και στη διατήρηση ανοιχτού και ασφαλούς του ορεινού οδικού δικτύου της λίμνης Πλαστήρα, και ειδικότερα προς τους οδηγούς και τους χειριστές των μηχανημάτων έργου για τις άοκνες και υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, καθώς και προς τα ξενοδοχεία «Καζάρμα» και «Νεβρός», τα οποία παρείχαν δωρεάν στέγη και φαγητό στους εργαζόμενους που συμμετείχαν τις ημέρες αυτές στις επιχειρήσεις αποχιονισμού, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο τους.


- ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.02.2026 | 09:39
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου στην Πηγή Τρικάλων - ΥΓΕΙΑ | 08.02.2026 | 09:36
Μήλα: Ανιχνεύθηκαν με «κοκτέιλ» τοξικών χημικών στην Ευρώπη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 09:33
Καιρός: Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 08.02.2026 | 09:29
Πόσο εκτεθειμένη παραμένει σε πλημμύρες η πόλη της Καρδίτσας - τι πρέπει να γίνει(video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 09:24
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει την «μάχη» διασφάλισης ποιοτικού νερού ύδρευσης-ολιστικός σχεδιασμός για πλημμύρες, λειψυδρία - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 09:17
Ελασσόνα: Άνδρας με άνοια πήρε τη μηχανή του γιού του και οδήγησε ανάποδα στην εθνική χωρίς δίπλωμα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 23:43
Αγρότες: Ξεμπλοκάρουν πληρωμές σε εκκρεμότητα για 100.000 ΑΦΜ - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 23:01
Λάρισα: Αιματηρή συμπλοκή νεαρών αλλοδαπών σε πολυκατοικία - Ένας τραυματίας από μαχαίρι
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 22:56
Καρδίτσα- Λάρισα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος να οδηγείς νύχτα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 11:34
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:35
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:39
Ταξίδι πάνω από τα σύννεφα -Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:05
Δήμος Λαρισαίων: Ανακατασκευάζεται πλήρως η οδός Μαρτάλη (ΦΩΤΟ)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed