ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων: Εκδήλωση αφιερωμένη στο Διάστημα – Κεντρικός ομιλητής από ο ιατρός Αδριανός Γολέμης
Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στο Διάστημα και τις εμπειρίες ζωής των αστροναυτών διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων

Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στο Διάστημα και τις εμπειρίες ζωής των αστροναυτών διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τον Αστρονομικό Παρατηρησιακό Όμιλο Λάρισας (Α-ΠΟΛΑΡΙΣ) και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛΚΕΔ), με θέμα: “Εμπειρίες από τη ζωή των Αστροναυτών”, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 7.00 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο συντοπίτης μας κος Αδριανός Γολέμης, ιατρός Διαστημικών Αποστολών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), ο οποίος παρακολουθεί την υγεία των Ευρωπαίων αστροναυτών και έχει συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής νέων μελών των διαστημικών αποστολών.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο προσκεκλημένος επιστήμονας θα μιλήσει για τις μοναδικές εμπειρίες των αστροναυτών, τις προκλήσεις της ζωής και της εργασίας στο Διάστημα, καθώς και τη σημασία των διαστημικών αποστολών για την καθημερινότητά μας στη Γη. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και σε ανάλογες ακραίες συνθήκες απομόνωσης, όπως αυτές που βιώνουν οι ερευνητές στην Ανταρκτική.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει ερωτήματα και να συνομιλήσει με τον ομιλητή, ο οποίος, παρά τις αυξημένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό, διατηρεί στενή σχέση με την πόλη μας.
Ο κ. Αδριανός Γολέμης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Διαστήματος του Στρασβούργου. Έχει εργαστεί στην Ανταρκτική και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Διαστημικής Ιατρικής και Φυσιολογίας (MEDES), ενώ από το 2018 υπηρετεί στην ESA, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Επικεφαλής Ιατρού Αποστολών.
Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στο ευρύ κοινό. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 10:05
Κόκκαλης: Συνεχίζεται το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζητά απόσυρση της τροποποιητικής ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους - ΔΙΕΘΝΗ | 02.02.2026 | 09:42
Απίστευτο: Έζησε χωρίς πνεύμονες για 48 ώρες - Περιστατικό ορόσημο στην ιατρική τεχνολογία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 09:42
Η απάντηση Κουρέτα για το επενδυτικό πρόγραμμα της Βιολάντα: Τρέχει από το 2021 - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 09:36
Αγιόκαμπος: Τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, αυλές και δρόμοι, έφραξε ρέμα από τα φερτά υλικά - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 09:31
Παραμένουν οι καταιγίδες σε 5 περιοχές πριν εξασθενήσουν το μεσημέρι – 191,2 χιλιοστά βροχής έπεσαν στη Ζαγορά - ΒΟΛΟΣ | 02.02.2026 | 08:47
Βγήκε η θάλασσα σε Μηλίνα και Πλατανιά (φωτογραφίες-βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 08:41
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 15:27
Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία στον Αγιόκαμπο Λάρισας -«Έριξε περισσότερο νερό απ- ό,τι στον Ντάνιελ» λέει o δήμαρχος - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 10:06
Άνδρας έπεσε μέσα αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.02.2026 | 09:07
Τακούδης: ΠΟΣΟ DANIEL ΗΤΑΝ Ο BYRON; - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 12:33
Νερά της θάλασσας πλημμύρισαν παραλιακούς δρόμους στoν Αγιόκαμπο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed