ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μητσοτάκης: Ναι στον διάλογο με τους αγρότες, όχι στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας
Δεν θα ενδώσουμε σε μαξιμαλισμό που οδηγεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου

Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε από τα κόμματα στη Βουλή να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ «και να μη στρουθοκαμηλίζουν και να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο»
Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε διάλογο αλλά λέει «όχι με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο– στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας και στις επιπτώσεις που ένα ενδεχόμενο παρατεταμένο μπλόκο θα έχει στη λειτουργία της οικονομίας» έστειλε στους αγρότες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής που κατέληξε με συμφωνία για δάνειο 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία.
«Κάποιοι αγρότες αισθάνονται την ανάγκη να διαφωνήσουν με τις προτάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση παραμένει ανοιχτή σε διάλογο. Λέμε ‘ναι’ στο διάλογο λέμε όμως ‘όχι’ –με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο– στην αχρείαστη ταλαιπωρία της κοινωνίας και στις επιπτώσεις που ένα ενδεχόμενο παρατεταμένο μπλόκο θα έχει στη λειτουργία της οικονομίας» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.
«Έρχονται Χριστούγεννα, νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος θέλει να μετακινηθεί, κάποιοι θέλουν να γυρίσουν στα χωριά τους, οι χειμερινοί προορισμοί θέλουν να λειτουργήσουν. Και νομίζω αυτό είναι κάτι το οποίο θα λάβουν όλοι πάρα πολύ σοβαρά υπόψη τους» πρόσθεσε στο πλαίσιο αυτό.
Παράλληλα επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει σκύψει με προσοχή πάνω στα προβλήματα των αγροτών. Θεωρεί ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά από τα δικαιολογημένα αιτήματα. Αλλά προφανώς δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε κανέναν, θα έλεγα, μαξιμαλισμό ο οποίος να μας βγάζει από το ευρωπαϊκό πλαίσιο το οποίο είναι πάρα πολύ καθορισμένο και να μας οδηγεί τελικά σε λύσεις οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την Ευρώπη».
Επανέλαβε, επίσης, ότι «η εξυγίανση, η ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, για την οποία θα υπάρχει ονομαστική ψηφοφορία αύριο, μάλλον σήμερα, γιατί είναι 4 το πρωί ώρα Ελλάδος, αποτελεί μια δοκιμασία και μια πρόκληση για όλα κόμματα αν πραγματικά εννοούν αυτό το οποίο λένε ότι θέλουν να πάμε σε ένα σύστημα αδιάβλητων επιδοτήσεων και να παίρνουν τις επιδοτήσεις αυτοί οι οποίοι πραγματικά τις δικαιούνται. Οφείλουν να στηρίξουν αυτή τη μεταρρύθμιση και να μη στρουθοκαμηλίζουν και να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο».
«Ήδη αυτή η μεταρρύθμιση έχει οδηγήσει σε εξοικονομήσεις πόρων. Πόρων οι οποίοι θα ανακατανεμηθούν όπως έχουμε πει στους κτηνοτρόφους μας, οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, στους παραγωγούς, στους βαμβακοπαραγωγούς. Και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύουμε τελικά στην πράξη αυτό το οποίο λέμε, ότι όχι απλά δεν χάνονται ευρωπαϊκοί πόροι, αλλά τελικά τα χρήματα τα οποία θα περισσέψουν από την εξυγίανση του συστήματος θα τα καρπωθούν αυτοί που τα έχουν πραγματικά ανάγκη» κατέληξε για το αγροτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για την επίσκεψη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη
Ερωτηθείς για το ρόλο της Ελλάδας ως «γέφυρας» στην ανατολική Μεσόγειο και τον πιθανό πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής στάσης για τη Μέση Ανατολή ενόψει της επίσκεψής του τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ και τη Ραμάλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:
«Καταρχάς θεωρώ σημαντικό ότι θα επισκεφτώ τη Δευτέρα στα πλαίσια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδος - Κύπρου - Ισραήλ και τη Ραμάλα αλλά προφανώς και την Ιερουσαλήμ. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παραδοσιακά διατηρεί στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και εξαιρετικές σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, οπότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουμε από τη φάση της πρώτης πολυπόθητης ανακωχής στα επόμενα στάδια του σχεδίου όπως αυτό τουλάχιστον έχει συμφωνηθεί από όλους τους εμπλεκομένους και να διερευνήσουμε τον ρόλο τον οποίο μπορεί η Ελλάδα να παίξει σε αυτή την κατεύθυνση. Σε κάθε περίπτωση θέλω να επαναλάβω ότι το τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ φέρνει κοντά χώρες που αποτελούν, θα έλεγα, παράγοντες και πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και εκτιμώ ότι οι συζητήσεις οι οποίες θα γίνουν σε αυτήν την συγκυρία, λαμβάνοντας υπόψη και το τι έχει διαμειφθεί στη Γάζα τα τελευταία χρόνια, θα είναι εξαιρετικά σημαντικές».
protothema.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 22:08
«Δυνητικά επικίνδυνη» η κακοκαιρία Erminio: Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο - ΔΙΕΘΝΗ | 31.03.2026 | 21:31
Πεζεσκιάν: «Είμαστε έτοιμοι να βάλουμε τέλος στον πόλεμο» - Ο βασικός όρος του Ιράν - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.03.2026 | 21:17
ΥΠΑΑΤ: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τις έκτακτες προσλήψεις προσωπικού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 20:37
Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Τετάρτη: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα - ΕΛΛΑΔΑ | 31.03.2026 | 20:19
Αγρίνιο: Ληστής σε βενζινάδικο αφαίρεσε 695 ευρώ και παρέδωσε 700 – Εξομολογήθηκε και παραδόθηκε με την συνοδεία ιερέα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 10:18
Έφυγαν από τη ζωή τέσσερις Λαρισαίοι - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου

















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed