ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Αύριο στη σύσκεψη του μπλόκου της Νίκαιας οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων (video)
Την Κυριακή στα διόδια Μακρυχωρίου θα ανοίξουν και πάλι τις μπάρες

Σκέψεις για παραμονή στα μπλόκα όσο χρειαστεί ακόμη και μετά τα Φώτα επικρατούν στις τάξεις των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας ενώ αύριο πραγματοποιούν συνέλευση γύρω στις 12.30 για να καθορίσουν τη στάση τους τις προσεχείς ημέρες ενόψει και της πρωτοχρονιάς.
Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας μιλώντας στη "Θεσσαλία τηλεόραση" ανέφερε πως οι αγρότες σε ένδειξη καλής θέλησης και συναισθαινόμενοι την ταλαιπωρία που θα μπορούσαν να υποστούν έδωσαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας όχι μόνο στη Νίκαια αλλά σχεδόν σε΄όλα τα μπλόκα της χώρας και πλέον εναπόκειται στην κυβέρνηση αν απαντήσει με δεσμεύσεις στα αιτήματα΄τους.
Το αν θα κλείσουν ή όχι από αύριο πάλι στο μπλόκο αποκόπτοντας και την πρόσβαση από την αερογέφυρα θα το αποφασίσουν στην αυριανή συνέλευση του μπλόκου, ενώ την Κυριακή το πρωί θα μεταβούν και πάλι στα διόδια του Μακρυχωρίου να ανοίξουν τις μπάρες, ανέφερε ο κ. Μαρούδας για να καταλήξει ότι οι σκέψεις είναι για την πρωτοχρονιά να υπάρξει το ίδιο μοτίβο με τους αγρότες να παρατάσσουν και πάλι στην άκρη τα τρακτερ για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των ταξιδιωτών.
Στον αυτοκινητόδρομο Ε65, σύμφωνα με τους αγρότες, βρίσκονται παρατεταγμένα περίπου 3.000 τρακτέρ, χωρίς ωστόσο να έχει διακοπεί η κυκλοφορία. «Η διέλευση των οχημάτων γίνεται κανονικά», τονίζουν, καθώς σε όλες τις εθνικές οδούς έχουν δοθεί στην κυκλοφορία μία ή δύο λωρίδες, επιτρέποντας την ομαλή μετακίνηση των εκδρομέων των Χριστουγέννων.
Παρά την παρουσία τους στους δρόμους, οι αγρότες πέρασαν τις γιορτές στα μπλόκα, στήνοντας αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν. Άναψαν φωτιές και, μαζί με τις οικογένειές τους, γιόρτασαν πάνω στις εθνικές οδούς, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας.

Συσκέψεις και μελλοντικές αποφάσεις
Το επόμενο καθοριστικό ραντεβού λοιπόν είναι αύριο, Σάββατο, στις 12:30 το μεσημέρι, στο μπλόκο της Νίκαιας. «Η σύσκεψη αυτή είναι προάγγελος της πανελλαδικής σύσκεψης που αναμένεται να γίνει έως την Κυριακή», αναφέρουν οι αγρότες, υπογραμμίζοντας ότι εκεί θα αποφασιστεί αν και πώς θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

- ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 10:40
Τραμπ: Γιατί απειλεί με δασμούς 200% στα γαλλικά κρασιά και τις σαμπάνιες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 10:27
Τσιάρας: Τα περισσότερα ζητήματα που τέθηκαν από τους αγρότες στον πρωθυπουργό είχαν απαντηθεί - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 20.01.2026 | 10:20
Η συγκλονιστική αφήγηση ενός κτηνοτρόφου από τον Βλοχό: Aπό τον Ντάνιελ στην ευλογιά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 10:05
Συνεδριάζoυν τo απόγευμα τα μπλόκα της Καρδίτσας και Νίκαιας για τη συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 09:59
Χιονίζει στη Σπηλιά Κισσάβου – Στους 5 πόντους το χιόνι, στους -2°C η θερμοκρασία (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 09:52
Αποχωρούν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών - ΕΛΛΑΔΑ | 20.01.2026 | 09:41
Απάντηση Δεληβοριά σε Πλακιά για την Καρυστιανού: «Δεν μπορώ να συνδεθώ με προσωπικές επιλογές του κάθε συγγενούς» - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 09:40
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
