ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Λουκέτο σε βενζινάδικο στον Βόλο – “Ακραίο κλέψιμο”, έλεγαν καταναλωτές – “Θα φάτε μήνυση”, απειλούσε ο πρατηριούχος
Για τη χρήση παράνομου ειδικού λογισμικού

Για ιδιοκτήτες οχημάτων η σφράγιση πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Βόλο –μεταξύ 16 συνολικά στη χώρα, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης- δεν αιφνιδίασε.
Τα πρατήρια λειτουργώντας ως δίκτυο εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αποκόμιζαν τεράστια χρηματικά ποσά με τη δράση τους, καθώς με τη χρήση παράνομου ειδικού λογισμικού εισέπρατταν διαφορετικό ποσό από εκείνο που ανέγραφε η πειραγμένη αντλία.
Οπως αποκαλύπτει το taxydromos.gr, μήνες τώρα αρκετοί είχαν αντιληφθεί ότι άλλη ποσότητα είχαν πληρώσει και με άλλη (μικρότερη) είχε γεμίσει το ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
Σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο, αναφερόμενοι στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων, διατύπωναν τα ερωτήματά τους, όμως, άκουγαν τα εξ αμάξης…
«Είναι τυχαίο;»
Καταναλωτής είχε σχολιάσει στο παρελθόν, μετά την επίσκεψή του στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων: «Καλές οι τιμές, αλλά τα λίτρα είναι σωστά; Βάζω βενζίνη πάντα με το ντεπόζιτο (50lt) σχεδόν άδειο, αλλά όχι εντελώς. Σε πολλά βενζινάδικα γεμίζω με 45-48lt, εδώ με 50-53lt!
Φυσικά υπάρχουν και οι συστολές-διαστολές και μικρή απόκλιση από τον κατασκευαστή, αλλά γιατί μόνο σε εσάς συμβαίνουν οι διαστολές! Είναι τυχαίο ότι πολλές κριτικές εδώ δείχνουν δυσπιστία στην ποσότητα;
Ελπίζω στον κρατικό έλεγχο και στις πιστοποιήσεις που εύχομαι να συμβαίνουν και στην πραγματικότητα».
Η απάντηση που είχε λάβει τότε από την επιχείρηση είχε ως εξής:
«Από τις 44 κριτικές παίρνεται υπόψιν τις 4 αρνητικές; Εκ των οποίων ούτε καν είναι επαληθευμένες και μάλιστα ύποπτες… Μπορούμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να σας αποδείξουμε και να σας τεκμηριώσουμε, με γραπτά έγγραφα και με μετρητές ποσοτικών ελέγχων την φερεγγυότητά μας, ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά. Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια καθημερινώς στον κάθε πελάτη ξεχωριστά, να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες εξυπηρέτησης, καθώς και ενημέρωση για οποιοδήποτε θέμα δημιουργηθεί για να υπάρχει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη».
«Δεν άναψε ούτε το λαμπάκι»
Υπήρξαν όμως και σχόλιων άλλων καταναλωτών. Όπως: «Μου βαλαν 56 λίτρα σε 50άρτι τεπόζιτο, ενώ δεν είχε ανάψει ούτε το λαμπάκι».
Η απάντηση εδώ, ήταν η εξής:
«Η μόνη απάντηση που μπορούμε να σας δώσουμε στο ξεδιάντροπο, ατεκμηρίωτο και προσβλητικό σχόλιο σας, είναι οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά από την προτίμηση των πελατών. Επίσης, οι ελεγκτικές αρχές εδώ και 4 χρόνια δεν έχουν βρει την παραμικρή παρατυπία στο πρατήριό μας.
Δράκο στο παραμύθι σας αγαπητέ, δεν υπάρχει δυστυχώς για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας. Επίσης δεν είμαστε απρόσωποι όπως στην περίπτωσή σας, συκοφαντώντας μια επιχείρηση χωρίς διασταυρωμένες αποδείξεις, σε αντίθεση με εμάς έχοντας όλες τις πιστοποιήσεις ποσοτικών και ποιοτικών καυσίμων».
«Ακραίο κλέψιμο»
Άλλο σχόλιο ανάμεσα στα άλλα ήταν και το εξής: «Ακραίο κλέψιμο, σύμφωνα με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου. Εγραψε 33 λίτρα αντί για 27. Εχει ελεγχθεί η ακρίβεια του σε αξιόπιστα βενζινάδικα και ποτέ δεν βγάζει πάνω από μισό λίτρο απόκλιση. Θέλουν έλεγχο και κλείσιμο».
Και η επιχείρηση απάντησε: «Κύριε έχουμε μεγάλη απορία δεν βαρεθήκατε να γράφετε συνέχεια σχόλια; Με εμάς έχετε ψύχωση; Ή μήπως είσαστε βαλτώς από αντίπαλα συμφέροντα; Συμμορφωθείτε λίγο σας παρακαλούμε δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτα μην ρίχνετε άλλο το επίπεδό σας, αρχικά διορθώστε σας παρακαλούμε πολύ το λεξιλόγιο σας, μιλάμε πάντα με τεκμηριωμένες και διασταυρομένες αποδείξεις και όχι με συμπεράσματα που σας βολεύουν.
Σας προκαλούμε με όλο τον σεβασμό να προβείτε σε καταγγελία ονομαστική, όπως πράξουμε από την μεριά μας κάθε νομική οδό και ως αποτέλεσμα θα έχει την δημοσιοποίηση της απόφασης για την αποκατάσταση της αλήθειας. Φυσικά θα στραφούμε και για συκοφαντική δυσφήμηση».
Στον απόηχο των αποκαλύψεων της αστυνομικής έρευνας καταναλωτής, ο οποίος είχε διατυπώσει υποψίες για την απάτη, σχολιάζει στο taxydromos.gr ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός άργησε κάτι χρόνια να αντιδράσει.
Οι απαντήσεις που έδινε ο πρατηριούχος, όπως λέει, ήταν θρασύτατες και το ερώτημά του είναι «ποιός μας προστατεύει και πότε;».
Αναρωτιέται επίσης ποιος θα επιστρέψει στα πολλά θύματα στον Βόλο τα κλεψιμαίικα του πρατηριούχου. «Κανένας», δίνει την απάντηση μόνος του.
taxydromos.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.01.2026 | 12:28
Δέσμευση περιουσιών σε υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 11:54
Κουρέτας στην Καρυά Ολύμπου: Εδώ δεν έφτασε η ευλογιά… – Η στήριξη της κτηνοτροφίας και η ανάπτυξη του ορεινού όγκου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.01.2026 | 10:54
Γυναίκα από χωριό της Καρδίτσας στους αγνοούμενους από τη φωτιά στη Βιολάντα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:49
Τραγωδία στα Τρίκαλα: «Το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Βιολάντα ήταν τεράστιο, σώθηκαν όσοι ήταν κοντά στην έξοδο» - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.01.2026 | 11:43
Επιδότηση 50 ευρώ το στρέμμα για μικρούς καλλιεργητές και χωρίς ελέγχους αντικαθιστά την άμεση ενίσχυση - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:26
Στις φλόγες η μπισκοτοβιομηχανία «Βιολάντα» στα Τρίκαλα -Ακούστηκε έκρηξη πριν τη φωτιά, αγνοούνται πέντε εργαζόμενες (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:46
Τρίκαλα: Εικόνες καταστροφής στο εργοστάσιο της ΒΙΟΛΑΝΤΑ – Αγωνία για πέντε αγνοούμενους







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
