ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σέρρες: Ποινή φυλάκισης 24 μηνών στην καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή γυμνασίου
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, επέβαλε το δικαστήριο στην 60χρονη καθηγήτρια και διευθύντρια Γυμνασίου στις Σέρρες, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φίμωσε με μονωτική ταινία έναν 14χρονο μαθητή και ζήτησε να του δέσουν με χαρτοταινία τα χέρια.
Στην απολογία της είπε ότι αυτή έβαλε τη χαρτοταινία και στην συνέχεια βγήκε έξω από την τάξη και όταν επέστρεψε, βρήκε δεμένο τον 14χρονο. Η 60χρονη έχει δικαίωμα έφεσης της απόφασης.
Το συμβάν καταγγέλθηκε χθες το μεσημέρι από την 44χρονη μητέρα του 13χρονου μαθητή στην Ασφάλεια Σερρών. Η μητέρα του παιδιού μίλησε στο ΕΡΤNews λέγοντας ότι έμαθε για το συμβάν από την κόρη της.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει καταγγελίες για “προβληματική συμπεριφορά” της συγκεκριμένης Διευθύντριας. Η Β’ Βάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης Σερρών είχε ξεκινήσει ΕΔΕ για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο μαθητές, όσο και καθηγητές είχαν εκφράσει παράπονα επίσης.
Η 60χρονη γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι της από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων.
Ήταν αρκετή η ποσότητα της ταινίας στα χέρια. Έκανα λίγη ώρα για να τον λύσω. Εκείνη την ώρα που τον βρήκα εγώ δεν είχε ταινία στο στόμα. Και άλλα παιδιά εκείνη την ώρα μου είπαν ότι το έκανε η διευθύντρια», κατέθεσε.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, έχουν υπάρξει και άλλες αναφορές από συναδέλφους της στη δευτεροβάθμια για τη διευθύντρια και έχουν μαζέψει υπογραφές για εκείνη, ενώ το θέμα έχει κοινοποιηθεί και στο υπουργείο.
«Το έκανα για πλάκα, δε δυσανασχετούσε»
Στην απολογία της η 60χρονη διευθύντρια του σχολείου ανέφερε ότι… το κτήριο είναι πολύ μικρό για τη δυναμικότατα των παιδιών και αυτό δημιουργεί προβλήματα.Σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό η διευθύντρια ανέφερε ότι το έκανε για πλάκα. «Μια μαθήτρια λέει "εγώ δεν κατάλαβα κάτι". Πεταγόταν συνέχεια ο 13χρονος. Της είπα "μου επιτρέπεις να βάλω μια ταινία για να μη μιλάει;" Γελούσαμε. Πάω παίρνω την ταινία και του τη βάζω στο στόμα για πλάκα. Για να συνεχίσουμε το μάθημα».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι βγήκε έξω να πάρει ένα μαρκαδόρο και επειδή άφησε εκεί την ταινία ένας μαθητής την πήρε και έδεσε τα χέρια του 13χρονου.
«Δεν του είπα εγώ να το κάνει. Δεν έδειξε ο 13χρονος ότι δυσανασχετούσε. Τελειώσαμε το μάθημα και τα παιδιά εξαφανίστηκαν. Ούτε ήρθαν να μου πουν ότι αυτό μας πείραξε, ούτε η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου. Είναι πάγια τακτική που γίνεται χρόνια. Με παρακάμπτουν και πηγαίνουν στο διευθυντή της δευτεροβάθμιας», υποστήριξε.
Η ίδια είπε, επίσης, ότι ο 13χρονος έμεινε 10 λεπτά με την ταινία στο στόμα. «Δεν το φίμωσα. Δεν πήρα την ταινία να του τη βάλω γύρω-γύρω από το στόμα. Με τη συναίνεση των μαθητών το έκανα. Ήταν μια συμβολική επιλογή, επειδή δεν μπορούσα να συνεχίσω το μάθημα προς το τέλος αφού πεταγόντουσαν όλοι.
- ΕΛΛΑΔΑ | 05.04.2026 | 20:09
Τραγωδία στην Πάτρα: 48χρονος βρέθηκε απαγχνονισμένος στο σπίτι του - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΒΟΛΟΣ | 05.04.2026 | 18:38
Με λαμπρότητα η Κυριακή των Βαΐων στον Βόλο(video) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 05.04.2026 | 18:26
Δημ. Ωδείο Λάρισας: Απόψε μια σπάνια διεθνής συνάντηση σαξοφώνου υψηλού επιπέδου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:21
Λευτέρης Πετρούνιας: Χρυσός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 18:12
Το μήνυμα Κουρέτα προς νέο υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης: να είναι προσεκτικός με τη Θεσσαλία. Έχει τις περισσότερες εξαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 14:22
Διαψεύδει ο Πλακιάς την Κωνσταντοπούλου ότι αστυνομικοί άσκησαν βία στον Ρούτσι στη δίκη για Τέμπη: Ήμουν εκεί, μη λες ψέματα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;»



















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed