ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με αγρότες: Τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες
Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν

«Νομίζω ότι θα είναι μία ευκαιρία να κάνουμε και μία ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε αρκετά από τα αιτήματα του κλάδου, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω από εσάς και πώς οι λύσεις που έχουν δοθεί μπορούν να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά, να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, να δούμε σε ποιο βαθμό υπάρχουν ειδικά τοπικά ζητήματα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να εξειδικευθούν και σε άλλες συναντήσεις που θα έχετε με το επιτελείο μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον ρόλο της διακομματικής επιτροπής την οποία έχει συστήσει για τον πρωτογενή τομέα «και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της άμεσα και στην οποία θα επιζητήσουμε, προφανώς, να συμμετέχετε και να μας καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις» ανέφερε.
«Άρα, νομίζω ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα» τόνισε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες, «άρα, εμείς συζητούμε πάντα με αυτούς οι οποίοι έχουν διάθεση να συζητήσουν μαζί μας και προφανώς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να έρθει και να προσέλθει σε έναν διάλογο, τον οποίον για δικούς του λόγους μπορεί να μην τον επιδιώκει» σημείωσε.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν
Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μέγαρο Μαξίμου:
«Καταρχάς, καλή χρονιά και καλώς ήρθατε. Χαίρομαι πολύ που θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα, πιστεύω, να κάνουμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, παραγωγική συζήτηση, για τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας.

Νομίζω ότι θα είναι μία ευκαιρία να κάνουμε και μία ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε αρκετά από τα αιτήματα του κλάδου, αλλά με ενδιαφέρει να ακούσω από εσάς και πώς οι λύσεις που έχουν δοθεί μπορούν να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά, να δούμε τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν, να δούμε σε ποιο βαθμό υπάρχουν ειδικά τοπικά ζητήματα, τα οποία μπορούν ενδεχομένως να εξειδικευθούν και σε άλλες συναντήσεις που θα έχετε με το επιτελείο μας.
Και νομίζω να κάνουμε και μία ευρύτερη συζήτηση, πέρα και πάνω από τα άμεσα κλαδικά αιτήματα, γι’ αυτό το οποίο νομίζω μας απασχολεί όλους: ποιο είναι τελικά το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, όλη αυτή η συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό του, πώς μπορεί να μεταφερθεί από τη θεωρία στην πράξη. Ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της Διακομματικής Επιτροπής την οποία έχουμε συστήσει στη Βουλή και η οποία θα αρχίσει τις εργασίες της άμεσα και στην οποία θα επιζητήσουμε, προφανώς, να συμμετέχετε και να μας καταθέσετε συγκεκριμένες προτάσεις.

‘Αρα, νομίζω ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση και να καταλήξουμε και σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.
Θα ήθελα αυτή η συζήτηση να ήταν και υπό προϋποθέσεις πιο διευρυμένη. Το μόνο που θα πω είναι ότι τελικά, ξέρετε, τις εξελίξεις τις διαμορφώνουν οι παρόντες και όχι οι απόντες, άρα, εμείς συζητούμε πάντα με αυτούς οι οποίοι έχουν διάθεση να συζητήσουν μαζί μας και προφανώς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να έρθει και να προσέλθει σε έναν διάλογο, τον οποίον για δικούς του λόγους μπορεί να μην τον επιδιώκει».
Αναλυτικά, οι 25 αγρότες που συμμετέχουν είναι οι:
- Τσίλιας Χρήστος, γραμματέας Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης
2. Λιολιόπουλος Αναστάσιος, πρόεδρος ΑΣΓ Δ. Αλεξάνδρειας
3. Βόλκος Νίκος, μέλος ΑΣΓ Δ. Αλεξάνδρειας
4. Τόπης Αθανάσιος, μέλος Α.Σ. Αλεξάνδρειας
5. Διαμαντόπουλος Αδαμάντιος, πρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου
6. Παναγής Ιωάννης, αντιπρόεδρος Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου
7. Παπαδόπουλος Γεώργιος, πρόεδρος Α.Σ. Δήμου Πέλλας
8. Δημητριάδης Νίκος, μέλος ΑΣ Δ. Σκύδρας
9. Τοπαλίδης Στέφανος, πρόεδρος ΑΣ Δ. Σκύδρας
10. Μπαλούκας Δημήτρης, πρόεδρος Πανθεσσαλικής Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων
11. Παπακωστούλης Θεόδωρος ΑΣ πρ. Δ. Πλατυκάμπου
12. Μπατρακούλης Αντώνης, μέλος ΑΣ Δ. Πλατυκάμπου
13. Παρλάντζας Νίκος, εκπρόσωπος κτηνοτρόφων των οποίων το ζωικό κεφάλαιο θανατώθηκε στο πλαίσιο μέτρων βιοασφάλειας
14. Καλόγερος Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων Μαγνησίας
15. Πάντζιος Χρήστος, αγρότης, Μικροθήβες
16. Παπαθανασίου Αναστασία, νέα αγρότισσα, Μικροθήβες
17. Παλιούρας Γεώργιος, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας
18. Δημούλιας Ιωάννης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου, επικεφαλής αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Κιάτου
19. Λέγγας Μάρκος, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Οργάνωσης Παραγωγών Πήγασος Αγροδιατροφή, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αγροτικών κινητοποιήσεων στον κόμβο Κιάτου
20. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, αντιπρόεδρος Α.Σ. Δυτικής Αχαΐας
21. Τσίλιας Δημήτριος, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών
22. Ορφανουδάκης Μανώλης, πρόεδρος αγροτ. συλλόγου Δήμου Φαιστού και αντιπρόεδρος συντον. Ν. Ηρακλείου
23. Γαϊτάνης Γιάννης, πρόεδρος αγροτ. συλλόγου Δήμου Ιεράπετρας.
24. Καββουσανάκης Μανώλης, ταμίας αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας με εξουσιοδότηση για εκπροσώπηση πέντε αγροτικών συλλόγων Κρήτης
25. Φασομυτάκης Γιάννης, εκπρόσωπος αγροτικού συλλόγου νότιας Κρήτης 
Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αγροτών στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» και αμέσως μετά ξεκίνησαν με τα πόδια για το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες έφτασαν στην ώρα τους και πέρασαν το κατώφλι του πρωθυπουργικού μεγάρου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Πρόκειται για τους 25 εκπροσώπους του αγροτικού κλάδου που είπαν «ναι» στο προσκλητήριο της κυβέρνησης για διάλογο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα των αγροτών. Όπως έγραψε νωρίτερα το iefimerida.gr, η εκπροσώπηση είναι αντιπροσωπευτική από όλη τη χώρα. Πρόκειται για εκπροσώπους από 14 μπλόκα και οργανώσεις, ενώ ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και ορισμένοι που ανήκαν στα λεγόμενα «σκληρά» μπλόκα από το μέτωπο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου.

Πηγή: iefimerida.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.04.2026 | 12:50
Υπέροχη η λίμνη στο πάρκο Αλκαζαρ μετά τις εργασίες καθαρισμού της (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.04.2026 | 12:10
Το «ευχαριστώ» αντιδημάρχου της Λάρισας για τις 300 παρεμβάσεις σε ένα τρίμηνο στην πόλη (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.04.2026 | 12:01
Την αποπομπή Λαζαρίδη ζητά η αντιπολίτευση για τον διορισμό του χωρίς πτυχίο - ΛΑΡΙΣΑ | 14.04.2026 | 11:58
Λάρισα: Επετειακές εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης - ΛΑΡΙΣΑ | 14.04.2026 | 11:50
Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.04.2026 | 10:53
Καλαμπόκι: Αυξήσεις και μετατοπίσεις στις εκτάσεις, καθυστερήσεις στις σπορές - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.04.2026 | 10:48
Πασχαλινή εαρινή εκδήλωση στην Πηγή Τρικάλων την 2η Ημέρα του Πάσχα - ΒΟΛΟΣ | 14.04.2026 | 10:42
Ανησυχία για τη σεζόν – Πτώση κρατήσεων και αβεβαιότητα στον τουρισμό του Πηλίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed