ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποδέχονται την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν αύριο οι δρόμοι με τα τρακτερ στην άκρη
Νέο μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες με συγκεκριμένη ημερομηνία απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Την Τρίτη οι αγρότες θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρόσκληση που τους έγινε από την κυβέρνηση για συζήτηση. Αύριο ανοίγουν οι δρόμοι, με τα τρακτέρ να μένουν στην άκρη των Εθνικών Οδών.
- Το Σάββατο ή την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια για να οριστεί η επιτροπή που θα κατέβει στην Αθήνα την Τρίτη
- Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ζητά από τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με αυτούς να προσανατολίζονται στο να ανοίξουν τους δρόμους από αύριο, ωστόσο τα τρακτέρ θα παραμείνουν παρατεταγμένα στις άκρες, μέχρι να γίνει ο διάλογος με τον Μητσοτάκη.
Νέο μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες με συγκεκριμένη ημερομηνία απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με τους αγρότες να αποδέχονται την πρόσκληση.
«Είμαστε εδώ για διάλογο, το λέμε ξανά, είμαστε όλοι μαζί και το λέμε με μια ξεκάθαρη διατύπωση, θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό. Απευθύνω άλλη μία πρόσκληση στους αγρότες την Τρίτη, που ο πρωθυπουργός θα είναι στο γραφείο του, να συναντηθούν, με δύο ξεκάθαρους όρους: Να είναι αναλογικό το κλιμάκιο της εκπροσώπησης, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι κινητοποιήσεις, γιατί, για να δοθεί μια λύση σε όλο αυτό πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να γίνει ο διάλογος με δρόμους ανοιχτούς, γιατί με μπλόκα εν ισχύι δεν μπορεί να γίνει διάλογος» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.
«Να ανασταλούν αυτές οι κινητοποιήσεις, να είναι αναλογική η εκπροσώπηση, και την Τρίτη μπορεί να γίνει η συνάντηση» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης στο newsbomb.gr.
«Για να μην υπάρχει παρανόηση, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εμφανίζεται ανοικτή σε διάλογο και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό του πρωθυπουργού.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από τους αγρότες, οι οποίοι, όπως λένε, δεν έχουν κλείσει διαφορετικά σημεία από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ούτε τους παραδρόμους. Αναμένουν δε τις διαβουλεύσεις στα αγροτικά μπλόκα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποδέχονται την πρόσκληση οι αγρότες
Σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη, ο Αχιλλέας Κλιάφας, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων, δήλωσε στο ERTnews: «Εμείς θέλουμε να πάμε σε διάλογο με τον κ. πρωθυπουργό. Θα έρθουμε (την Τρίτη), δεν έχουμε θέμα στο να έρθουμε, το θέμα είναι να λύσει τα προβλήματά μας, αυτό είναι το ζήτημα. Θα μιλήσουμε με όλα τα μπλόκα και θα πράξουμε ανάλογα. Θα προηγηθεί κάποια σύσκεψη».
«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και την κοινωνία, θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει πάνω στα προβλήματα» πρόσθεσε.
Από την άλλη, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βερμίου, Κυριάκος Λωτίδης ανέφερε: «Είναι σε θετικό κλίμα αυτό να υπάρξει μια συζήτηση. Πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και όχι απλά να ωραιοποιούμε την κατάσταση, δεν έχει δώσει και τίποτα η κυβέρνηση στους αγρότες, τα κάνει να εμφανίζονται ότι κάτι μας δίνει».

Λίγο αργότερα, ήρθε η επιβεβαίωση για την αποδοχή της πρόσκλησης σε διάλογο.
Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής του μπλόκου της Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, οι αγρότες αποδέχονται την πρόταση, ενώ το Σάββατο ή την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια για να οριστεί η επιτροπή που θα κατέβει στην Αθήνα την Τρίτη.
Παράλληλα, οι δρόμοι θα ανοίξουν από αύριο, Παρασκευή, ωστόσο τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα.

Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 12.02.2026 | 17:56
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Συναγερμός» ενόψει Πάσχα - Έχουν θανατωθεί πάνω από 476.000 ζώα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 12.02.2026 | 17:46
Βιολάντα: Συγκλονίζει σύζυγος θύματος - Η εγγονή της «αφήνει λουλούδια στη φωτογραφία και κλαίει» - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 17:35
Το αδιαχώρητο στα μπαρ στο κέντρο της Λάρισας- ξεφαντώνουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους χάλκινων και κλαρίνου (ΦΩΤΟ+video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.02.2026 | 16:26
Νέος γρίφος Ζαχάροβα με αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια ως Ρώσο πολιτικό - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΔΙΕΘΝΗ | 12.02.2026 | 16:09
Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων 900 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:40
Το τσικνίζουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους κλαρίνων- πήραν φωτιά οι ψησταριές (ΦΩΤΟ+video)
- ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:06
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 12:48
Πλήγμα στο κύκλωμα ναρκωτικών του Βόλου: Κατασχέθηκαν χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη, λίρες και όπλα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 11:31
Κύκλωμα μαμούθ στον Βόλο: Στην Εισαγγελία Βόλου θα οδηγηθούν σήμερα οι «13» για τη διακίνηση ναρκωτικών - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 17:35
Το αδιαχώρητο στα μπαρ στο κέντρο της Λάρισας- ξεφαντώνουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους χάλκινων και κλαρίνου (ΦΩΤΟ+video)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed