ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μητέρα της Κλαούντια για Καρυστιανού: Τώρα να δώσουμε μάχη στα δικαστήρια για να δικαιωθούν τα παιδιά μας, όχι σε ένα κόμμα
«Για να μπεις στην πολιτική πρέπει να έχεις άποψη για όλα, όχι μόνο για τα Τέμπη» λέει η Άλμα Λάτα

Την έντονη διαφωνία της με το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού εξέφρασε η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια, τονίζοντας πως τρία χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών, προτεραιότητα παραμένει η δικαίωση των θυμάτων μέσα από τα δικαστήρια.
«Είναι λυπηρό ότι πλησιάζουν τρία χρόνια και κανείς δεν είναι στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ακόμη και πρόσωπα που φέρουν ευθύνες παραμένουν ελεύθερα. Όπως τόνισε, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης έχει μετατοπιστεί, ενώ θεωρεί το επίκεντρο θα έπρεπε να είναι η δικαίωση για τα παιδιά που χάθηκαν.
Η ίδια υπογράμμισε ότι ως μάνα αισθάνεται το ίδιο με την Καρυστιανού, ωστόσο εκτίμησε πως η παρούσα στιγμή δεν είναι κατάλληλη για πολιτικές πρωτοβουλίες. «Πρέπει να δώσουμε σκληρό αγώνα στα δικαστήρια. Η ανάκριση, όπως λέει και η Μαρία, δεν έγινε σωστά και αυτό πρέπει να το παλέψουμε νομικά», σημείωσε.
Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι μια πολιτική κίνηση μπορεί να αξιοποιηθεί από τρίτους. «Με αυτή την επιλογή, μόνο αυτοί που θέλουν να βολευτούν πίσω από τον πόνο της και αυτοί που θέλουν να μας διαλύσουν θα ωφεληθούν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Μαρία θα δεχθεί πιέσεις και επιθέσεις και πως πρέπει να δώσει σκληρό αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους γονείς στα δικαστήρια.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα στήριζε ένα κόμμα που θα βασιζόταν αποκλειστικά στον πόνο των συγγενών. «Ο κόσμος ψηφίζει για την καθημερινότητά του, για την παιδεία, τον αγροτικό τομέα, τα προβλήματά του. Για να μπεις στην πολιτική πρέπει να έχεις άποψη για όλα, όχι μόνο για τα Τέμπη», ανέφερε, καταλήγοντας πως «αυτή τη στιγμή, όλος ο χρόνος και η ενέργεια της πρέπει να δοθούν στη δικαστική μάχη για να δικαιωθούν τα παιδιά μας και όχι να ασχοληθεί με τον ποίους θα έχει δίπλα της και που θα βάλει στο κόμμα».
Υπενθυμίζεται, ότι η Κλαούντια Λάτα είχε γεννηθεί στη Λάρισα, ενώ είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
Άριστη μαθήτρια, σπούδαζε Ιατρική στα ΣΣΑΣ. Στο μοιραίο τρένο των Τεμπών βρέθηκε επιστρέφοντας στη σχολή της από την Πάτρα, όπου είχε πάει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.
Τραγική ειρωνεία; Οι γονείς της, που μένουν σε χωριό της Λάρισας, της είχαν ζητήσει να έκανε μια στάση για να την έβλεπαν. Η ίδια αρνήθηκε για να έφτανε πιο γρήγορα στη Θεσσαλονίκη, να ξεκουραζόταν και να άρχιζε το διάβασμα.
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 06.04.2026 | 13:32
Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 13:26
Δ. Λαρισαίων: Νέα δέντρα στη Φαλάνη - Μαμάκος: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις για ενίσχυση του πράσινου αποτυπώματος στην πόλη» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ετοιμάζεται για τον ποδηλατικό διεθνή αγώνα ΔΕΗ Tour of Hellas - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.04.2026 | 12:45
Κανονικά οι επιδοτήσεις τη Μ. Πέμπτη για αγροτεμάχια με προβλήματα στο monitoring – Τι αναφέρει τροποποιητική απόφαση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.04.2026 | 12:38
Τσιάρας: Δεν είναι ρουσφέτι να υπερασπίζεσαι τον αδύναμο πολίτη – Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 12:11
Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ηλικιωμένων από τον Δήμο Λαρισαίων - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 12:08
«Ο Γεράσιμος δεν είναι ούτε στον ουρανό ούτε στη γη» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.04.2026 | 12:03
Μητσοτάκης: Εισηγούμαι ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή για μετά τις εκλογές του 2027
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 12:55
Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές – Στα 74 ευρώ το στρέμμα η ενίσχυση στο βαμβάκι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.04.2026 | 14:09
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό από Μεγάλη Πέμπτη με χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:42
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 16:03
Ζωντάνεψε σήμερα Κυριακή των Βαΐων η αγορά στη Λάρισα με ανοιχτά τα μαγαζιά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 05.04.2026 | 00:53
Μπαλτζώης: Ο Τραμπ «τελειώνει» Ιράν και NATO - ΤΡΙΚΑΛΑ | 05.04.2026 | 12:09
«Λύγισε» ο Νίκος Πλακιάς για τα κορίτσια του: «Πάντα αυτές οι θέσεις στο τραπέζι θα είναι αδειανές» (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.04.2026 | 18:58
«Σιγοβράζουν» οι βουλευτές της ΝΔ για τον χειρισμό της δεύτερης δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να κλείσουμε τα γραφεία μας;» - ΛΑΡΙΣΑ | 05.04.2026 | 13:44
Εγκαινιάστηκε το μικροβιολογικό εργαστήριο του Στεφ. Εσκίογλου στη Λάρισα



















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed