ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
Στο διαμέρισμα και συγκεκριμένα στο χολ βρέθηκε σόμπα συνδεδεμένη με φιάλη υγραερίου

Τραγικό τέλος βρήκαν δύο άνδρες συριακής καταγωγής το βράδυ της Παρασκευής (26/12) στην Καλλιθέα, όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα όπου διέμεναν, επί της οδού Αγαμέμνονος.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε από σόμπα υγραερίου που βρισκόταν σε λειτουργία.
Γείτονες που αντιλήφθηκαν τους καπνούς επιχείρησαν να εισέλθουν στο διαμέρισμα για να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεν κατάφεραν να μπουν. Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Οι πυροσβέστες προσέγγισαν το διαμέρισμα από το μπαλκόνι, χρησιμοποιώντας κλίμακα και φορώντας αναπνευστικές συσκευές, δίνοντας μάχη με τις φλόγες.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης εντόπισαν τους δύο άνδρες στο υπνοδωμάτιο, χωρίς τις αισθήσεις τους και με εκτεταμένα εγκαύματα.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Στο εσωτερικό του διαμερίσματος, και συγκεκριμένα στο χολ, βρέθηκε σόμπα συνδεδεμένη με φιάλη υγραερίου, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για διαρροή. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν έναν κρότο που έμοιαζε με έκρηξη και στη συνέχεια είδαν φλόγες και πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από το διαμέρισμα.
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στο μπαλκόνι, προκαλώντας ζημιές στις τέντες και στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ καταγράφει τις φλόγες να έχουν τυλίξει τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού.
Βίντεο ντοκουμέντο από την πυρκαγιά στο διαμέρισμα
Για την κατάσβεση επιχείρησαν συνολικά 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ στο σημείο βρέθηκαν επίσης κλιμακοφόρο όχημα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
in.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 15:32
«Ποδαρικό» στη ΔΕΥΑΛ με πρόσληψη τεχνολόγου Πληροφορικής, μέσω ΑΣΕΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 15:29
Στη Δομή φιλοξενίας μεταναστών του Κουτσοχέρου η Περιφερειακή Αρχή - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 14:28
Στα κρατητήρια του Λιμεναρχείου Βόλου επτά Αφγανοί, ανάμεσά τους παιδιά - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 14:15
Σορός άνδρα βρέθηκε δίπλα στο λιμάνι του Βόλου -ήταν νεκρός εδώ και 15 ημέρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.01.2026 | 14:05
1.600 θάνατοι στα ληξιαρχεία του Ν. Καρδίτσας το 2025- δηλώθηκαν 91 γεννήσεις (πίνακες- γραφήματα) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.01.2026 | 13:55
Ενεργοποιείται το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με αρχική δημόσια δαπάνη ύψους 160 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:33
Θ. Μαμάκος για απώλεια Αθ. Τζιαφάλια: «Συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με την ιστορική ταυτότητα της πόλης μας» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 09:31 | video
Ρεβεγιόν στους δρόμους για τους αγρότες: Στο μπλόκο της Νίκαιας έστησαν σούβλες με ζεστό κρασί και ζωντανή μουσική (ΦΩTO) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 09:58
Δεκάδες περιστατικά μεθης νεαρών αντιμετώπισε τη νύχτα της πρωτοχρονιάς το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 01:18
Λαμπερή υποδοχή για το 2026 από τον Δήμο Λαρισαίων με πυροτεχνηματα και συναυλία του Δώρου Δημοσθένους (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 10:11
Αυτός είναι ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 10:37
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο αρχαιολόγος Αθανάσιος Τζαφάλιας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ)






























![Κλειστή η ΕΟ στο Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα [εικόνες]](include/docs/00500184997_1ab.jpg)

















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed