ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τσιάρας: Αν οι αγρότες δεν κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου, αδικούν τις προσπάθειές τους
Οι απαντήσεις στα θε΄ματα που βάζουν οι αγρότες

Οι αγρότες αρνήθηκαν χθες να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας τόνισε πως, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται διάλογος.
«Εδώ και αρκετό καιρό καταγράφουμε διαδηλώσεις των αγροτών, με κορύφωση τα μπλόκα. Μιλάμε για μία δύσκολη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα. Έχουμε πει, όμως, πως όταν υπάρχει πρόβλημα πρέπει να κάτσουμε και να το λύσουμε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τους αγρότες να ορίσουν αντιπροσωπεία και να προσέλθουν στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και να λύσουμε τα προβλήματα», είπε ο υπουργός.
Ένα από τα αιτήματα που έχουν θέσει οι αγρότες αφορά το πετρέλαιο.
«Έχουμε επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης με νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτή την εφαρμογή είδαμε ότι υπήρχαν δυσρυθμίες. Η μία αφορούσε το γεγονός ότι κάποια τιμολόγια δεν ανέβαιναν σωστά στις πλατφόρμες που θέλει η ΑΑΔΕ προκειμένου να γίνεται η καταγραφή και να επιστρέφεται σωστά ο ειδικός φόρος κατανάλωσης», δήλωσε ο κος Τσιάρας και συμπλήρωσε: «Έχει γίνει ένας υπολογισμός των ποσοτήτων πετρελαίου που χρειάζεται ανά καλλιέργεια. Εκεί υπάρχουν κάποια λάθη. Υπάρχουν καλλιέργειες που χρειάζονται λιγότερο πετρέλαιο και άλλες που χρειάζονται περισσότερο. Θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης των τιμολογίων που δεν ανέβηκαν με τον σωστό τρόπο και οι αγρότες θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται».
Ακόμη, σχολίασε πως η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ είναι μία σκληρή μεταρρύθμιση.
«Θα επιμείνω στην ανοιχτή πρόσκληση του διαλόγου. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε, η ίδια η προσπάθεια των αγροτών αδικείται, διότι υπάρχουν αιτήματα που πρέπει να μπουν στο τραπέζι της συζήτησης και αυτά θα αδικηθούν. Οι αγρότες αναλαμβάνουν και την ευθύνη της δικής τους επιλογής να μην προσέλθουν σε διάλογο», είπε.
Τέλος, αναφερόμενος στην ευλογιά των αιγοπροβάτων, ο Κώστας Τσιάρας τόνισε πως χρειάζεται στενή συνεργασία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των κτηνοτρόφων ώστε να κλείσει ο κύκλος της ζωονόσου.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 14.03.2026 | 18:25
Τα 63 προϊόντα στα οποία μπαίνει πλαφόν στα σούπερ μάρκετ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.03.2026 | 18:18
Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 18:12
Με υψηλότερα πριμ αλλά αργότερα από ποτέ οι πιστώσεις των οικολογικών σχημάτων στα 730 εκατ. η ζήτηση - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 18:00
Κουρέτας στο προσυνέδριο της ΝΔ: Να προχωρήσουν τα φράγματα Ενιπέα, Μουζακίου, Πύλης, Νεοχωρίτη (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 14.03.2026 | 17:48
Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 17:40
Μητσοτάκης : Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την κοινωνία (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:27
Μητσοτάκης από Λάρισα: Το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία θα προχωρήσει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:17
Λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα του προσυνεδρίου - έγκαιρη επέμβαση γιατρών (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 15:36
Τραγωδία στη Λάρισα – Νεκρός 33χρονος μετά από πτώση από δεύτερο όροφο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:27
Μαφία των Ρομά στη Λάρισα: «Δεν θα φύγεις ζωντανή» - Πώς έδωσαν 20λεπτα για λίρες σε ένα από τα θύματα τους - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:17
Λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα του προσυνεδρίου - έγκαιρη επέμβαση γιατρών (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 13.03.2026 | 17:00
Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι κατοικία στο Μακρυχώρι Καρδίτσας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 13.03.2026 | 08:29
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 12:21
Συνάντηση αγροτών των μπλόκων με Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 08:45
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:27
Μητσοτάκης από Λάρισα: Το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία θα προχωρήσει (video)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed