ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου για το αγροτικό-προτάσεις να σκληρύνει τη στάση η κυβέρνηση
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΡΤnews.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε ανεπίσημη προγραμματισμένη σύσκεψη για το αγροτικό στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των αποφάσεων του αγροτικού κόσμου για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Κ. Μητσοτάκη, θα συμμετάσχουν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να σκληρύνει τη στάση της η κυβέρνηση με επιβολή π[ροστίμων στους αγρότες που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία με τα τρακτερ τους στα μπλόκα
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εικοσιτετράωρα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, παρουσιάζοντας τις επιδοτήσεις που έχουν πληρωθεί για το 2025 στους αγρότες, είχε επισημάνει ότι από τα 27 αιτήματα των μπλόκων, έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα υπόλοιπα 4 είναι σε φάση επεξεργασίας. Είχε εγκαλέσει επίσης για εμμονή αγροτοσυνδικαλιστές στα μπλόκα όσον αφορά την άρνηση διαλόγου με τον πρωθυπουργό και είχε επισημάνει ότι είναι η ώρα πια να αναλάβουν όλες τις ευθύνες τους.
Σε εφαρμογή το plan B αν δεν αποχωρήσουν οι αγρότες από τα μπλόκα
Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι παράμετροι των μέτρων, όπως η ακριβής τιμή της κιλοβατώρας για το αγροτικό ρεύμα. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο κατάλογος με τα αιτήματα που ικανοποιεί η κυβέρνηση και θα ζητηθεί από τους αγρότες να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθεί το plan b, όπως έχει γράψει το iefimerida.gr και θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις για όσους συνεχίζουν να παραβιάζουν το νόμο. Αυτό σημαίνει πως όσοι παραγωγοί υλοποιήσουν την απειλή για κλείσιμο των δρόμων το πρωί της Πέμπτης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και προστίμων για παράνομες πράξεις όπως η κατάληψη οδοστρώματος και η παρεμπόδιση μετακινήσεων.
Δυναμική αντίδραση στην παρεμπόδιση των συγκοινωνιών
Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, οι αγροτοσυνδικαλιστές έχουν απορρίψει τις συνεχείς προσκλήσεις για διάλογο στο ανώτατο επίπεδο, προτιμώντας μία στείρα και αδιέξοδη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και «αδιαφορώντας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα». Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως πλέον ξεπεράστηκαν τα όρια και απαιτείται πιο δυναμική αντίδραση στην παρεμπόδιση των συγκοινωνιών και της δημιουργίας προβλημάτων στην οικονομική δραστηριότητα. Ειδικά από τη στιγμή που στις 31 Δεκεμβρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς αγροτών και κτηνοτρόφων 3,8 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Και ήδη έχουν ικανοποιηθεί τα 16 από τα 27 αιτήματα και άλλα τέσσερα είναι προς επεξεργασία για να ικανοποιηθούν. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως δεν γίνεται να μπαίνουν στο τραπέζι αιτήματα που θέτουν σε κίνδυνο τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ή κινούνται πέρα από τις δυνατότητες του Προϋπολογισμού, εκτιμώντας πως πίσω από την ανένδοτη στάση ορισμένων δυνάμεων στα μπλόκα κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 15:16
Μετρούν τις πληγές τους στον Αγιόκαμπο μετά την κακοκαιρία (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 14:28
Τύρναβος: Φούσκωσε ο Τιταρήσιος – Μεγάλος όγκος νερού μετά τις βροχοπτώσεις (φωτ. - βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 14:16
Δήμος Τυρνάβου: Επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση των έργων υποδομής και πολιτικής προστασίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 02.02.2026 | 14:11
Τρίκαλα: Νεκρή ηλικιωμένη από πτώση στις εργατικές κατοικίες – Τι εξετάζει η Αστυνομία - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 14:09
ΕΛΓΟ Δήμητρα: 19 προσλήψεις γεωπόνων και κτηνιάτρων στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 13:57
Κηδεύεται σήμερα ο Θεόδωρος Κουτίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 13:43
ΛΑ.ΣΥ.: Οδοιπορικό στα παράλια του Δ. Τεμπών – Εικόνες από τις ζημιές μετά την βροχόπτωση - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 12:57
Μέλισσα Κίκιζας: Νέα επενδυτικά σχέδια για την Terra Creta – Στόχος οι εξαγωγές
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 08:41
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 15:27
Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία στον Αγιόκαμπο Λάρισας -«Έριξε περισσότερο νερό απ- ό,τι στον Ντάνιελ» λέει o δήμαρχος - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 10:06
Άνδρας έπεσε μέσα αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.02.2026 | 09:07
Τακούδης: ΠΟΣΟ DANIEL ΗΤΑΝ Ο BYRON;







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed