ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Όχι των αγροτών των μπλόκων Νίκαιας, Καρδίτσας σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη απειλούν να κατέβουν με τρακτερ στην Αθήνα
Προτείνουν νέα πανελλαδική συνδιάσκεψη

Σε τροχιά κλιμάκωσης οδηγούνται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς στο συντονιστικό των 57 μπλόκων αποφασίστηκε να μην πάνε στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα αύριο και να προχωρήσουν σε ενίσχυση των κινητοποιήσεων με νέα μπλόκα και περαιτέρω δράσεις
«Όχι» στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η εισήγηση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας.
Την ίδια στιγμή, προτάθηκε η διεξαγωγή νέας πανελλαδικής σύσκεψης, προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ακόμη και η κάθοδος με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προέδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας μίλησε για «εμπαιγμό και κοροϊδία» από την πλευρά της κυβέρνησης, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα περιμένουν μέχρι αύριο το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου να δεχθούν την επιτροπή των 25 αγροτών, συν 10 κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους.
Ο κ. Τζέλλας ενημέρωσε το σώμα των αγροτών πως μετά από επικοινωνία με τα υπόλοιπα μπλόκα, αλλά και την απόφαση του μπλόκου στη Νίκαια, με την παρουσία περισσοτέρων των 1.000 ατόμων, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι οι όροι της κυβέρνησης δεν γίνονται δεκτοί.
Ο κ. Τζέλλας κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης να ορίσει δύο ξεχωριστές συναντήσεις (μιας επιτροπής στη 1:00 μ.μ. και μιας άλλης στις 3:00 μ.μ.), επιχειρώντας να λύσει φλέγοντα ζητήματα επιβίωσης μέσα σε ένα δίωρο. «Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν διάλογο, ούτε να δώσουν λύσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγουμε από τον δρόμο και να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, υπήρξε νέα επικοινωνία το μεσημέρι με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο μεταφέρθηκε η απόφαση των μπλόκων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε».
Με τα νέα δεδομένα και την πλήρη ανατροπή τη Δευτέρα σε σχέση με όσα ίσχυαν την Κυριακή, θεωρείται πλέον δεδομένη η κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες ενδέχεται να προχωρήσουν σε πλήρη αποκλεισμό εθνικών οδών, παραδρόμων, τελωνείων και άλλων δομών, ενώ εντείνονται οι φωνές για κάθοδο με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων.
Οι αγρότες σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα οριστικοποιήσουν τίποτα, μέχρι το πρωί της Τρίτης (13/1/26), περιμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή μήπως αλλάξει γνώμη η κυβέρνηση και δεχθεί τις δύο επιτροπές που έχουν ορίσει οι αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι η πρότασή τους είναι να είναι 25 οι αγρότες και 10 κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι.

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 11:52
Κουρετας στον ετήσιο απολογισμό: H Θεσσαλία επέδειξε ανθεκτικότητα στην κακοκαιρία Byron (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 11:35
Σέρρες: Συνελήφθη καθηγήτρια καθώς φίμωσε ατίθασο μαθητή με μονωτική ταινία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 11:30
Κινητοποιήσεις Αγροτών:«Κέρδη» με αστερίσκους σε ρεύμα, πετρέλαιο, ΑΤΑΚ και ΕΛΓΑ - ΔΙΕΘΝΗ | 24.01.2026 | 11:01
Σλοβακία: Πώς έγινε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.01.2026 | 10:56
Β- Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ ο Καρδιτσιώτης Ιωάννης Σκούρας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 10:09
ΤΕΕ: Παράταση έξι μηνών για τις «έξυπνες γέφυρες» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 10:06
Θεσσαλονίκη: Γκράφιτι με τιμές ναρκωτικών σε προαύλιο σχολείου – Στα «κάγκελα» γονείς και εκπαιδευτικοί - ΔΙΕΘΝΗ | 24.01.2026 | 10:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ στέλνει «αρμάδα» προς το Ιράν -Η Τεχεράνη προειδοποιεί με «ολοκληρωτικό πόλεμο»
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:58
Αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, μετά από 55 ημέρες παραμονής (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 10:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 11:27
Πέταξαν απορρυπαντικό στο σιντριβάνι της Καρδίτσας! (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 14:27
Παπασταύρου: Η καρδιά της ενέργειας της Ευρώπης χτυπά στην Αμπελιά Φαρσάλων (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.01.2026 | 10:42
Καιρός - Μαρουσάκης: Ο χειμώνας επιστρέφει - Νέα 48ωρη κακοκαιρία, πότε ξεκινάει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 23.01.2026 | 09:19
ΕΕΕΔΕΕ: Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία της ευλογιάς-472.928 θανατώσεις ζώων -2 νέα κρούσματα στην Καρδίτσα - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
