ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
18 αγροτικά μπλόκα σπάνε τη γραμμή άρνησης διαλόγου και ζητούν συμπόρευση για συνάντηση με την κυβέρνηση
Οι αγρότες που συναντήθηκαν στην Επανομή ζητούν συμπόρευση για ουσιαστικό διάλογο

Οι αγρότες που συναντήθηκαν στην Επανομή ζητούν συμπόρευση για ουσιαστικό διάλογο - Νωρίτερα στη Νίκαια αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σε συνθήκες κλιμακούμενων κινητοποιήσεων και αποκλεισμών βασικών οδικών αξόνων και τελωνείων, εκπρόσωποι 18 αγροτικών μπλόκων από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης, διαμηνύοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθιστά επιτακτική την άμεση επίλυση προβλημάτων «ζωτικής σημασίας» και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την κυβέρνηση για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση, οι αγρότες υπογραμμίζουν ότι τα ζητήματα που έχουν ανακύψει δεν αφορούν μόνο τον αγροτικό κόσμο, αλλά «μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία», επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθούν άμεσα επί τάπητος τα προβλήματα όπως αυτά έχουν παρουσιαστεί στην κυβέρνηση.
Παράλληλα, τονίζεται η αναγκαιότητα έναρξης ενός ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι απορρίπτουν «σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις» που, όπως αναφέρουν, προωθούνται από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για στοχοποίηση και «αναίτια καταστροφή γνήσιων αγροτών συναδέλφων», ενώ διατυπώνεται η θέση ότι ο διάλογος πρέπει να διεξαχθεί μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις και με γνώμονα το συμφέρον της εθνικής οικονομίας.
«Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά, απευθύνοντας κάλεσμα και προς τους υπόλοιπους αγρότες για κοινή κάθοδο και συμπόρευση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Επιστροφή στα μπλόκα και κλιμάκωση μετά την Πρωτοχρονιά
Την ίδια ώρα, οι αγρότες επέστρεψαν δυναμικά στα μπλόκα, προχωρώντας σε νέους αποκλεισμούς δρόμων και τελωνείων και προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά την Πρωτοχρονιά, οπότε και προγραμματίζεται πανελλαδική σύσκεψη.
Στη Νίκαια, η αερογέφυρα έκλεισε σήμερα, με στόχο να ανοίξει εκ νέου την Τρίτη για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας, αποφασίστηκε το πρόγραμμα των επόμενων κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, αύριο θα ανοίξουν τα διόδια του Μακρυχωρίου από τις 12:00 έως τις 17:00, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία.
Τη Δευτέρα, από τις 17:00 έως τις 19:00, οι αγρότες προγραμματίζουν κλείσιμο παρακαμπτήριων οδών, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας. Την Τρίτη προβλέπεται εκ νέου η εφαρμογή κυκλοφοριακών διευκολύνσεων, μεταξύ των οποίων και η λειτουργία της αερογέφυρας.
Για το βράδυ της Τετάρτης, παραμονή Πρωτοχρονιάς, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη Νίκαια, με τη συμμετοχή των οικογενειών των αγροτών, με στόχο μια συμβολική γιορτή και ανταλλαγή ευχών.
Αποκλεισμοί σε Μάλγαρα, Εύζωνες, Προμαχώνα και Κάστρο
Στα Μάλγαρα, οι αγρότες προχώρησαν σε κλείσιμο του ρεύματος της Εθνικής Οδού προς Αθήνα, με την κυκλοφορία να διακόπτεται το μεσημέρι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί την Τρίτη, αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε επόμενη σύσκεψη.Το τελωνείο των Ευζώνων παραμένει κλειστό σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00 για όλα τα οχήματα, φορτηγά και ΙΧ, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, αποκλεισμός σημειώθηκε και στο τελωνείο του Προμαχώνα, το οποίο έκλεισε επ- αόριστον και στα δύο ρεύματα. Αναμένεται να συνεδριάσουν στις 21.00 για να δουν πώς θα συνεχίσουν.
Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι, παρά τις προσωρινές κυκλοφοριακές διευκολύνσεις λόγω των εορτών, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι μετά την εορταστική περίοδο εξετάζονται επ’ αόριστον αποκλεισμοί, εφόσον δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις.
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.03.2026 | 15:06
Ματαράγκα: Με επισημότητα η επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής επανάστασης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - - ΕΛΛΑΔΑ | 21.03.2026 | 12:03
Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο δυστύχημα - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 11:55
Εκδήλωση στο Επιμελητήριο Λάρισας: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιρροή τους στην τοπική οικονομία».(ΦΩTO) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.03.2026 | 11:26
Εγκαινιάστηκε το Κέντρο «ΟΡΟΣ» στη Λίμνη Πλαστήρα – Νέος πυλώνας ανάπτυξης για την ορεινή Ελλάδα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 11:22
Ειδική ενίσχυση για λιπάσματα αντί του πλαφόν - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 11:13
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Πρωτοβουλία «Συνθέτοντας μια Κοινωνία Αποδοχής» στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 21.03.2026 | 11:05
Στα σκαριά το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας - ΒΟΛΟΣ | 21.03.2026 | 11:02
Βόλος: Τρόμος για 66χρονη ο 42χρονος τοξικομανής γιός της – «Τι να σε κάνω να σε χτυπήσω ή να σε σκοτώσω;»
- ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:06
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 13:40
Στην αντεπίθεση η Κωνσταντοπούλου κατά της Ένωσης Δικαστών με μήνυση κατά δικαστικών: «Να παραιτηθεί ο κ. Σεβαστίδης » - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 09:51
Τέμπη: «Επαγγελματία συκοφάντη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών την Κωνσταντοπούλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 12:12
Τέμπη: Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών για «το δίδυμο Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού» – «Φασιστική νοοτροπία» - ΕΛΛΑΔΑ | 20.03.2026 | 09:40
Φθιώτιδα: Θλίψη για τον 21χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο με το λεωφορείο -«Δεν πρόλαβε ούτε το φρένο να ακουμπήσει» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.03.2026 | 08:53
Το βίντεο της Κωνσταντοπούλου από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας ενώ υπέβαλαν μήνυση Καρυστιανού και Ρούτσι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.03.2026 | 10:32
Μεγαλύτερη απαλλαγή στο αγροτικό πετρέλαιο και λύση επιστροφής του φόρου στην αντλία προωθεί η κυβέρνηση - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed