ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τραγικό τέλος: Τέσσερις οι νεκροί στα Βαρδούσια -Οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν και μία γυναίκα
Το χρονικό της υπόθεσης

Τραγικό τέλος στην επιχείρηση εντοπισμού των τριών ορειβατών στα Βαρδούσια καθώς εντοπίστηκαν νεκροί.
Νεκρή βρέθηκε ωστόσο και μία γυναίκα η οποία ήταν μαζί τους, σύντροφος κατά τις πρώτες πληροφορίες, του ενός των των ορειβατών, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τα 4 θύματα.
Η παρουσία της γυναίκας δεν ήταν γνωστή μέχρι τον εντοπισμό τους.
Οι διασώστες εξετάζουν αυτή την ώρα αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να τους κατεβάσουν από το σημείο εντοπισμού τους.
Τα κλιμάκια των πυροσβεστών εντόπισαν τις τέσσερις σορούς, μερικώς σκεπασμένες από το χιόνι σε απόκρημνο σημείο, λίγο πριν την κορυφή Κόρακας στα Βαρδούσια Όρη.
Εξετάζουν αν οι συνθήκες επιτρέψουν την ανάσυρση και μεταφορά τους ή θα περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας για να γίνει η διαδικασία.
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι τρεις φίλοι αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης από το χωριό Αθανάσιος Διάκος όπου διέμενε ο ένας εκ των τριών (οι άλλοι δύο από την Αθήνα) με σκοπό να ακολουθήσουν ορεινή διαδρομή σε δύσβατο σημείο της περιοχής. Από τότε δεν έδωσαν σημάδια ζωής και σήμανε συναγερμός. Για δύο ημέρες οι διασώστες έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Το βράδυ της εξαφάνισής τους, επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές της Άμφισσας φίλος τους, ο οποίος είχε χάσει την επαφή μαζί τους. Χθες (25/12) το βράδυ μέσω του 112 δεν εντοπίστηκε στίγμα κινητού τηλεφώνου στην περιοχή και στάλθηκαν μηνύματα από το 112 στα κινητά των τριών ορειβατών χωρίς αποτέλεσμα.
Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν εντοπίσει βήματα των ορειβατών στο χιόνι, σε επικίνδυνο σημείο του βουνού. Κάποια στιγμή αυτά χάνονταν, ενώ υπήρχαν δείγματα φρέσκου χιονιού, που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κάτι που επιβεβαιώθηκε.
Υπενθυμίζεται πως είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ με drone και εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις ορειβάτες ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ η διαδρομή τους ήταν γνώριμη.
Η περιοχή των Βαρδούσια αποτελεί ιδιαίτερα απαιτητικό αναρριχητικό προορισμό, που τον χειμώνα δεν συγχωρεί λάθη, ακόμα και από τους πιο έμπειρους.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 12:00
Οι γηγενείς ποικιλίες στο επίκεντρο εκδήλωσης στον ΕΛΓΟ Δήμητρα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 11:49
«Ημέρα Σταδιοδρομίας» στη Λάρισα την Κυριακή το πρωί στο κλειστό της Νεάπολης (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.02.2026 | 10:24
Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών: Νέος πρόεδρος ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:59
Συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Τεμπών με 135 γραμ. ηρωίνης, 30 γραμ. κοκαΐνης και 189 γραμ. κάνναβης (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 10.02.2026 | 09:45
Βόλος: Με κομβόι στο λιμάνι σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Μαγνησία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:40
Έρχεται νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ευρώ για τα έτη 2025 κα 2026, σε προτεραιότητα οι μεγάλες καλλιέργειες - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.02.2026 | 09:30
Η αντίδραση του Ζήση Αργυρόπουλου στο ρεπορτάζ της Θεσσαλίας Tv για το νερό στο Νέο Ικόνιο (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.02.2026 | 09:24
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 11:24
Τραγωδία στη Λάρισα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 10:11
Στο εδώλιο 8 υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης, του ΤΟΕΒ και της Περιφέρειας για άδειες φωτοβολταϊκών - ΛΑΡΙΣΑ | 09.02.2026 | 09:50
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.02.2026 | 19:12
Τακούδης: Εξαιρετικά βροχερή θα είναι η εβδομάδα που διανύουμε-από τα ξημερώματα έντονες βροχές (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 13:59
Τι απαντά η Εθνική Επιστημονική Επιτροπή Ελέγχου της Ευλογιάς στην έκθεση της EFSA για το εμβόλιο - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.02.2026 | 14:33
Μία λίμνη σε συνοικία της Λάρισας...προκαλεί έντονες διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 09.02.2026 | 18:32
Λαγουβάρδος: Που βρίσκεται η στάθμη του Σμοκόβου μετά τις βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 09.02.2026 | 10:19
Άρτα: Θλίψη για την 35χρονη νηπιαγωγό που πέθανε 20 ημέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed