ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Πέθανε ο θρύλος της μόδας Valentino
Πέθανε ο θρύλος της μόδας Valentino, στα 93 του χρόνια.

Πέθανε ο θρύλος της μόδας Valentino, στα 93 του χρόνια.
«Έφυγε από τη ζωή εν ειρήνη στην κατοικία του στη Ρώμη, περιτριγυρισμένος από την αγάπη των αγαπημένων του», ανακοίνωσε σε σημείωμα το Ίδρυμα Valentino Garavani και Giancarlo Giammetti.
Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., στη Βασιλική της Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, στην Piazza della Repubblica στη Ρώμη.
Ποιος ήταν ο Valentino
Ο Valentino γεννήθηκε στη Βογκέρα, στην ιταλική επαρχία της Παβίας, στις 11 Μαΐου 1932. Η μητέρα του τον ονόμασε προς τιμήν του κινηματογραφικού ειδώλου Rudolph Valentino. Άρχισε να ενδιαφέρεται για τη μόδα ενώ φοιτούσε στο δημοτικό σχολείο της γενέτειράς του, όταν έγινε μαθητευόμενος της θείας του Ρόζα και της τοπικής σχεδιάστριας Ερνεστίνα Σαλβαδέο, θείας του γνωστού καλλιτέχνη Άλντο Τζιορτζίνι. Στη συνέχεια, o Valentino μετακόμισε στο Παρίσι για να ακολουθήσει το ενδιαφέρον του με τη βοήθεια της μητέρας του Τερέζα ντε Μπιάτζι και του πατέρα του Μάουρο Γκαραβάνι. Εκεί, σπούδασε στην École des Beaux-Arts και στη Chambre Syndicale de la Couture Parisienne.
Η πρώτη του επιλογή για μαθητεία στο Παρίσι ήταν ο Jacques Fath, και στη συνέχεια ο Balenciaga. Βρήκε θέση μαθητευόμενου στον Jean Dessès, όπου βοηθούσε την κόμισσα Ζακλίν ντε Ριμπ να σχεδιάζει τις ιδέες της για φορέματα. Στη συνέχεια, εργάστηκε για δύο χρόνια στον Guy Laroche.
Μετά από συζητήσεις με τους γονείς του, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία και να εγκατασταθεί στη Ρώμη το 1959, ως μαθητής του Emilio Schuberth, και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το ατελιέ του Vincenzo Ferdinandi πριν ανοίξει το δικό του οίκο μόδας.
Η ίδρυση του οίκου Valentino
Ο οίκος Valentino ιδρύθηκε το 1960, όταν ο Garavani άνοιξε έναν οίκο μόδας στη Via Condotti στη Ρώμη με την υποστήριξη του πατέρα του και του συνεργάτη του πατέρα του, Giancarlo Giammetti.
Το διεθνές ντεμπούτο του οίκου Valentino πραγματοποιήθηκε το 1962 στη Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας της εποχής.
Ο Valentino έχει επίσης σχεδιάσει νυφικά ειδικά για την Elizabeth Taylor, την Anne Hathaway, την Jennifer Lopez, την Courteney Cox, τη Sophie Hunter και την πριγκίπισσα Madeleine της Σουηδίας.
Το 1998, οι Garavani και Giammetti πούλησαν την εταιρεία για περίπου 300- εκατομμύρια στην HdP, έναν ιταλικό όμιλο που ελέγχεται, εν μέρει, από τον αείμνηστο Gianni Agnelli, τον επικεφαλή της Fiat.
Το 2002, η εταιρεία Valentino Sp A., με έσοδα άνω των 180- εκατομμυρίων, πωλήθηκε από την HdP στην εταιρεία Marzotto ένδυση, έναν κολοσσό στην βιομηχανία υφασμάτων με έδρα το Μιλάνο, για 210 εκατομμύρια δολάρια. Φημολογήθηκε ότι η HdP ήταν δυσαρεστημένη με τα προσωπικά έξοδα του Garavani και του Giammetti, έναν ισχυρισμό τον οποίο ο Giammetti σχολίασε σκληρά.
Το 2012, το Κατάρ απέκτησε τον οίκο Valentino για 700 εκατομμύρια ευρώ, μέσω ενός επενδυτικού φορέα που ονομάζεται Mayhoola for Investments SPC.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 20:29
Αύριο στις 20:30 ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος ΠΑΟΚ – ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 20:02
Στρατηγικές συνεργασίες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Κρήτη - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.04.2026 | 19:52
Διεύθυνση κτηνιατρικής περιφέρειας Θεσσαλίας προς κτηνοτρόφους: τηρήστε τα μέτρα βιοασφάλειας κατά την κουρά - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.04.2026 | 19:44
Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν – Live η συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Ρωμαϊκή Αγορά - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 19:39
Συνάντηση του Κων. Μαραβέγια με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Αθανάσιο Κοντογεώργη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΒΟΛΟΣ | 24.04.2026 | 14:29
Αντιπλημμυρικά έργα Βόλου στο επίκεντρο της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.04.2026 | 14:07
Μ. Σχοινάς στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών : «Δεν κινδυνεύουν οι επιδοτήσεις»
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.04.2026 | 09:31
Τακούδης: Θα συνεχιστούν οι βροχές στις 28 Απρίλη και ίσως πρωτομαγιά-δεν θα είναι ιδιαίτερα θερμό το καλοκαίρι - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 11:55
Καβάλα πήγαν στην εκκλησιά και φέτος στους Γόννους την εικόνα του Αγίου Γεωργίου (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 23.04.2026 | 21:15
Άγιος Δημήτριος: Συνελήφθη ο 20χρονος δολοφόνος του γιου του ταξιάρχου της Αστυνομίας - Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.04.2026 | 10:04
Για τέλη Απριλίου πάει η de minimis 35 εκατ. ευρώ στη μηδική, στις αλλαγές υπουργών κόλλησε η διαδικασία - ΕΛΛΑΔΑ | 23.04.2026 | 12:08
Ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ πήγε για τον νεκρό από το μαχαίρωμα στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να ξέρει ότι είναι ο γιος του - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 23.04.2026 | 13:03
Τιμήθηκε ο προστάτης του στρατού ξηράς Άγιος Γεώργιος στη Γενική Επιθεώρηση Στρατού (πρώην Στρατιά) στη Λάρισα. (ΦΩΤΟ+video)















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed