ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους αποφάσισε η πανελλαδική, χωρίς συλλαλητήριο στην Αθήνα
Οι αγρότες στη συνέλευση στον Παλαμά έκαναν δεκτή την προϋπόθεση που έθεσε η κυβέρνηση για 25 άτομα με πέντε παρατηρητές

Ναι στη συνάντηση με τον διάλογο με τον πρωθυπουργό με 25μελή επιτροπή και πέντε παρατηρητές είπαν οι αγρότες που μετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας . Παράλληλα αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι αγρότες αξιολόγησαν όσα ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συναδέλφους τους, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για το επόμενο διάστημα.
Εξαρχής υπήρχε θετικό κλίμα για τη συνάντηση, με την κυβέρνηση να ζητά η επιτροπή των αγροτών να αποτελείται από 25 άτομα συν 5 παρατηρητές. Η προϋπόθεση έγινε τελικά δεκτή, αν και αρχικά οι αγρότες ζητούσαν δύο επιτροπές με 35 εκπροσώπους.
Σημειώνεται ωστόσο πως από την κυβέρνηση έχουν θέσει ως βασική προϋπόθεση οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.
Στο τραπέζι πάντως είχαν τεθεί προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με βασικό σενάριο την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Αναμένοντας να προσδιοριστεί η ημέρα και η ώρα
Μετά από την επικοινωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα με εκπρόσωπο των αγροτών και έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις έγινε δεκτό η επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τους αγρότες στην Αθήνα να αποτελείται από 30 μέλη (25 + 5 παρατηρητές). Το αρχικό αίτημα από την Πανελλαδική ήταν για 35.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι ως προς την παρουσία των μπλόκων, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, αλλά τα μπλόκα δεν φεύγουν».
Για λόγους ισορροπίας
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, από τους επικεφαλής του μπλόκου της Θήβας, η σύνθεση των 25 ατόμων + 5 παρατηρητών προτάθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης για λόγους ισορροπίας σε σχέση και με τη σύνθεση της πρώτης επιτροπής που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες συμφώνησαν επίσης μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί
Διατηρώντας τις «κόκκινες γραμμές»
Τα αιτήματα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου παραμένουν σταθερά και αφορούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια τους, τα κοπάδια τους και τις εκμεταλλεύσεις. Αφορούν το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις και γενικότερα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.
Δείτε φωτογραφίες
Σύσκεψη αγροτών με Τσιάρα και Χατζηδάκη
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτών στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, υπό τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη.Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, καθώς και οι διοικητές της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καβαδάς. Παρών ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα 14 αγροτικά μπλόκα που συμμετείχαν και στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης βρέθηκει το ζήτημα των ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ. Ο ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) μέχρι σήμερα δηλώνονταν και με επίσημες δηλώσεις.
Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι το θέμα είναι σύνθετο και δύσκολο, λόγω προβλημάτων σε κληρονομικές μεταβιβάσεις, πολλές από τις οποίες είχαν γίνει χειρόγραφα.
Πριν τη σύσκεψη, ο Γιάννης Παναγής, από τον Πανσερραϊκό Σύλλογο Αγροτών δήλωσε ότι το πρόβλημα αφορά 80.000 ΑΦΜ, εκ των οποίων τα 4.000 εντοπίζονται στις Σέρρες.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 09.04.2026 | 23:40
Ποιες πληρωμές θα γίνουν την περίοδο 14 Απριλίου έως 17 Απριλίου - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 23:20
Στην αγορά ο δήμαρχος Λαρισαίων – Αντήλλαξε πασχαλινές ευχές - ΔΙΕΘΝΗ | 09.04.2026 | 23:07
Νέο σενάριο από το Reuters για τις προθέσεις του Τραμπ: Εξετάζει απόσυρση μέρους αμερικανικών στρατευμάτων από την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 22:33
Μαζική σύσκεψη στον Τύρναβο – Μήνυμα ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών δομών και υπέρ της μονιμοποίησης εργαζομένων - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΤΡΙΚΑΛΑ | 09.04.2026 | 21:43
Ανησυχία για τον 19χρονο φοιτητή που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα στα Τρίκαλα – Χημειοπροφύλαξη έλαβαν 40 υγειονομικοί - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 21:37
Δικαίωση για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη: «Ναι» στο σύνολο των αιτημάτων για εξετάσεις σε εργαστήρια εξωτερικού - ΕΛΛΑΔΑ | 09.04.2026 | 21:21
Εύβοια: Λιποθύμησε ιερέας την ώρα της Ακολουθίας των 12 Ευαγγελίων
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 13:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ανώνυμες καταγγελίες και μια περίεργη σύμπτωση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 12:22
Απλήρωτοι πασχαλιάτικα όσοι παραγωγοί δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για καλλιέργεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 16:50
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65: προχωρούν τα έργα στο τμήμα Αγιόφυλλο – Εγνατία Οδός (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 19:28
Τροχαίο με δύο τραυματίες το μεσημέρι στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 11:23
Μακρυχώρι Λάρισας: Τρόμος για δύο κορίτσια -13χρονα αγόρια έβγαλαν μαχαίρι και τα απείλησαν





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed