ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τραγικό τέλος: Τέσσερις οι νεκροί στα Βαρδούσια -Οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνταν και μία γυναίκα
Το χρονικό της υπόθεσης

Τραγικό τέλος στην επιχείρηση εντοπισμού των τριών ορειβατών στα Βαρδούσια καθώς εντοπίστηκαν νεκροί.
Νεκρή βρέθηκε ωστόσο και μία γυναίκα η οποία ήταν μαζί τους, σύντροφος κατά τις πρώτες πληροφορίες, του ενός των των ορειβατών, με τον τραγικό απολογισμό να φτάνει τα 4 θύματα.
Η παρουσία της γυναίκας δεν ήταν γνωστή μέχρι τον εντοπισμό τους.
Οι διασώστες εξετάζουν αυτή την ώρα αν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να τους κατεβάσουν από το σημείο εντοπισμού τους.
Τα κλιμάκια των πυροσβεστών εντόπισαν τις τέσσερις σορούς, μερικώς σκεπασμένες από το χιόνι σε απόκρημνο σημείο, λίγο πριν την κορυφή Κόρακας στα Βαρδούσια Όρη.
Εξετάζουν αν οι συνθήκες επιτρέψουν την ανάσυρση και μεταφορά τους ή θα περιμένουν το πρώτο φως της ημέρας για να γίνει η διαδικασία.
Το χρονικό της υπόθεσης
Οι τρεις φίλοι αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης από το χωριό Αθανάσιος Διάκος όπου διέμενε ο ένας εκ των τριών (οι άλλοι δύο από την Αθήνα) με σκοπό να ακολουθήσουν ορεινή διαδρομή σε δύσβατο σημείο της περιοχής. Από τότε δεν έδωσαν σημάδια ζωής και σήμανε συναγερμός. Για δύο ημέρες οι διασώστες έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Το βράδυ της εξαφάνισής τους, επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές της Άμφισσας φίλος τους, ο οποίος είχε χάσει την επαφή μαζί τους. Χθες (25/12) το βράδυ μέσω του 112 δεν εντοπίστηκε στίγμα κινητού τηλεφώνου στην περιοχή και στάλθηκαν μηνύματα από το 112 στα κινητά των τριών ορειβατών χωρίς αποτέλεσμα.
Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν εντοπίσει βήματα των ορειβατών στο χιόνι, σε επικίνδυνο σημείο του βουνού. Κάποια στιγμή αυτά χάνονταν, ενώ υπήρχαν δείγματα φρέσκου χιονιού, που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κάτι που επιβεβαιώθηκε.
Υπενθυμίζεται πως είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ με drone και εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.
Να σημειωθεί ότι οι τρεις ορειβάτες ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, ενώ η διαδρομή τους ήταν γνώριμη.
Η περιοχή των Βαρδούσια αποτελεί ιδιαίτερα απαιτητικό αναρριχητικό προορισμό, που τον χειμώνα δεν συγχωρεί λάθη, ακόμα και από τους πιο έμπειρους.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 18:08
Ήττα εντός προγράμματος για τον ΑΣΚ από τον Παναθηναϊκό (53-87) - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:42
Λακωνία: Προσπάθησαν να αποκρύψουν εργατικό δυστύχημα μεταφέροντας αλλού τη σορό – Μία σύλληψη - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 16:26
Δημογραφικό: Βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα – Γιατί οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.02.2026 | 16:13
Οικογένειες μέσα σε πένθος υποφέρουν περιμένοντας πορίσματα – Σε αδιέξοδο ιατροδικαστικές έρευνες στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 15:23
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Λάρισα για άναμμα πυρσών κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα - ΕΛΛΑΔΑ | 08.02.2026 | 15:17
Τραγωδία στην Άρτα: Πέθανε 35χρονη μητέρα λίγες ημέρες αφού γέννησε το δεύτερο της παιδί - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 12:02
Έρχεται νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες συνομιλίες και πολιτικά ονόματα στον φάκελο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 11:49
Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον αγροτικό κλάδο παγκοσμίως: Η επόμενη γενιά δεν θέλει να αναλάβει
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 11:23
Τακούδης: Προσοχή στα παράλια της Θεσσαλίας από Δευτέρα, έρχονται έντονες βροχές και ισχυροί ανατολικοί άνεμοι (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 07.02.2026 | 18:24
Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το «χρυσό» τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία -Πόσο μειώνει τη διαδρομή Αθήνα-Γρεβενά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 07.02.2026 | 22:56
Καρδίτσα- Λάρισα: Ο πιο επικίνδυνος δρόμος να οδηγείς νύχτα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 08.02.2026 | 10:12
Εφάπαξ επιδότηση 20.000 ευρώ για τις μικρές εκμεταλλεύσεις σε ειδικό πρόγραμμα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 07.02.2026 | 11:34
Αυτό είναι το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στη Θεσσαλία (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.02.2026 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 17:51
Σπίτι στο σφυρί για επαγγελματία στη Λάρισα – Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για μαζική κινητοποίηση έξω από τράπεζα - ΛΑΡΙΣΑ | 07.02.2026 | 10:35
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed