ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Ναι» σε συνάντηση με Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους αποφάσισε η πανελλαδική, χωρίς συλλαλητήριο στην Αθήνα
Οι αγρότες στη συνέλευση στον Παλαμά έκαναν δεκτή την προϋπόθεση που έθεσε η κυβέρνηση για 25 άτομα με πέντε παρατηρητές

Ναι στη συνάντηση με τον διάλογο με τον πρωθυπουργό με 25μελή επιτροπή και πέντε παρατηρητές είπαν οι αγρότες που μετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας . Παράλληλα αποφάσισαν να μην κάνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι αγρότες αξιολόγησαν όσα ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συναδέλφους τους, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους για το επόμενο διάστημα.
Εξαρχής υπήρχε θετικό κλίμα για τη συνάντηση, με την κυβέρνηση να ζητά η επιτροπή των αγροτών να αποτελείται από 25 άτομα συν 5 παρατηρητές. Η προϋπόθεση έγινε τελικά δεκτή, αν και αρχικά οι αγρότες ζητούσαν δύο επιτροπές με 35 εκπροσώπους.
Σημειώνεται ωστόσο πως από την κυβέρνηση έχουν θέσει ως βασική προϋπόθεση οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.
Στο τραπέζι πάντως είχαν τεθεί προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με βασικό σενάριο την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Αναμένοντας να προσδιοριστεί η ημέρα και η ώρα
Μετά από την επικοινωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα με εκπρόσωπο των αγροτών και έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις έγινε δεκτό η επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τους αγρότες στην Αθήνα να αποτελείται από 30 μέλη (25 + 5 παρατηρητές). Το αρχικό αίτημα από την Πανελλαδική ήταν για 35.
Από την πλευρά τους, οι αγρότες εμφανίζονται ανυποχώρητοι ως προς την παρουσία των μπλόκων, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει κλιμάκωση, αλλά τα μπλόκα δεν φεύγουν».
Για λόγους ισορροπίας
Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη, από τους επικεφαλής του μπλόκου της Θήβας, η σύνθεση των 25 ατόμων + 5 παρατηρητών προτάθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης για λόγους ισορροπίας σε σχέση και με τη σύνθεση της πρώτης επιτροπής που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αγρότες συμφώνησαν επίσης μέχρι να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί
Διατηρώντας τις «κόκκινες γραμμές»
Τα αιτήματα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου παραμένουν σταθερά και αφορούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στον τόπο τους, τα χωράφια τους, τα κοπάδια τους και τις εκμεταλλεύσεις. Αφορούν το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, τις αποζημιώσεις και γενικότερα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα.
Δείτε φωτογραφίες
Σύσκεψη αγροτών με Τσιάρα και Χατζηδάκη
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με εκπροσώπους των αγροτών στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, υπό τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη.Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, καθώς και οι διοικητές της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καβαδάς. Παρών ήταν και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τα 14 αγροτικά μπλόκα που συμμετείχαν και στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης βρέθηκει το ζήτημα των ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ. Ο ΑΤΑΚ (Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου) μέχρι σήμερα δηλώνονταν και με επίσημες δηλώσεις.
Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι το θέμα είναι σύνθετο και δύσκολο, λόγω προβλημάτων σε κληρονομικές μεταβιβάσεις, πολλές από τις οποίες είχαν γίνει χειρόγραφα.
Πριν τη σύσκεψη, ο Γιάννης Παναγής, από τον Πανσερραϊκό Σύλλογο Αγροτών δήλωσε ότι το πρόβλημα αφορά 80.000 ΑΦΜ, εκ των οποίων τα 4.000 εντοπίζονται στις Σέρρες.
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.02.2026 | 23:10
Συνέντευξη Μητσοτάκη: Η συνάντηση με Ερντογάν, ο εκλογικός νόμος και το δίλημμα της κάλπης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 22:01
Κουρέτας: Τι έφταιξε για τις πλημμύρες στον Αγιόκαμπο-πως στένεψε η κοίτη από τα 125 στα 20 μέτρα (Χάρτης) - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 21:51
Βόλος: Έπιασε από τον λαιμό την μητέρα του, την πέταξε στο έδαφος και απειλούσε να την σκοτώσει - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:40
ΕΟΔΑΣΑΜ για Τέμπη: «Τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής» - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.02.2026 | 21:37
Πέντε συλλήψεις για 16 κιλά κάνναβης από το Τμήμα Δίωξης Καρδίτσας της ΕΛΑΣ - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:32
Στις Βρυξέλλες οι Daughters of Penelope Aglaoniki Λάρισας για το 6ο συνέδριο European - Australian D.O.P Conference (ΦΩΤΟ +v) - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 21:12
Αχιλλέας Μπέος στην κοπή της πίτας της παράταξης: O Βόλος δύο χρόνια μετά τις θεομηνίες στέκεται όρθιος (ΦΩΤΟ+βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 15:16
Μετρούν τις πληγές τους στον Αγιόκαμπο μετά την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 08:41
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 11:50
Ίμια, 30 χρόνια μετά – Πιλότος F4 αποκαλύπτει: Απογειωθήκαμε από την Λάρισα για να χτυπήσουμε Σμύρνη, Ίμια, Τουρκία - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 15:16
Μετρούν τις πληγές τους στον Αγιόκαμπο μετά την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 09:36
Αγιόκαμπος: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, αυλές και δρόμοι, έφραξε ρέμα από τα φερτά υλικά - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 12:15
Θάλασσα και στεριά έγιναν ένα στα παράλια του Δήμου Τεμπών από τη χθεσινή καταιγίδα (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 09:42
Η απάντηση Κουρέτα για το επενδυτικό πρόγραμμα της Βιολάντα: Τρέχει από το 2021 - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 21:32
Στις Βρυξέλλες οι Daughters of Penelope Aglaoniki Λάρισας για το 6ο συνέδριο European - Australian D.O.P Conference (ΦΩΤΟ +v) - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 08:47
Βγήκε η θάλασσα σε Μηλίνα και Πλατανιά (φωτογραφίες-βίντεο)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed