ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Λάρισας με σύγχρονο αξιολογικό εργαλείο
Παράδοση του WISC-V για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υποστήριξης μαθητών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προμήθευσε το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Λάρισας με το αξιολογικό εργαλείο WISC-V (Wechsler Intelligence Scale for Children – Fifth Edition), ένα από τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα διεθνώς εργαλεία για την αξιολόγηση της νοητικής ικανότητας και της γνωστικής ανάπτυξης παιδιών και εφήβων.
Το εργαλείο παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Ισότητας κ. Βασίλη Σίμου. Το WISC-V παρέλαβαν η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και η Προϊσταμένη του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Λάρισας κ. Άννα Γκάργκα, μαζί με αντιπροσωπεία στελεχών της δομής.
Η χρήση του WISC-V είναι ζωτικής σημασίας για τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών μαθησιακών και αναπτυξιακών δυσκολιών, καθώς και για τη διαμόρφωση εξατομικευμένων προγραμμάτων παρέμβασης και υποστήριξης. Το εργαλείο παρέχει έγκυρα και αξιόπιστα δεδομένα και εστιάζει σε πολλαπλές γνωστικές περιοχές, όπως η λογική σκέψη, η μνήμη, η κατανόηση γλωσσικών εννοιών, η αντιληπτική ικανότητα και η οργανωτική σκέψη.
Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού συγκεκριμένων γνωστικών αδυναμιών που ενδέχεται να επηρεάζουν τη σχολική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών, διευκολύνοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τους εκπαιδευτικούς.
Η έγκαιρη και ακριβής αξιολόγηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών παρέμβασης, ενισχύοντας τη μαθησιακή πορεία και τη συνολική ευημερία των μαθητών, ιδίως εκείνων με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, επενδύοντας σε σύγχρονα επιστημονικά εργαλεία και υποδομές. Στόχος της είναι η διαρκής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους μαθητές και η ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
