ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Αυτά είναι τα αιτήματα των παραγωγών που στείλαμε στον πρωθυπουργό»
Η λίστα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Τα αιτήματα των μπλόκων προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση δημοσιοποίησε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπως αυτά προέκυψαν μετά και την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας.
Οι παραγωγοί ζητούν:
«• Να σταματήσει η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία – παραγραφή όλων των δικογραφιών για τις κινητοποιήσεις στους αγωνιστές αγρότες με απόφαση της Βουλής.
• Απαιτούμε εδώ και τώρα την καταβολή όλων των χρωστούμενων από την Κυβέρνηση.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας
• Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και επαναπροσδιορισμός των λίτρων ανά καλλιέργεια, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση στα μέσα και εφόδια και κατάργηση του ΦΠΑ.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το 2025 σε όλα τα προϊόντα που έχουν καταρρεύσει οι τιμές τους κάτω από το κόστος παραγωγής.
• Να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομής που το αγροτικό κίνημα διεκδικεί σε κάθε περιοχή. (π.χ άρδευση και αντιπλημμυρική/αντιπυρική θωράκιση, αγροτική οδοποιία κλπ).
• Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις και να είναι ακατάσχετες.
• Κατάργηση ΑΤΑΚ-ΚΑΕΚ σε χωράφια κάτω των 20 στρεμμάτων λόγω πολυτεμαχισμού και πολυιδιοκτησίας. Νομοθετική θέσπιση της ανταλλαγής αγροτεμαχίων λόγω έλλειψης αναδασμών και πολυτεμαχισμού. Άμεσοι έλεγχοι και πληρωμή όλων των δεσμευμένων ΑΦΜ. Πληρωμή του Μέτρου 23. Να δουλέψει σωστά το Monitoring.
• Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές και οι «Ελληνοποιήσεις» ομοειδών προϊόντων χωρίς δασμούς πχ Mercosur και άλλες συμφωνίες της Ε.Ε.
• Να υπάρξει πάγωμα των οφειλών σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, ΚΕΑΟ, ΔΟΥ, τράπεζες, ΔΕΗ και ρύθμιση των χρεών με άτοκες δόσεις χωρίς προκαταβολή.
• Να μην υπάρξει μείωση των πόρων της ΚΑΠ για την πολεμική προετοιμασία όπως ήδη ετοιμάζουν να προχωρήσουν σε περικοπή.
• Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής που στέλνει ο παραγωγός από το χωράφι.
• Άμεσα διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων.
Ξεχωρίζουμε δυο φλέγοντα ζητήματα:
-ΕΥΛΟΓΙΑ στην κτηνοτροφία με εμβολιασμό των ζώων, πλήρη αποζημίωση για τα θανατωμένα ζώα, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, δωρεάν ανασύσταση των κοπαδιών. Να υπάρχει αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό.
-Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να επιστραφούν και να μοιραστούν τα χρήματα που κλάπηκαν στους πραγματικούς δικαιούχους, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα πρόστιμα, να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες και να δοθούν τα ονόματα στην δημοσιότητα. Εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ελεγκτικός μηχανισμός και να μην ενταχθεί στην ΑΑΔΕ.
Έχουν επίσης αποσταλεί ξεχωριστά παραρτήματα αιτημάτων για
ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2025
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
ΑΛΙΕΙΑ
Σύμφωνα με τις προτάσεις κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων».

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.06.2026 | 07:58
Καλλιθέα: 17χρονος νεκρός από μαχαιριά στην καρδιά μετά από άγρια ομαδική συμπλοκή – 14 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.06.2026 | 02:14
Mπουρίνι με ισχυρούς ανέμους και χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα και ζημιές στο Δήμο Παλαμά (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.06.2026 | 02:06
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα τους έστειλαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας με μηχανοκίνητη πορεία (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 25.06.2026 | 01:34
Νεαρός σοβαρά τραυματίας στον θώρακα μετά από συμπλοκή 10 ατόμων στην Καλλιθέα, 8 προσαγωγές - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 25.06.2026 | 01:18
Υπερψηφίστηκε η ρύθμιση για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη: Μείωση δόσεων και τόκων για τα «κόκκινα» δάνεια - ΒΟΛΟΣ | 25.06.2026 | 00:53
Βόλος: Βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο 276.000 ευρώ από την υπόθεση εκβιασμού του 13χρονου - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.06.2026 | 00:02
Δείτε την εικόνα βιβλικής καταστροφής απο τη σφοδρή χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της Φαρκαδόνας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.06.2026 | 23:44
Απόβαση τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας: Οι αγρότες ζήτησαν να πληρωθούν τις επιδοτήσεις (ΦΩΤΟ+video)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.06.2026 | 19:01 | video
Ισχυρή χαλαζόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν τον Δήμο Φαρκαδόνας-μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες (video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.06.2026 | 11:29
Απόγνωση στον κάμπο για τις χαμηλές τιμές στα σιτηρά- Κ. Tέλιος: 3-4 έμποροι λυμαίνονται τη σοδειά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.06.2026 | 12:33
Τακούδης: Ισχυρές βροχές το απόγευμα σε Ελασσόνα, Τρίκαλα- δροσερό καλοκαίρι μέχρι 10 Ιουλίου (video) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 24.06.2026 | 13:16
Τα βρίσκουν Νταβέλης και Στυλιανός μετά και από παρέμβαση της ερασιτεχνικής ΑΕΛ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.06.2026 | 12:45
Αποκαθίσταται η τάξη στο ΟΣΔΕ, μπαίνουν σε σειρά οι πληρωμές, βρίσκουν το δίκιο τους οι συνεπείς αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.06.2026 | 23:26
Σκηνές πανικού σε διαμέρισμα στη Λάρισα: Περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύζυγό του και απειλούσε να την κάψει - ΛΑΡΙΣΑ | 24.06.2026 | 10:17
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 25.06.2026 | 00:02
Δείτε την εικόνα βιβλικής καταστροφής απο τη σφοδρή χαλαζόπτωση στις καλλιέργειες της Φαρκαδόνας (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed