ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο δρόμος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα: Αθήνα–Γρεβενά σε 4 ώρες (video)
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει τις μεταφορικές υποδομές της χώρας

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο αυτοκινητόδρομος που αναβαθμίζει τις μεταφορικές υποδομές της χώρας και μειώνει ουσιαστικά χρόνους και αποστάσεις.
Λίγους μόλις μήνες πριν από την πολυαναμενόμενη παράδοση του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομος Ε65, ένα νέο βίντεο αποτυπώνει την εικόνα του έργου στο κρίσιμο κομμάτι Καλαμπάκα – Οξύνεια. Τα εναέρια πλάνα από drone δείχνουν ότι ο δρόμος βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο κατασκευής και η ολοκλήρωσή του είναι θέμα χρόνου.
Στο συγκεκριμένο τμήμα, που οδηγεί προς τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, η συνολική πρόοδος έχει ξεπεράσει το 85%. Σήραγγες, γέφυρες και τα περισσότερα μεγάλα τεχνικά έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με τις εργασίες να επικεντρώνονται πλέον στις ασφαλτοστρώσεις, τις τελικές διαμορφώσεις κόμβων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, το οδόστρωμα έχει ήδη πάρει την τελική του μορφή, δείχνοντας ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει περάσει στην τελευταία φάση πριν ανοίξει για το κοινό.
Το υπό κατασκευή τμήμα έχει συνολικό μήκος 70,5 χιλιομέτρων, με τα 45 από αυτά να βρίσκονται στην πιο προχωρημένη φάση υλοποίησης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ολόκληρος ο Ε65 αναμένεται να παραδοθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2026, ολοκληρώνοντας έναν σύγχρονο οδικό άξονα 181,5 χιλιομέτρων, σε νέα χάραξη, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης σε όλο το μήκος του.
Ήδη έχουν δοθεί στην κυκλοφορία τα 136 χιλιόμετρα από την Ανθήλη έως την Καλαμπάκα και με την προσθήκη του βόρειου τμήματος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία θα συνδέονται απευθείας με τη Δυτική Μακεδονία και την Εγνατία Οδό. Το όφελος που θα προσφέρει ο νέος αυτός αυοκινητόδρομος είναι ουσιαστικό, καθώς οι χρόνοι μετακίνησης μειώνονται θεαματικά και η οδική ασφάλεια αναβαθμίζεται συνολικά.

Ενδεικτικά, η διαδρομή προς τα Γρεβενά και το Μέτσοβο θα διαρκεί περίπου 4 ώρες, προς την Κοζάνη 4 ώρες και 30 λεπτά, προς την Καστοριά 4 ώρες και 35 λεπτά, ενώ τα Τρίκαλα θα απέχουν λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα και η Καρδίτσα μόλις 2 ώρες και 35 λεπτά. Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η μείωση στον χρόνο της διαδρομής Λαμίας – Εγνατίας Οδού, που από 3 ώρες και 15 λεπτά περιορίζεται σε περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.
Παράλληλα, ο ολοκληρωμένος Ε65 αλλάζει και τον ευρύτερο χάρτη των μεταφορών, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με αυτό του Βόλου και μειώνοντας έως και δύο ώρες τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από τον Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια. Με περισσότερους από 750 εργαζόμενους να απασχολούνται σήμερα στο εργοτάξιο, όλα δείχνουν ότι το μεγάλο αυτό έργο μπαίνει στην τελική του ευθεία.
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.03.2026 | 21:02
Τεράστια νίκη του ΑΣΚ μέσα στην Τουρκία επί της Τόφας (90-98) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.03.2026 | 20:47
Τόφας – Καρδίτσα 90-98: “Αντίο” στο Basketball Champions League με διπλό στην Τουρκία - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2026 | 20:40
Βγάζουν ρομπότ στα χωράφια φοιτητές στον Βόλο – Η πρωτότυπη ιδέα που τους οδήγησε στην κορυφή - ΒΟΛΟΣ | 18.03.2026 | 20:37
Απάτη από «μαϊμού» γιατρό στον Βόλο σε βάρος 77χρονης – Της πήρε 10.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 20:31
Λάρισα: Σε εξέλιξη τριήμερο σεμινάριο για την ανθεκτικότητα της πόλης στην κλιματική αλλαγή (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 20:29
Λάρισα: Ο Δήμος καλεί εθελοντές για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος 2026 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.03.2026 | 20:08
Αφθώδης πυρετός: Τί είναι, πώς μεταδίδεται στα ζώα και ποια μέτρα ελήφθησαν - ΔΙΕΘΝΗ | 18.03.2026 | 17:26
Εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά το πλήγμα στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο, στο Ιράν
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.03.2026 | 09:04
Δέκα γαλάζιοι βουλευτές στη νέα λίστα της Κοβέσι για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ-και Θεσσαλοί ανάμεσά τους; - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:02
Απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών η Αγορίτσα Κανέλα - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 18.03.2026 | 11:56
Mαρτιάτικο χιόνι στα μεγαλύτερα υψόμετρα των ορεινών του Ν. Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.03.2026 | 12:19
Τακούδης-επικαιροποίηση: Ισχυρές βροχές αύριο στα πεδινά Καρδίτσας, Τρικάλων και κεντρικό Πήλιο οφείλουν να προβληματίσουν - ΛΑΡΙΣΑ | 18.03.2026 | 12:55
Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα»-Κυβερνητικό στέλεχος «δείχνει» ο Αγοραστός - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.03.2026 | 08:49
Ο αφθώδης πυρετός στη Λέσβο πυρπολεί το φετινό Πάσχα-μεταβαίνει στο νησί ο Κέλλας - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 18.03.2026 | 13:56
Στη Λάρισα το διήμερο 19-20 Μαρτίου το Allwyn Final-4 του Κυπέλλου ανδρών












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed