ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αποδέχονται την συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη οι αγρότες -Ανοίγουν αύριο οι δρόμοι με τα τρακτερ στην άκρη
Νέο μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες με συγκεκριμένη ημερομηνία απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Την Τρίτη οι αγρότες θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από πρόσκληση που τους έγινε από την κυβέρνηση για συζήτηση. Αύριο ανοίγουν οι δρόμοι, με τα τρακτέρ να μένουν στην άκρη των Εθνικών Οδών.
- Το Σάββατο ή την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια για να οριστεί η επιτροπή που θα κατέβει στην Αθήνα την Τρίτη
- Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση ζητά από τους αγρότες να ανοίξουν οι δρόμοι για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με αυτούς να προσανατολίζονται στο να ανοίξουν τους δρόμους από αύριο, ωστόσο τα τρακτέρ θα παραμείνουν παρατεταγμένα στις άκρες, μέχρι να γίνει ο διάλογος με τον Μητσοτάκη.
Νέο μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες με συγκεκριμένη ημερομηνία απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με τους αγρότες να αποδέχονται την πρόσκληση.
«Είμαστε εδώ για διάλογο, το λέμε ξανά, είμαστε όλοι μαζί και το λέμε με μια ξεκάθαρη διατύπωση, θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό. Απευθύνω άλλη μία πρόσκληση στους αγρότες την Τρίτη, που ο πρωθυπουργός θα είναι στο γραφείο του, να συναντηθούν, με δύο ξεκάθαρους όρους: Να είναι αναλογικό το κλιμάκιο της εκπροσώπησης, δηλαδή να εκπροσωπούνται όλες οι κινητοποιήσεις, γιατί, για να δοθεί μια λύση σε όλο αυτό πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι. Και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να γίνει ο διάλογος με δρόμους ανοιχτούς, γιατί με μπλόκα εν ισχύι δεν μπορεί να γίνει διάλογος» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.
«Να ανασταλούν αυτές οι κινητοποιήσεις, να είναι αναλογική η εκπροσώπηση, και την Τρίτη μπορεί να γίνει η συνάντηση» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης στο newsbomb.gr.
«Για να μην υπάρχει παρανόηση, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή εμφανίζεται ανοικτή σε διάλογο και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό του πρωθυπουργού.
Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα από τους αγρότες, οι οποίοι, όπως λένε, δεν έχουν κλείσει διαφορετικά σημεία από ό,τι τις προηγούμενες ημέρες, ούτε τους παραδρόμους. Αναμένουν δε τις διαβουλεύσεις στα αγροτικά μπλόκα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αποδέχονται την πρόσκληση οι αγρότες
Σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη δήλωση του κ. Μαρινάκη, ο Αχιλλέας Κλιάφας, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Τρικάλων, δήλωσε στο ERTnews: «Εμείς θέλουμε να πάμε σε διάλογο με τον κ. πρωθυπουργό. Θα έρθουμε (την Τρίτη), δεν έχουμε θέμα στο να έρθουμε, το θέμα είναι να λύσει τα προβλήματά μας, αυτό είναι το ζήτημα. Θα μιλήσουμε με όλα τα μπλόκα και θα πράξουμε ανάλογα. Θα προηγηθεί κάποια σύσκεψη».
«Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τον κόσμο και την κοινωνία, θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα. Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει πάνω στα προβλήματα» πρόσθεσε.
Από την άλλη, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βερμίου, Κυριάκος Λωτίδης ανέφερε: «Είναι σε θετικό κλίμα αυτό να υπάρξει μια συζήτηση. Πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και όχι απλά να ωραιοποιούμε την κατάσταση, δεν έχει δώσει και τίποτα η κυβέρνηση στους αγρότες, τα κάνει να εμφανίζονται ότι κάτι μας δίνει».

Λίγο αργότερα, ήρθε η επιβεβαίωση για την αποδοχή της πρόσκλησης σε διάλογο.
Σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής του μπλόκου της Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, οι αγρότες αποδέχονται την πρόταση, ενώ το Σάββατο ή την Κυριακή θα γίνει πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια για να οριστεί η επιτροπή που θα κατέβει στην Αθήνα την Τρίτη.
Παράλληλα, οι δρόμοι θα ανοίξουν από αύριο, Παρασκευή, ωστόσο τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα.

Πηγή: iefimerida.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 29.03.2026 | 23:26
Βρετανός οικονομολόγος προειδοποιεί: Έρχεται ενεργειακή κρίση στα τέλη Απριλίου στην Ευρώπη - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 29.03.2026 | 23:21
ΟΠΕΚΑ: Μεγάλη πληρωμή για 17 επιδόματα – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς - ΒΟΛΟΣ | 29.03.2026 | 22:48
Στην Ευαγγελίστρια Αλμυρού ο Δημητριάδος Ιγνάτιος (ΦΩTO) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 22:44
Ο Δήμος Κιλελέρ τίμησε στη Νίκαια το νεκρό αγρότη Αποστόλη Μπατάλα που έπεσε στην εξέγερση του 1910 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.03.2026 | 22:35
Σοκ και δέος - Θηλιά Πιτσιλή στο κύκλωμα απάτης του ΟΠΕΚΕΠΕ που πήγε να τον εγκλωβίσει - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.03.2026 | 22:31
Τροχαίο με ανατροπή νταλίκας στην εθνική οδό Καλαμπάκας – Ιωαννίνων - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 29.03.2026 | 22:26
Γενετική ομοιομορφία των ύστερων Νεάντερταλ ίσως οδήγησε στην εξαφάνισή τους - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 20:56
Σκιές νόσων στις εξαγωγές φέτας-Το φάντασμα της ευλογιάς «σβήνει» τις ελληνικές επιγραφές από τα ράφια του εξωτερικού
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 11:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 16:32
Κολυδάς: «Προσοχή στη Θεσσαλία» για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Τετάρτη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 13:30
Με τρακτέρ στο Κιλελέρ οι αγροτες έδωσαν όρκο τιμής να συνεχίσουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.03.2026 | 11:09
Σπάζουν τα τηλέφωνα στα ΚΥΔ για σύνθετο οικοσχήμα που δίνει πριμ μέχρι 94 ευρώ το στρέμμα στο σκληρό - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 29.03.2026 | 00:33
«Ήταν ανήθικο για μια γυναίκα»: To λάθος για τη Μαρινέλλα στην ταινία «Υπάρχω» που κανείς δεν παρατήρησε - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 19:24
Γιορτή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 15:25
Προσοχή: Mεγάλες πιθανότητες για καταιγίδες την Τετάρτη στη Θεσσαλία (χάρτες) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 20:29
Λίμνη Πλαστήρα: Στα 790+ μέτρα η στάθμη - Η φύση αναδεικνύει όλη της την ομορφιά (ΦΩΤΟ)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed