ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μπλόκα αγροτών: Η ώρα των αποφάσεων σήμερα στη Νίκαια ενόψει της συνάντησης με Μητσοτάκη
Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση των αγροτών μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για συνάντηση στο Μαξίμου

Σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της χώρας αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη στιγμή για τον αγώνα τους επιβίωσης, καθώς οι δεκάδες αποκλεισμοί και μπλόκα που έχουν οργανώσει σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να δοκιμάζουν τις αντοχές τους.
Στις 12:00 το μεσημέρι, οι Συντονιστικές Επιτροπές των μπλόκων όλης της χώρας θα βρεθούν στη Νίκαια Λάρισας, σε μια πανελλαδική σύσκεψη που αναμένεται να καθορίσει την πορεία των κινητοποιήσεων. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από περισσότερα από 45 μεγάλα μπλόκα, ενώ δεκάδες μικρότερες συγκεντρώσεις με τρακτέρ παραμένουν ενεργές σε διάφορα σημεία της χώρας.
Η πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους αγρότες να συναντηθεί μαζί τους τη Δευτέρα (15/12) το απόγευμα, φαίνεται ότι δεν επηρέασε τη στάση τους. Οι αγρότες ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, απαιτώντας δεσμεύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, πριν καθίσουν σε διάλογο με την κυβέρνηση. Πολλοί εκπρόσωποί τους προκρίνουν μάλιστα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει σαφές πλαίσιο λύσεων.
Η πρώτη απάντηση στο κάλεσμα του πρωθυπουργού καταγράφηκε με τον μαζικό αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, όπου οι αγρότες διαδήλωσαν με μικροφωνική και ενημέρωσαν το κοινό για τις θέσεις τους. Ο Κώστας Ανεστίδης, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων, τόνισε από μπλόκο αγροτών: «Πρώτα θέλουμε να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής από τους δρόμους. Μόνο τότε θα δούμε πότε και πώς θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου».

Οι μαζικές κινητοποιήσεις την Παρασκευή σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα , Καρδίτσα στον Ε-65, διόδια Αφιδνών και άλλες περιοχές της χώρας αποτυπώνουν τη μαχητική διάθεση των αγροτών. Όπως υπογραμμίζουν, δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά σε προσπάθειες διαίρεσης ή επιφανειακών υποσχέσεων, επιμένοντας στον αγώνα για επιβίωση και βιώσιμη παραγωγή.
Η σύσκεψη της Νίκαιας θεωρείται καθοριστική, καθώς θα καθοριστεί αν οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με ενισχυμένη ένταση ή θα ανοίξει ο δρόμος για διάλογο με την κυβέρνηση υπό σαφείς προϋποθέσεις. Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τις αποφάσεις τους με συνέπεια, ενότητα και αποφασιστικότητα.

Ο χάρτης των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με δεκάδες μπλόκα να παραμένουν ενεργά σε κομβικά σημεία των εθνικών και επαρχιακών οδών. Από τη Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι τη Δυτική Ελλάδα, οι παραγωγοί κλείνουν δρόμους και παρακαμπτήριες, ενώ διατηρούν ανοιχτές μόνο ειδικές διόδους για οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Σημεία όπως οι κόμβοι Κουλούρας, Νησελίου, Γυψοχωρίου, Μπράλου, Φιλώτα και η περιοχή των Πράσινων Φαναριών καταγράφουν αυξημένη παρουσία τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, με τους παραγωγούς να μοιράζουν τοπικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς και να προετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας Λάρισας σήμερα.
- ΔΙΕΘΝΗ | 14.12.2025 | 22:51
Πατέρας και γιος οι δράστες του μακελειού στο Σίδνεϊ -Σκότωσαν 15 άτομα σε εβραϊκή γιορτή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 14.12.2025 | 22:01
Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 19:55
Στο μπλόκο της Νίκαιας η Κωνσταντοπούλου: Αξιοπρεπής η απόφασή τους να μην ενδώσουν στην κοροϊδία - ΔΙΕΘΝΗ | 14.12.2025 | 19:50
Σίδνεϊ: Επί 10 λεπτά πυροβολούσαν ανενόχλητοι οι μακελάρηδες -Πώς ένας ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ έσωσε δεκάδες ανθρώπους - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:52
«Βόμβα» στη showbiz: Έρχεται καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κατά κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:50
Τραγική κατάληξη: Πέθανε ξαφνικά ο άνδρας που γρονθοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 18:41
“Έφυγαν” από τη ζωή οκτώ Λαρισαίοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 14.12.2025 | 18:34
Απόλυτα πετυχημένο το 19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Καρδίτσα που χρηματοδότησε η Περιφέρεια
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 13:11
Θλίψη στη Λάρισα: -Έφυγε από τη ζωή 54χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 18:41
“Έφυγαν” από τη ζωή οκτώ Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 14.12.2025 | 13:54
Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών της Θεσσαλίας -τρακτερ αύριο στα δικαστήρια και στη συνέχεια κλείσιμο στις σήραγγες Τεμπών! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 14.12.2025 | 11:01
Σοκ στη Φαρκαδόνα: Νεκρός βρέθηκε 55χρονος στο σπίτι του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 18:05
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Αυτά είναι τα αιτήματα των παραγωγών που στείλαμε στον πρωθυπουργό» - ΕΛΛΑΔΑ | 14.12.2025 | 18:50
Τραγική κατάληξη: Πέθανε ξαφνικά ο άνδρας που γρονθοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο Αιγίου - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 17:44
Πολύτιμη νίκη για την Αναγέννηση που επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα (1-0) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.12.2025 | 12:53
Παιχνίδι επικοινωνιακής επικρατησης αγροτών- κυβέρνησης με... φόντο τα Χριστούγεννα















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed