ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Λουκέτο σε βενζινάδικο στον Βόλο – “Ακραίο κλέψιμο”, έλεγαν καταναλωτές – “Θα φάτε μήνυση”, απειλούσε ο πρατηριούχος
Για τη χρήση παράνομου ειδικού λογισμικού

Για ιδιοκτήτες οχημάτων η σφράγιση πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Βόλο –μεταξύ 16 συνολικά στη χώρα, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης- δεν αιφνιδίασε.
Τα πρατήρια λειτουργώντας ως δίκτυο εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά με τη δράση τους, καθώς με τη χρήση παράνομου ειδικού λογισμικού εισέπρατταν διαφορετικό ποσό από εκείνο που ανέγραφε η πειραγμένη αντλία.
Οπως αποκαλύπτει το taxydromos.gr, μήνες τώρα αρκετοί είχαν αντιληφθεί ότι άλλη ποσότητα είχαν πληρώσει και με άλλη (μικρότερη) είχε γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
Σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο, αναφερόμενοι στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων, διατύπωναν τα ερωτήματά τους, όμως, άκουγαν τα εξ αμάξης…
«Είναι τυχαίο;»
Καταναλωτής είχε σχολιάσει στο παρελθόν, μετά την επίσκεψή του στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων: «Καλές οι τιμές, αλλά τα λίτρα είναι σωστά; Βάζω βενζίνη πάντα με το ντεπόζιτο (50lt) σχεδόν άδειο, αλλά όχι εντελώς. Σε πολλά βενζινάδικα γεμίζω με 45-48lt, εδώ με 50-53lt!
Φυσικά υπάρχουν και οι συστολές-διαστολές και μικρή απόκλιση από τον κατασκευαστή, αλλά γιατί μόνο σε εσάς συμβαίνουν οι διαστολές! Είναι τυχαίο ότι πολλές κριτικές εδώ δείχνουν δυσπιστία στην ποσότητα;
Ελπίζω στον κρατικό έλεγχο και στις πιστοποιήσεις που εύχομαι να συμβαίνουν και στην πραγματικότητα».
Η απάντηση που είχε λάβει τότε από την επιχείρηση είχε ως εξής:
«Από τις 44 κριτικές παίρνεται υπόψιν τις 4 αρνητικές; Εκ των οποίων ούτε καν είναι επαληθευμένες και μάλιστα ύποπτες… Μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να σας αποδείξουμε και να σας τεκμηριώσουμε, με γραπτά έγγραφα και με μετρητές ποσοτικών ελέγχων την φερεγγυότητά μας, ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά. Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια καθημερινώς στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, καθώς και ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα δημιουργηθεί για να υπάρχει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη».
«Δεν άναψε ούτε το λαμπάκι»
Υπήρξαν όμως και σχόλιων άλλων καταναλωτών. Όπως: «Μου βαλαν 56 λίτρα σε 50άρτι τεπόζιτο, ενώ δεν είχε ανάψει ούτε το λαμπάκι».
Η απάντηση εδώ, ήταν η εξής:
«Η μόνη απάντηση που μπορούμε να σας δώσουμε στο ξεδιάντροπο, ατεκμηρίωτο και προσβλητικό σχόλιο σας, είναι οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από την προτίμηση των πελατών. Επίσης, οι ελεγκτικές αρχές εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν βρει την παραμικρή παρατυπία στο πρατήριό μας.
Δράκο στο παραμύθι σας αγαπητέ, δεν υπάρχει δυστυχώς για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας. Επίσης δεν είμαστε απρόσωποι όπως στην περίπτωσή σας, συκοφαντώντας μια επιχείρηση χωρίς διασταυρωμένες αποδείξεις, σε αντίθεση με εμάς έχοντας όλες τις πιστοποιήσεις ποσοτικών και ποιοτικών καυσίμων».
«Ακραίο κλέψιμο»
Άλλο σχόλιο ανάμεσα στα άλλα ήταν και το εξής: «Ακραίο κλέψιμο, σύμφωνα με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Εγραψε 33 λίτρα αντί για 27. Εχει ελεγχθεί η ακρίβεια του σε αξιόπιστα βενζινάδικα και ποτέ δεν βγάζει πάνω από μισό λίτρο απόκλιση. Θέλουν έλεγχο και κλείσιμο».
Και η επιχείρηση απάντησε: «Κύριε έχουμε μεγάλη απορία δεν βαρεθήκατε να γράφετε συνέχεια σχόλια; Με εμάς έχετε ψύχωση; Ή μήπως είσαστε βαλτώς από αντίπαλα συμφέροντα; Συμμορφωθείτε λίγο σας παρακαλούμε δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτα μην ρίχνετε άλλο το επίπεδό σας, αρχικά διορθώστε σας παρακαλούμε πολύ το λεξιλόγιο σας, μιλάμε πάντα με τεκμηριωμένες και διασταυρομένες αποδείξεις και όχι με συμπεράσματα που σας βολεύουν.
Σας προκαλούμε με όλο τον σεβασμό να προβείτε σε καταγγελία ονομαστική, όπως πράξουμε από την μεριά μας κάθε νομική οδό και ως αποτέλεσμα θα έχει την δημοσιοποίηση της απόφασης για την αποκατάσταση της αλήθειας. Φυσικά θα στραφούμε και για συκοφαντική δυσφήμηση».
Στον απόηχο των αποκαλύψεων της αστυνομικής έρευνας καταναλωτής, ο οποίος είχε διατυπώσει υποψίες για την απάτη, σχολιάζει στο taxydromos.gr ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός άργησε κάτι χρόνια να αντιδράσει.
Οι απαντήσεις που έδινε ο πρατηριούχος, όπως λέει, ήταν θρασύτατες και το ερώτημά του είναι «ποιός μας προστατεύει και πότε;».
Αναρωτιέται επίσης ποιος θα επιστρέψει στα πολλά θύματα στον Βόλο τα κλεψιμαίικα του πρατηριούχου. «Κανένας», δίνει την απάντηση μόνος του.
taxydromos.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.05.2026 | 07:43
Ξεσπά γιος εργαζόμενης θύματος στη Βιολάντα για απελευθέρωση του διευθυντή -«Είχε δώσει εντολή να λένε ότι μύριζε ο βόθρος» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 13.05.2026 | 07:30
Ο φόβος της αποτυχίας στις πανελλήνιες και η κατάθλιψη «έσπρωξαν» τις δύο 17χρονες στο κενό - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 23:58
Έξι συλλήψεις στη Λάρισα σε αστυνομική επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 22:07
Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε η μία από τις δύο 17χρονες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 21:42
Ισοπαλία υποβιβασμού για την ΑΕΛ στο Αγρίνιο -δέχτηκε το γκολ στο 94! - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 12.05.2026 | 14:40
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζει με σύγχρονο εξοπλισμό το Νοσοκομείο Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 14:28
Θεσσαλία: Στο επίκεντρο η μετακίνηση κτηνοτρόφων σε ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας (ΦΩΤΟ)
- ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 11:52
Σταύρος Φλώρος: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση - μάχη να κρατηθεί στη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 08:17
Σταύρος Φλώρος: Αυτός είναι ο παίκτης του Survivor που τραυματίστηκε - Ακρωτηριάστηκε στο δεξί πόδι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 12.05.2026 | 09:26
Αγριοβρώμη στα στάρια, ζιζάνια και μύκητες σε βίκο, φακή, σε απόγνωση οι Θεσσαλοί αγρότες- μόνη λύση η καύση σιτοκαλαμιών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 09:02
Δυσάρεστες εκπλήξεις από τις Βρυξέλλες για την αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.05.2026 | 08:33
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 13.05.2026 | 00:05
Eurovision 2026: Εκρηκτική η εμφάνιση του Akylas στον ημιτελικό -Το «Ferto» περασε στον τελικό του Σαββάτου [βίντεο] - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.05.2026 | 12:43
Καθοδόν πληρωμές 807 εκατ., μέσα Ιουνίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, το χρονοδιάγραμμα Σχοινά-Πιτσιλή - ΕΛΛΑΔΑ | 12.05.2026 | 00:24
Συνελήφθησαν 8 άτομα για τη ληστεία της τράπεζας με λεία 200.000 ευρώ στην Κάτω Τιθορέα -Εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed