ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Πήλιο:Τον μετέφεραν στα χέρια πάνω σε φορείο – Συγκλονιστική επιχείρηση μέσα στο χιόνι για καρκινοπαθή
Συγκλονιστική επιχείρηση μέσα στο χιόνι στήθηκε στη Δράκεια Πηλίου

Συγκλονιστική επιχείρηση μέσα στο χιόνι στήθηκε στη Δράκεια Πηλίου, για τον απεγκλωβισμό καρκινοπαθούς, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Συγχωριανοί του τον μετέφεραν στα χέρια πάνω σε φορείο, διανύοντας μέσα από χιονισμένο χωματόδρομο, απόσταση 200 μέτρων, μέχρι να πατήσουν άσφαλτο, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο άνοιξε δρόμο, μέσα στο χωριό, μηχάνημα του Δήμου Βόλου.
Εν μέσω χιονόπτωσης προχθές το μεσημέρι στη Δράκεια, στήνονταν γέφυρα για τον απεγκλωβισμό καρκινοπαθούς που έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συντρόφου του, η οποία επικοινώνησε με γειτόνισσα αναζητώντας βοήθεια. Το σπίτι τους είναι κοντά σε ρέμα και η πρόσβαση γίνεται μέσα από χωματόδρομο, ο οποίος όμως ήταν καλυμμένος από χιόνι.
Αμεσα σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, η οποία ενεργοποίησε μηχάνημα για να ανοίξει δρόμο στο ΕΚΑΒ, έως και την αρχή του χωματόδρομου, που οδηγεί στο σπίτι. Εκεί περίμενε το ασθενοφόρο, ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ, κουβαλώντας φορείο και όλα τα απαραίτητα κατευθύνθηκαν πεζοί μέσα από τα χιόνια στο σπίτι του 70χρονου άντρα.
Στο μεσοδιάστημα κάτοικοι του χωριού κάλεσαν τη γιατρό που υπηρετεί στο αγροτικό ιατρείο Δράκειας. Η γιατρός συνοδεία δύο κατοίκων πήγαν στο σπίτι του 70χρονου για να παράσχουν βοήθεια.
Μόλις έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ έβαλαν τον άντρα πάνω στο φορείο. Επτά νέοι άνδρες από τη Δράκεια ανέλαβαν να τον μεταφέρουν στα χέρια, μέσα από τον χιονισμένο χωματόδρομο μέχρι το σημείο που είχε σταματήσει το ΕΚΑΒ, σε απόσταση σχεδόν 200 μέτρων από το σπίτι.
Παρά την κινητοποίηση ο άτυχος άντρας δεν τα κατάφερε. Αφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους αλλά και συγχωριανούς του. Δεν ήταν γέννημα – θρέμμα Δράκειας, αλλά έμενε στο χωριό μαζί με τη σύντροφό του για σχεδόν 30 χρόνια. Είχε καταθέσει χαρτιά για να λάβει την εθνική σύνταξη, ενώ έως και τέλος Σεπτεμβρίου έκανε περιστασιακά μεροκάματα σε αγροτικές εργασίες, όμως σταμάτησε διαμαρτυρόμενος ότι είχε ισχυρούς πόνους στη μέση. Διαγνώστηκε με καρκίνο μόλις τους τελευταίους μήνες. Τελικώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Η κηδεία του δεν έχει ακόμη οριστεί. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του δεν είχαν πόρους και γίνεται προσπάθεια ανάληψης των εξόδων μέσα από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ-taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 09:40
Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 21χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο -«Δεν πρόλαβε ούτε το φρένο να ακουμπήσει» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 20.03.2026 | 09:35
Τακούδης: Γιατί ο φετινός Μάρτης δεν είναι Γδάρτης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.03.2026 | 09:28
Σύλληψη στους Σοφάδες για παραβίαση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:13
Συλλαλητήριο στη Λάρισα παραμονή της έναρξης της δίκης των Τεμπών-ποιοι συμμετέχουν - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 20.03.2026 | 09:00
Στοχευμένα μέτρα ύψους 2 δισ. από την κυβέρνηση για τις αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα -Αναμονή για το πράσινο φως από την ΕΕ - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 08:53
Το βίντεο της Κωνσταντοπούλου από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ενώ υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 09:12
Βόλος: Απατεώνας Ρομά από Φάρσαλα παρίστανε τον γιατρό - Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 10:47
Το κακό έχει παραγίνει στον κάμπο της Καρδίτσας: Εκτεταμένες ζημιές σε παρόχθια στο Πέτρινο από τους «κυνηγούς» χαλκού (ΦΩΤΟ)












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed