ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Έκοψαν το ρεύμα σε άπορα αδέλφια με προβλήματα υγείας στον Τύρναβο
Καταγγελία του Δήμου Τυρνάβου

Καταγγελία της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, μέσω της οποίας κάνει λόγο για διακοπή παροχής ρεύματος (την παραμονή Χριστουγέννων) σε οικία όπου διαμένουν άπορα άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας.
Δείτε αναλυτικά:
Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου καταγγέλλει την ανάλγητη και κοινωνικά απαράδεκτη αποκοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικία συμπολιτών μας, στην οποία διαμένουν δύο αδέλφια με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα υγείας, χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης, που πραγματοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων, μόνο ως απάνθρωπη και καταδικαστέα μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς στερεί ένα απολύτως βασικό κοινωνικό αγαθό από ανθρώπους που ανήκουν στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους.
Το οφειλόμενο ποσό καλύφθηκε άμεσα μέσα από έρανο που οργάνωσαν γείτονες, τοπικοί φορείς και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, από όλες τις παρατάξεις, ανταποκρίθηκαν έμπρακτα, γεγονός που τιμά το σώμα και το Δήμο μας.
Μετά την καταβολή του ποσού, ο Δήμος Τυρνάβου και οι κοινωνικές του υπηρεσίες, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας, παρεμβαίνουν με κάθε διαθέσιμο μέσο, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία.
Ωστόσο, το περιστατικό αυτό αναδεικνύει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι «λύσεις» μέσω εράνων δεν μπορούν να υπάρξουν. Οι έρανοι δεν είναι λύση. Είναι κραυγαλέα ένδειξη ενός κοινωνικού και πολιτικού πλαισίου που, μέσα από την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στην ενεργειακή φτώχεια.
Τα φαινόμενα αυτά πληθαίνουν ανησυχητικά και αποτελούν ντροπή για την Πολιτεία. Η σημερινή κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το δυσβάσταχτο κόστος ενέργειας και τις αποκοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά, το ίδιο και οι ευθύνες από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι επιλογές των οποίων διαμόρφωσαν το σημερινό καθεστώς της ενεργειακής αγοράς.
Η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό δικαίωμα και βασικό αγαθό. Δεν είναι εμπόρευμα για να το διαχειρίζονται ιδιώτες που θα κάνουν μπίζνες, ούτε χρηματιστήριο που θα ρυθμίζει τις τιμές σε υπέρογκα ύψη διασφαλίζοντας υπερκέρδη στους λίγους.
Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να θεσπίσει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ώστε να μη βρεθεί κανένας άνθρωπος ξανά στο σκοτάδι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασθενείς, άτομα με αναπηρία και οικονομικά ανήμπορους συμπολίτες μας.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video) - ΒΟΛΟΣ | 24.01.2026 | 20:04
Νέα υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο του «εναγκαλισμού» εξιχνιάστηκε στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 19:57
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Τεμπών - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 19:36
Α. Συρίγος: Σκληρές αλήθειες από Αμερικανό υπουργό στο Νταβός για το τέλος της Ευρώπης (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.01.2026 | 19:08
Άριστη η κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου στη λίμνη Πλαστήρα μετά τις χιονοπτώσεις -όμορφες εικόνες - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:43
Κυρανάκης για σιδηρόδρομο: Τα εργοτάξια στη Θεσσαλία βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη - ΛΑΡΙΣΑ | 24.01.2026 | 18:39
Κέλλας: Θεσμική τομή η νέα ΚΥΑ για τους βοσκότοπους
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 14:43
Τακούδης: Νέες ασθενέστερες χιονοπτώσεις από Δευτερα στα δυτικά και νότια ορεινά της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 15:20
Για αρχές Μαρτίου οι πληρωμές τσεκ μετά τις διορθώσεις ΟΣΔΕ 2025, μένουν ακόμη αδιάθετα περίπου 112 εκατ. ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 09:59
45χρονη μεθυσμένη οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό της σε χαντάκι – Της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα από το 2022 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.01.2026 | 09:46
Τρικαλινό κτηνοτρόφο έπιασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για απάτες… αλλά πληρώνεται κανονικά από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 15:11
Τα άλογα, οι λύκοι και οι πέντε κάτοικοι του χειμώνα στο Περιβόλι Γρεβενών - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:34
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video)







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
