ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στον “αέρα” η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Τι καταγγέλλoυν Μαρούδας, Τζέλλας (video)
Διασπαστική χαρακτηρίζει ο αγροτοσυνδικαλιστής την κίνηση του Μαξίμου να κλείσει δεύτερο ραντεβού με “επιλεγμένα” πρόσωπα

Διασπαστική χαρακτηρίζει ο αγροτοσυνδικαλιστής την κίνηση του Μαξίμου να κλείσει δεύτερο ραντεβού με “επιλεγμένα” πρόσωπα από Πράσινα Φανάρια και Κρήτη. Συνελεύσεις στα μπλόκα το απόγευμα σε κλίμα οργής
Στον αέρα είναι η αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, καθώς τα μπλόκα καταγγέλλουν διασπαστικές κινήσεις από το Μαξίμου και αναμένεται να λάβουν τις επίσημες αποφάσεις τους σε συνελεύσεις σήμερα το απόγευμα.
Την αντίδραση των αγροτών προκάλεσε ειδικότερα η “στρατηγική των δύο ραντεβού” από την κυβέρνηση. Ειδικότερα η μία μόνο αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργούστο Μαξίμου επρόκειτο να είναι με αντιπροσωπεία της πανελλαδικής των μπλόκων.
Ενώ η δεύτερη συνάντηση έχει ήδη κλείσει με μερίδα αγροτών από το διασπασθέν μπλόκο των Πράσινων Φαναριών και με αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη, οι οποίοι είχαν κινηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα χωριστά και έχουν ήδη συναντηθεί μία φορά με Χατζηδάκη- Τσιάρα.
“Διασπαστική η κίνηση της κυβέρνησης. Δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις. Το μόνο μέλημα της είναι πως να διασπάσει τον αγώνα των αγροτών. Εμείς σε αυτό δε θα συμμετέχουμε”, δήλωσε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.
Τα μπλόκα θα αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις το απόγευμα, φαίνεται όμως πως η διάθεση τους είναι πλέον αρνητική, καθώς όχι μόνο θεωρούν τις κινήσεις της κυβέρνησης ως διασπαστικές και επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά διαπιστώνουν ότι το Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει τίποτε περισσότερο και συζητά μόνο “τεχνικά θέματα”.
Μπλόκο Νίκαιας: Δεν πάμε στο ραντεβού
Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας, Ρίζος Μαρούδας και Σωκράτης Αλειφτήρας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφεραν ότι δεν θα προσέλθουν στο αυριανό ραντεβού με τον πρωθυπουργό «αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις» που θέτουν, ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Τσίλια, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι από τα Πράσινα Φανάρια θα μεταβούν κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Μας ένωσαν τα κοινά προβλήματα, αλλά από τις 12 Δεκέμβρη διαφοροποιήθηκαν οι θέσεις. Είναι πολύ αργά πλέον να κάνουμε νούμερα για το αν θα πάμε ή όχι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίλιας.
Τι έλεγε το Μαξίμου για τις δύο συναντήσεις
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι: “Δεν είναι έτσι όπως τα λένε. Δύο συναντήσεις θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν ήθελαν να είναι στην ίδια συνάντηση με κάποιους άλλους. Ομως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δε λειτουργούν με όρους τελεσίγραφων”.
Επιβεβαίωσε όμως ουσιαστικά ότι η μία από τις δύο συναντήσεις δεν θα είναι με εκπροσώπους των μπλόκων λέγοντας: “Σκοπός είναι να συναντηθούμε με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών. Θα γίνει μία συνάντηση με την ομάδα των εκπροσώπων των κινητοποιήσεων και η δεύτερη με τους υπόλοιπους, που οι πρώτοι δεν θέλουν να συμμετέχουν μαζί τους. Άρα δύο συναντήσεις”.
Ο κ. Μαρινάκης διαμήνυσε στους αγρότες ότι η κυβέρνηση αναμένει τα ονόματα των εκπροσώπων τους εγκαίρως για λόγους ασφαλείας. Επικαλέστηκε επίσης ότι για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να είναι εποικοδομητική η συζήτηση πρέπει να υπάρχει ένα όριο 20 ατόμων σε έκαστη συνάντηση.
Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης εάν η πανελλαδική των μπλόκων αποφασίσει τελικά να μη συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, δηλαδή εάν θα ακυρωθούν και τα δύο ραντεβού, ο κ.Μαρινάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε: “Η πρόσκληση μας έγινε με τον όρο να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικές οι παρουσίες. Συνάντηση με ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν το όλον, αδικεί τα αιτήματα.”
Έσπευσε δε να προσθέσει ότι: “Κάποιος που αρνείται να προσέλθει στο διάλογο, αυτό δείχνει κάτι για τις προθέσεις του”. Και κατέληξε πως: “Ο στόχος είναι το αυριανό ραντεβού να γίνει με την ουσιαστικότερη και πλήρη εκπροσώπηση των αγροτών. Ελπίζουμε αύριο η συνάντηση αυτή να γίνει για καλό όλων”.
Δήλωσε μάλιστα ότι “ήμαστε πολύ ανεκτικοί μέχρι στιγμής” και υποστήριξε ότι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό “δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τους αγρότες για περαιτέρω κλιμάκωση και για τις αρχές για περαιτέρω ανοχή”.
news247.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.01.2026 | 13:26
Παρασκευή 6,2 εκατ. ευρώ για προκαταβολές παγετού στο 80%, Απρίλιο εξόφληση - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.01.2026 | 13:19
Πατέρας δύο παιδιών ο 37χρονος που βρέθηκε νεκρός στο γήπεδο της Φαρκαδόνας που συνήθιζε να αθλείται - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:47
Εκδήλωση προβολής έργων μαθητών για το Ολοκαύτωμα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 12:35
Ετήσια Γενική Συνέλευση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.01.2026 | 12:26
«Εσπασαν» τα ισόβια για το άγριο φονικό στον Βόλο με θύμα 41χρονο βιοτέχνη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 11:46
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα η συνάντηση της πανελλαδικής των μπλόκων στη Λάρισα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.01.2026 | 11:13
Τακούδης:Νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας από το Σάββατο- Δευτέρα χιόνι και πιο χαμηλά - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.01.2026 | 10:32
Στ. Μπουκοβάλα - Αγάπη Μπουνόβα, σήμερα το τελευταίο «αντίο» στις δύο Καρδιτσιώτισσες θύματα της Βιολάντα
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:30
Βιολάντα: Επίθεση του Ρουβίκωνα με συνθήματα στο σπίτι του ιδιοκτήτη στα Τρίκαλα- Βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 28.01.2026 | 15:17
Τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – Ήταν όλοι από 20 έως 30 ετών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 21:14
Βιολάντα: Δεν υπήρχαν ανιχνευτές αερίου στο εργοστάσιο και το υπόγειο ήταν αδήλωτο- Τι αναφέρει το πόρισμα των ΤΕΕΜ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 21:24
Νεκρή τελικά η γυναίκα που παρασύρθηκε από ΙΧ στη Φαλάνη το απόγευμα - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 19:40
Αυτοκίνητο παρέσυρε 45χρονη γυναίκα στη Φαλάνη και την τραυμάτισε σοβαρά - ΛΑΡΙΣΑ | 29.01.2026 | 08:51
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 28.01.2026 | 00:24
Λαρισαίος φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed