ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές
Έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να λύσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το «όχι» από τα «σκληρά» μπλόκα των αγροτών, αναφέρουν ότι έδειξαν ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να λύσουν τα προβλήματα του κλάδου.
Το μπλόκο στη Νίκαια, αλλά και μπλόκα από άλλες περιοχές άλλαξαν την απόφασή τους και δεν θα πάνε στο Μαξίμου. Αντίθετα, ανακοινώθηκε πως στις 15:00 θα γίνει η συνάντηση με τα μπλόκα που θέλουν να κατέβουν σε διάλογο.
Το γεγονός αυτό σχολιάστηκε από πηγές της κυβέρνησης, που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «σαράντα ημέρες μετά, αποδείχθηκε πως οι προθέσεις κάποιων εκπροσώπων των μπλόκων ήταν άλλες και δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του αγροτικού κόσμου. Γιατί, όποιος πιστεύει στο δίκαιο των αιτημάτων του και σε κάποια λύση, προσέρχεται στο διάλογο. Η τελευταία πρόσκληση σε συνάντηση από την κυβέρνηση ήταν χθες το απόγευμα και μάλιστα για δύο ραντεβού με τον πρωθυπουργό, καθώς η μία ομάδα εκπροσώπων των μπλόκων δεν επιθυμούσε να προσέλθει μαζί με τη δεύτερη ομάδα των κινητοποιήσεων».
Πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι είχε γίνει ξεκάθαρο υπό ποίους όρους θα γίνει ο διάλογος, αναφερόμενοι στην επιτροπή έως 20 ατόμων για μια ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Από τα «σκληρά» μπλόκα, ωστόσο, δήλωναν σήμερα ότι διαφωνούν στα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στη συνάντηση, ενώ αυτοί ζητούσαν να ανέβει ο αριθμός στους 25.
«Δεν έχουμε άλλον χρόνο, προχωράμε»
Συνεχίζοντας, σχολιάζουν ότι «για ακόμη μια φορά η όποια προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα, που χρησιμοποιεί τον αγροτικό αγώνα ως άλλοθι για προσωπικές ή εξωθεσμικές επιδιώξεις και η οποία επιθυμούσε να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και πρόσωπα ελεγχόμενα από τις Αρχές για παράνομες επιδοτήσεις ή παραβατικές συμπεριφορές. Από την πρώτη στιγμή, ως Πολιτεία τηρήσαμε κάθε υπόσχεση, αφού λάβαμε την έγκριση από την Ε.Ε. και ολοκληρώσαμε το σύνολο των πληρωμών, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ σε συνέχεια όσων πολλών έχουν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ικανοποιούμε την πλειονότητα των αιτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρότεινε τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα».
Με την αναφορά στις ενέργειες της κυβέρνησης για μέτρα στήριξης των αγροτών, τονίζουν ότι «δεν υπάρχει άλλος χρόνος» και η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση των μέτρων, περιμένοντας για διάλογο αύριο στις 15:00 τα μπλόκα που θέλουν να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό.
«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς -περίπου 600.000 γεωργούς, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους της χώρας- και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων. Η κυβέρνηση, αλλά κυρίως η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για εκείνους που με οποιοδήποτε κίνητρο θέλουν να συνεχίσουν την επαναστατική γυμναστική. Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές» λένε χαρακτηριστικά.
Ποια μπλόκα αρνούνται να πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη -Οι πρώτες κινήσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η αρχή έγινε από το μπλόκο της Νίκαιας, με τους αγρότες σε Καρδίτσα, Κρήτη, Κοζάνη, Πάτρα Αιτωλοακαρνανία και Μεσσηνία να λένε «όχι» στο ραντεβού με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Άπαντες προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με το ενδεχόμενο για νέα πανελλαδική σύσκεψη, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για την επόμενη μέρα.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες στον Προμαχώνα θα προχωρήσουν σε επ- αόριστον κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά, ενώ οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνία θα στήσουν μπλόκο στα διόδια του Αγγελοκάστρου για όλα τα οχήματα.
Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/kybernitikes-piges-gia-ohi-agroton">Κυβερνητικές πηγές για αγρότες: Μικρή μειοψηφία τινάζει στον αέρα τον διάλογο -Αν κλιμακώσουν, τον λόγο έχουν οι Αρχές - iefimerida.gr</a></p>
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.03.2026 | 22:31
Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 29.03.2026 | 22:26
Γενετική ομοιομορφία των ύστερων Νεάντερταλ ίσως οδήγησε στην εξαφάνισή τους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 20:56
Σκιές νόσων στις εξαγωγές φέτας-Το φάντασμα της ευλογιάς «σβήνει» τις ελληνικές επιγραφές από τα ράφια του εξωτερικού - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.03.2026 | 20:52
Αρπάχτηκαν παπάς με παπαδιά στα Τρίκαλα. Κατέληξαν στο Αστυνομικό Τμήμα - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 20:29
Λίμνη Πλαστήρα: Στα 790+ μέτρα η στάθμη - Η φύση αναδεικνύει όλη της την ομορφιά (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 20:15
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο ο 5ος «Μυρμιδόνων Άθλος» στα Φάρσαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.03.2026 | 20:04
Ευρωπαϊκή συνεργασία στελεχών Δ. Τρικκαίων και e-trikala για την Κλιματική Ουδετερότητα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.03.2026 | 19:49
Καύσιμα: Φόβοι για ελλείψεις και πετρέλαιο πάνω από 150 δολάρια
- ΛΑΡΙΣΑ | 28.03.2026 | 18:32
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε η Ανθή Γκατζά σε ηλικία 52 ετών - ΒΟΛΟΣ | 28.03.2026 | 18:38
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 54χρονης - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 11:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 14:44
Νίκος Πλακιάς για δίκη για τα Τέμπη: «Η δίκη θα γίνει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Και θα τελειώσει πάλι εκεί» - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 20:14
Πρωταπριλιά με σφοδρή κακοκαιρία σε 7 περιοχές - Kίνδυνος για πλημμύρες, έως και 10 μποφόρ οι άνεμοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 28.03.2026 | 09:48
Τακούδης: Έντονες βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στη Θεσσαλία-απαιτείται αυξημένη προσοχή (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 16:32
Κολυδάς: «Προσοχή στη Θεσσαλία» για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Τετάρτη - ΕΛΛΑΔΑ | 28.03.2026 | 17:57
Έσπευσε να βοηθήσει σε θανατηφόρο τροχαίο και παρασύρθηκε κι αυτός: Τραγικό διπλό δυστύχημα στην Εγνατία με δύο νεκρούς













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed