ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Τέθηκαν οι στόχοι από το Επιμελητήριο Λάρισας στην κοπή της πίτας- Κουρέτας: μοναδικά τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα (ΦΩΤΟ)
Στο κοσμικό κέντρο ΑΣΤΕΡΑΣ

Με ευχές για μια δημιουργική χρονιά και ένα 2026 με υγεία και επιτυχίες στα μέλη του και την τοπική οικονομία το Επιμελητήριο της Λάρισας έκοψε το βράδυ του Σαββάτου την πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία [πλήθους κόσμου στο κοσμικό κέντρο "ΑΣΤΕΡΑΣ".
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Γιακουβής αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα προβλήματα για την τοπική επιχειρηματικότητα, ενώ ζήτησε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για τα έργα ορεινής υδρονομίας που θα θωρακίσουν τον κάμπο αντιπλημμυρικά και θα επιλύσουν και το πρόβλημα της λειψυδρίας για τον πρωτογενή τομέα.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, ενώ στάθηκε και στο πρόβλημα ενίσχυσης της μεταποίησης αγροτική προϊόντων που "τρέχει" αυτό το διάστημα το υπουργείο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Καπετάνου, ενώ αντίθετα κριτική στην κυβέρνηση για εγκατάλειψη της Θεσσαλίας άσκησαν οι βουλευτές Ευαγγελία Λιακούλη του ΠΑΣΟΚ και Βασίλης Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ στους χαιρετισμούς τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννη Βουτσινά.
Τέλος κεντρικός ομιλητής ήταν ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας που μίλησε για τη σημασία και την τεράστια αξία των Θεσσαλικών αγροτικών προϊόντων αναφέροντας ότι ενώ η ΄χώρα κάνει 50 δις εξαγωγές και 70 δις εισαγωγές , αντίθετα η Θεσσαλία εξάγει 2,3 δις ευρώ και εισάγει 1,3 δις ευρώ προϊόντα. Το ενδιαφέρον στοιχείο που κάνει μοναδικά ΄τα θεσσαλικά προϊόντα από πλευράς ποιότητας είναι η μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά΄στη διάρκεια της ημέρας που κάνει τα φυτά να αναπτύσσουν μηχανισμούς τέτοιους που είναι ευεργετικοί και για την ανθρώπινη υγεία.
Η βραδιά έκλεισε με βραβεύσεις των διοικήσεων των δύο θεσσαλικών συνεταιριστικών τραπεζών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και τη στήριξή τους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα







- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.04.2026 | 11:20
Διπλασιασμό των κονδυλίων για τις συνδεδεμένες και πρόσθετη στήριξη σε δυναμικά προϊόντα, σχεδιάζει το υπουργείο - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:14
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 11:10
Δοθηκε η εκκίνηση για τον 8ο Kissavos Marathon Race των 40 χιλιομέτρων (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 26.04.2026 | 11:03
«Κλειδώνει» ο καιρός της Πρωτομαγιάς: Οι λεπτομέρειες που διαφοροποιούνται - Η πρόγνωση Κολυδά - ΒΟΛΟΣ | 26.04.2026 | 11:01
Εργασίες για τη διάνοιξη της οδού Αγησάνδρου στις Αλυκές – Από τη Δευτέρα ξεκινά η πλήρης αποκατάσταση - ΛΑΡΙΣΑ | 26.04.2026 | 10:57
Θλίψη στη Λάρισα; Απεβίωσε 60χρονος σμήναρχος-σήμερα η κηδεία του - ΔΙΕΘΝΗ | 26.04.2026 | 10:50
Πυροβολισμοί στο δείπνο ανταποκριτών: Τα πρώτα λόγια του δράστη τη στιγμή της σύλληψης - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 23:34
Κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 39 χρόνια ο ΟΦΗ, 3-2 στην παράταση τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Πανθεσσαλικού
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.04.2026 | 21:11
Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στα Χίλια Δέντρα στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 10:35
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 12:20
Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε 40 χρόνια μετά από τις επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ στη Θεσσαλία - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.04.2026 | 11:11
Τρίκαλα: Σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα στην οδό Πύλης















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed