ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη


Σε κατάσταση συναγερμού τίθεται η Πολιτική Προστασία λόγω της επιδείνωσης του καιρού που αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα και εν δυνάμει επικίνδυνα με κύρια χαρακτηριστικά της ισχυρές βροχοπτώσεις με κίνδυνο πλημυρικών φαινομένων στα πεδινά, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της χώρας και τους θυελλώδεις ανέμους ακόμα και 10 μποφόρ στα πελάγη.
Live οι εξέλιξη του καιρού
Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία
Το πρωί της Τρίτης, η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας θα συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου με τους μετεωρολόγους προκειμένου να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.
Δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και έκτακτη Διυπουργική Σύσκεψη για τον συντονισμό και τον καλύτερο σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων.
Κίνδυνος για πλημμύρες στην Αττική
Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία η Αττική αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων με μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.
Αν επιβεβαιωθούν και αύριο αυτές οι προβλέψεις αναμένεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την Τετάρτη όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων και τις μετακινήσεις των εργαζομένων.
Επίσης αύριο θα αποφασιστεί αν και σε ποιες περιοχές θα ενεργοποιηθεί το 112 ενημερώνοντας τους κάτοικους για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Καλλιάνος: Επικίνδυνα φαινόμενα
Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο την Τετάρτη αναμένονται πυκνά χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία και ισχυρές καταιγίδες σε Στερεά, Πελοπόννησο, Εύβοια, Σποράδες, Ανατολικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Βροχές και κατά περιόδους ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στην Αττική ενώ υπάρχει και κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.
Προπομπός αυτής της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι θυελλώδεις, «σαρωτικοί» όπως τους χαρακτήρισε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, άνεμοι, οι οποίοι θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ και τα 100 χλμ/ώρα.
Στο κομμάτι της θάλασσας Κυθήρων, σε νότια Πελοπόννησο, Μεσσηνία και Λακωνία, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα από αυτούς τους σαρωτικούς ανέμους και στη στεριά.
Αναλυτικότερα, την Τρίτη, τα καιρικά φαινόμενα -βροχές και χιονοπτώσεις- θα είναι διαχειρίσιμα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Κρίσιμη ημέρα της καθολικής κακοκαιρίας θα είναι η Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα φαινόμενα θα είναι εν δυνάμει επικίνδυνα σύμφωνα με τη Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Θυελλώδεις άνεμοι, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κίνδυνο πλημμυρών σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο, Εύβοια και Αιγαίο.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί και στην Αττική όπου είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πλημμυρών καθώς αναμένεται να πέσει πολύ νερό την Τετάρτη σε όλο το λεκανοπέδιο, κατά διαστήματα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Επίσης θα σημειωθούν πυκνότατες χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά ημιορεινά και σε μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας.
in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 12:37
Καιρός: Δυσάρεστα νέα από ECMWF και GEFS για τη νέα εβδομάδα - Η ανάλυση Κολυδά - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 12:30
Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τους Ναζί ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.10.2026 | 12:20
Συναγερμός στα Δικαστήρια Λάρισας για βόμβα – Φάρσα το τηλεφώνημα (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.10.2026 | 11:58
Τρίκαλα: «Χριστούγεννα στον κόσμο του ΟΖ», στον φετινό Μύλο των Ξωτικών με δωρεάν είσοδο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 23.10.2026 | 11:47
Αχελώος, ΣΔΛΑΠ και ΣτΕ : το δίλημμα που θα καθορίσει τον θεσσαλικό κάμπο – (Κώστας Γκούμας)- - ΕΛΛΑΔΑ | 23.10.2026 | 11:34
Υπόθεση στημένων αγώνων στο μπάσκετ: Το «δώρο» με την αποβολή του Παναγιώτη Γιαννάκη σε αγώνα στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:49
Θεσσαλία: Έρχονται δυνατές βροχές από Κυριακή μέχρι Τρίτη– Tακούδης: Χωρίς βροχή η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.10.2026 | 09:42
Σε εξέλιξη δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στη Θεσσαλία: Έργα αποκατάστασης Λάρισα-Βόλος και Δομοκός-Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 17:47
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Καραμπάτσα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 22:09
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 43 ετών η εκπαιδευτικός Γεωργία Κουτσικούλη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:26
Αγρότες Θεσσαλίας: «Δεν κάνουμε πίσω» – Ζητούν πετρέλαιο στο 1 ευρώ και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα για τα μπλόκα (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.10.2026 | 13:39
Μήνυμα με πολιτικό αποτύπωμα στη Λάρισα από την ΕΛ.Α.Σ - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 07:56
Σήμερα η κηδεία του ορθοπεδικού και διευθυντή του ΚΥ Λάρισας Δημήτρη Καραμπάτσα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.10.2026 | 08:18
Καιρός στη Θεσσαλία: Βροχές την 28η Οκτωβρίου βλέπει ο Φάνης Τακούδης – Πότε θα ξεκαθαρίσει η πρόγνωση (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.10.2026 | 09:00
Βόλος: Να καταργηθούν τζάκια και ξυλόσομπες ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 22.10.2026 | 07:59
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed