ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο δρόμος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα: Αθήνα–Γρεβενά σε 4 ώρες (video)
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει τις μεταφορικές υποδομές της χώρας

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει τις μεταφορικές υποδομές της χώρας και μειώνει ουσιαστικά χρόνους και αποστάσεις.
Λίγους μόλις μήνες πριν από την πολυαναμενόμενη παράδοση του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομος Ε65, ένα νέο βίντεο αποτυπώνει την εικόνα του έργου στο κρίσιμο κομμάτι Καλαμπάκα – Οξύνεια. Τα εναέρια πλάνα από drone δείχνουν ότι ο δρόμος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο κατασκευής και η ολοκλήρωσή του είναι θέμα χρόνου.
Στο συγκεκριμένο τμήμα, που οδηγεί προς τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, η συνολική πρόοδος έχει ξεπεράσει το 85%. Σήραγγες, γέφυρες και τα περισσότερα μεγάλα τεχνικά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με τις εργασίες να επικεντρώνονται πλέον στις ασφαλτοστρώσεις, τις τελικές διαμορφώσεις κόμβων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, το οδόστρωμα έχει ήδη πάρει την τελική του μορφή, δείχνοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει περάσει στην τελευταία φάση πριν ανοίξει για το κοινό.
Το υπό κατασκευή τμήμα έχει συνολικό μήκος 70,5 χιλιομέτρων, με τα 45 από αυτά να βρίσκονται στην πιο προχωρημένη φάση υλοποίησης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ολόκληρος ο Ε65 αναμένεται να παραδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2026, ολοκληρώνοντας έναν σύγχρονο οδικό άξονα 181,5 χιλιομέτρων, σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε όλο το μήκος του.
Ήδη έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα 136 χιλιόμετρα από την Ανθήλη έως την Καλαμπάκα και με την προσθήκη του βόρειου τμήματος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία θα συνδέονται απευθείας με τη Δυτική Μακεδονία και την Εγνατία Οδό. Το όφελος που θα προσφέρει ο νέος αυτός αυοκινητόδρομος είναι ουσιαστικό, καθώς οι χρόνοι μετακίνησης μειώνονται θεαματικά και η οδική ασφάλεια αναβαθμίζεται συνολικά.

Ενδεικτικά, η διαδρομή προς τα Γρεβενά και το Μέτσοβο θα διαρκεί περίπου 4 ώρες, προς την Κοζάνη 4 ώρες και 30 λεπτά, προς την Καστοριά 4 ώρες και 35 λεπτά, ενώ τα Τρίκαλα θα απέχουν λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα και η Καρδίτσα μόλις 2 ώρες και 35 λεπτά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η μείωση στον χρόνο της διαδρομής Λαμίας – Εγνατίας Οδού, που από 3 ώρες και 15 λεπτά περιορίζεται σε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
Παράλληλα, ο ολοκληρωμένος Ε65 αλλάζει και τον ευρύτερο χάρτη των μεταφορών, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με αυτό του Βόλου και μειώνοντας έως και δύο ώρες τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από τον Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια. Με περισσότερους από 750 εργαζόμενους να απασχολούνται σήμερα στο εργοτάξιο, όλα δείχνουν ότι το μεγάλο αυτό έργο μπαίνει στην τελική του ευθεία.
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:56
Σε μισή ώρα κατέληξε ο 15χρονος οδηγός μηχανής στους Παξούς - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)





















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed