ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Στον “αέρα” η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες – Τι καταγγέλλoυν Μαρούδας, Τζέλλας (video)
Διασπαστική χαρακτηρίζει ο αγροτοσυνδικαλιστής την κίνηση του Μαξίμου να κλείσει δεύτερο ραντεβού με “επιλεγμένα” πρόσωπα

Διασπαστική χαρακτηρίζει ο αγροτοσυνδικαλιστής την κίνηση του Μαξίμου να κλείσει δεύτερο ραντεβού με “επιλεγμένα” πρόσωπα από Πράσινα Φανάρια και Κρήτη. Συνελεύσεις στα μπλόκα το απόγευμα σε κλίμα οργής
Στον αέρα είναι η αυριανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, καθώς τα μπλόκα καταγγέλλουν διασπαστικές κινήσεις από το Μαξίμου και αναμένεται να λάβουν τις επίσημες αποφάσεις τους σε συνελεύσεις σήμερα το απόγευμα.
Την αντίδραση των αγροτών προκάλεσε ειδικότερα η “στρατηγική των δύο ραντεβού” από την κυβέρνηση. Ειδικότερα η μία μόνο αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργούστο Μαξίμου επρόκειτο να είναι με αντιπροσωπεία της πανελλαδικής των μπλόκων.
Ενώ η δεύτερη συνάντηση έχει ήδη κλείσει με μερίδα αγροτών από το διασπασθέν μπλόκο των Πράσινων Φαναριών και με αγρότες και κτηνοτρόφους από την Κρήτη, οι οποίοι είχαν κινηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα χωριστά και έχουν ήδη συναντηθεί μία φορά με Χατζηδάκη- Τσιάρα.
“Διασπαστική η κίνηση της κυβέρνησης. Δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις. Το μόνο μέλημα της είναι πως να διασπάσει τον αγώνα των αγροτών. Εμείς σε αυτό δε θα συμμετέχουμε”, δήλωσε στο NEWS 24/7 ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας.
Τα μπλόκα θα αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις το απόγευμα, φαίνεται όμως πως η διάθεση τους είναι πλέον αρνητική, καθώς όχι μόνο θεωρούν τις κινήσεις της κυβέρνησης ως διασπαστικές και επικοινωνιακά παιχνίδια, αλλά διαπιστώνουν ότι το Μαξίμου ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δώσει τίποτε περισσότερο και συζητά μόνο “τεχνικά θέματα”.
Μπλόκο Νίκαιας: Δεν πάμε στο ραντεβού
Οι εκπρόσωποι των αγροτών της Θεσσαλίας, Ρίζος Μαρούδας και Σωκράτης Αλειφτήρας, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφεραν ότι δεν θα προσέλθουν στο αυριανό ραντεβού με τον πρωθυπουργό «αν δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις» που θέτουν, ενώ ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Τσίλια, ο οποίος δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι από τα Πράσινα Φανάρια θα μεταβούν κανονικά στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Μας ένωσαν τα κοινά προβλήματα, αλλά από τις 12 Δεκέμβρη διαφοροποιήθηκαν οι θέσεις. Είναι πολύ αργά πλέον να κάνουμε νούμερα για το αν θα πάμε ή όχι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίλιας.
Τι έλεγε το Μαξίμου για τις δύο συναντήσεις
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε ότι: “Δεν είναι έτσι όπως τα λένε. Δύο συναντήσεις θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν ήθελαν να είναι στην ίδια συνάντηση με κάποιους άλλους. Ομως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δε λειτουργούν με όρους τελεσίγραφων”.
Επιβεβαίωσε όμως ουσιαστικά ότι η μία από τις δύο συναντήσεις δεν θα είναι με εκπροσώπους των μπλόκων λέγοντας: “Σκοπός είναι να συναντηθούμε με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών. Θα γίνει μία συνάντηση με την ομάδα των εκπροσώπων των κινητοποιήσεων και η δεύτερη με τους υπόλοιπους, που οι πρώτοι δεν θέλουν να συμμετέχουν μαζί τους. Άρα δύο συναντήσεις”.
Ο κ. Μαρινάκης διαμήνυσε στους αγρότες ότι η κυβέρνηση αναμένει τα ονόματα των εκπροσώπων τους εγκαίρως για λόγους ασφαλείας. Επικαλέστηκε επίσης ότι για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να είναι εποικοδομητική η συζήτηση πρέπει να υπάρχει ένα όριο 20 ατόμων σε έκαστη συνάντηση.
Ερωτηθείς ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης εάν η πανελλαδική των μπλόκων αποφασίσει τελικά να μη συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, δηλαδή εάν θα ακυρωθούν και τα δύο ραντεβού, ο κ.Μαρινάκης σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει αυτή τη στιγμή και πρόσθεσε: “Η πρόσκληση μας έγινε με τον όρο να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικές οι παρουσίες. Συνάντηση με ανθρώπους που δεν εκπροσωπούν το όλον, αδικεί τα αιτήματα.”
Έσπευσε δε να προσθέσει ότι: “Κάποιος που αρνείται να προσέλθει στο διάλογο, αυτό δείχνει κάτι για τις προθέσεις του”. Και κατέληξε πως: “Ο στόχος είναι το αυριανό ραντεβού να γίνει με την ουσιαστικότερη και πλήρη εκπροσώπηση των αγροτών. Ελπίζουμε αύριο η συνάντηση αυτή να γίνει για καλό όλων”.
Δήλωσε μάλιστα ότι “ήμαστε πολύ ανεκτικοί μέχρι στιγμής” και υποστήριξε ότι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό “δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για τους αγρότες για περαιτέρω κλιμάκωση και για τις αρχές για περαιτέρω ανοχή”.
news247.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 23:16
Σπουδαία ισοπαλία στη Λεωφόρο η ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό (1-1) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 23:11
Παλικαρίσιος βαθμός για την ΑΕΛ στη Λεωφόρο 1-1 με Παναθηναϊκό-προηγήθηκε με Τούπτα - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 20:15
Λεβεντιά παράδοση και ...φιλανθρωπία στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 19:50
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και συζήτηση με νέους στις καφετέριες -δείτε εικόνες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 16:54
Σεισμός 3,8 Ρίχτερ μεταξύ Καρδίτσας - Φθιώτιδας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 16:44
Τρεις συλλήψεις στο περιθώριο του αγώνα Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου - ΒΟΛΟΣ | 15.02.2026 | 16:29
Με Γιώργο Αυτιά η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου– Χρονιά – ορόσημο το 2026 για τη Μαγνησία - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 15.02.2026 | 16:24
«Χρυσό» πείραμα αποκαλύπτει τις αόρατες δυνάμεις που συγκρατούν το σύμπαν
- ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 01:51
Τύρναβος: Με τραγούδια γάμου αποχαιρέτησαν τον 28χρονο Θοδωρή Ζαμπόγια που έσβησε «ξαφνικά» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.02.2026 | 01:47
Βιολάντα: «Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του εγώ δεν υπέγραφα» είπε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 19:50
Στη Λάρισα από σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και συζήτηση με νέους στις καφετέριες -δείτε εικόνες - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 12:03
Δύο Λαρισαίοι έφυγαν από την ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.02.2026 | 00:07
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ μεταξύ Καρδίτσας - Φθιώτιδας αργά το βράδυ του Σαββάτου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 12:18
Οδυνηρή για τους αγρότες η απώλεια των ζαχαρότευτλων-λίγες οι επιλογές στις ετήσιες καλλιέργειες, χαμηλή η πρόσοδος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 15.02.2026 | 14:01
Πότε πληρώνονται υπόλοιπα επιδοτήσεων, συνδεδεμένες, οικολογικά σχήματα-πριν το Πάσχα η συνδεδεμένη βαμβακιού - ΛΑΡΙΣΑ | 15.02.2026 | 16:02
Συμπαράταξη Λαρισαίων: Η προστασία της σχολικής κοινότητας δεν ταυτίζεται με τη βιντεοεπιτήρηση








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed