ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα
Κριτική στον ετήσιο απολογισμό του Δημήτρη Κουρέτα

Με αιχμές για επικοινωνιακή διαχείριση αντί ουσιαστικής πολιτικής, αλλά και με εκτενή αναφορά στο έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», Κώστας Αγοραστός, κατά την ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τον απολογισμό του 2025.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι «ο χρόνος αποκαλύπτει όσα καμία επικοινωνιακή στρατηγική δεν μπορεί να κρύψει», υποστηρίζοντας πως όταν η πολιτική αντικαθιστά την πράξη με αφήγημα, η πραγματικότητα αργά ή γρήγορα επιβάλλεται. Όπως ανέφερε, η Θεσσαλία «δεν ξεκίνησε χθες», ούτε δημιουργήθηκε μέσα από παρουσιάσεις και λόγια, αλλά οικοδομήθηκε με σχέδιο, θεσμική μνήμη και συνέπεια.
Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, υπενθύμισε ότι η αύξησή του κατά 30%,στα 554 εκατ. ευρώ, δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα διεκδίκησης και έγκαιρου προγραμματισμού, που ολοκληρώθηκε το 2022, όπως και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Θεσσαλίας και των Αγράφων, τα οποία, όπως τόνισε, φέρουν την υπογραφή της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής.
Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε σειρά έργων που,όπως είπε, σχεδιάστηκαν, ωρίμασαν και υλοποιήθηκαν την προηγούμενη περίοδο, κάνοντας λόγο για παρεμβάσεις με «ημερομηνίες, αποφάσεις και αριθμούς», όπως το Μουσείο της Αργούς στον Βόλο, το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, τη νέα συνδετήρια πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αρδευτικά και υδρευτικά έργα, έργα οδικής ασφάλειας, αντιπλημμυρικά έργα και ενεργειακές αναβαθμίσεις δημόσιων κτιρίων.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει τη διαχειριστική, τεχνική και διοικητική της επάρκεια, ακόμη και σε περιόδους έντονης κρίσης, όπως τα capital controls, τα μνημόνια, η πανδημία και οι περιβαλλοντικές πιέσεις, με έναν δημόσιο μηχανισμό που, όπως είπε,λειτούργησε και διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στην επιλογή ίδρυσης παράλληλων αναπτυξιακών δομών, κάνοντας λόγο για ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου όχι μέσω στρατηγικής συνεργασίας, αλλά μέσω μηχανισμών που, κατά τον ίδιο, υποκαθιστούν κρίσιμες αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Όπως ανέφερε, όταν η δημοπράτηση, η υλοποίηση και η διαχείριση έργων μεταφέρονται εκτός του θεσμικού κορμού, δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμό αλλά για απαξίωση του Δημοσίου.
Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε λόγο για θεσμικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Περιφέρειας, αναφερόμενος σε καταγγελίες για μη τήρηση του Υπαλληλικού Κώδικα σε θέματα αναπλήρωσης προϊσταμένων και μετακινήσεων προσωπικού.
Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» άσκησε επίσης κριτική στη διαχείριση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα δεν κρίθηκε από δηλώσεις αλλά από παραλείψεις στα μέτρα βιοασφάλειας. Αντίστοιχα, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις όπου, όπως είπε, συνηθισμένα καιρικά φαινόμενα επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν ως ακραία, προκειμένου να καλυφθούν αστοχίες και προχειρότητες.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι η θεσμική αντιπολίτευση δεν υψώνει τόνους, αλλά τεκμηριώνει και παρεμβαίνει όταν «η αλήθεια κακοποιείται». Υπογράμμισε ότι η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα και επικοινωνιακές εικόνες, αλλά σχέδιο, συνέπεια και σεβασμό στη θεσμική μνήμη, επισημαίνοντας πως «η αλήθεια έρχεται πάντα και δεν χρειάζεται υπερασπιστές, μόνο στοιχεία».
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 19.03.2026 | 09:45
Στα 113 δολάρια το πετρέλαιο μετά το χτύπημα σε ενεργειακές εγκαταστάσεις -Σενάρια για εξωφρενικές τιμές στο βαρέλι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 09:30
Ανοιξιάτικο λευκό τοπίο στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ορεινών του Νομού Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:28
Επικίνδυνος δρόμος σε κομόπολη της Λάρισας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 09:24
Κοινό αίτημα Κόκκαλη – Μεϊκόπουλου για στρεμματική ενίσχυση δενδροκαλλιεργητών σε Λάρισα και Μαγνησία - ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 09:12
Βόλος: Απατεώνας Ρομά από Φάρσαλα παρίστανε τον γιατρό - Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 09:09
Απολογɩσμός πεπραγμένων της περɩφερεɩακής αρχής Θεσσαλίας στην Καρδίτσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.03.2026 | 09:04
Στη Λέσβο ο ΥφΑΑΤ Χρήστος Κέλλας – Σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού του αφθώδους πυρετού
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.03.2026 | 09:04
Δέκα γαλάζιοι βουλευτές στη νέα λίστα της Κοβέσι για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-και Θεσσαλοί ανάμεσά τους; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:02
Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών η Αγορίτσα Κανέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.03.2026 | 11:56
Mαρτιάτικο χιόνι στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ορεινών του Ν. Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.03.2026 | 12:19
Τακούδης-επικαιροποίηση: Ισχυρές βροχές αύριο στα πεδινά Καρδίτσας, Τρικάλων και κεντρικό Πήλιο οφείλουν να προβληματίσουν - ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:55
Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα»-Κυβερνητικό στέλεχος «δείχνει» ο Αγοραστός - ΤΡΙΚΑΛΑ | 18.03.2026 | 09:53
Συγκλονίζει ο σύζυγος της 27χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο- «Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς αυτήν»












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed