ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ωρα αποφάσεων για τους αγρότες, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
Θα κάνουν δεκτή οι αγροτοκτηνοτρόφοι την πρόταση του πρωθυπουργού για διάλογο;

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν στη Νίκαια οι αγρότες σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τούς καλεί τη Δευτέρα σε διάλογο.
Το μέλλον των κινητοποιήσεων αποφασίσουν σήμερα οι αγρότες, καθώς η Πανελλαδική Σύσκεψη Μπλόκων καλεί σε σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας στις 12:00 το μεσημέρι.
Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τα μπλόκα, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνει κάλεσμα για διάλογο τη Δευτέρα.
«Η τάση των μπλόκων είναι να πάμε σε άμεση κλιμάκωση»: αυτό λέει στο in o Σωκράτης Αλειφτήρας, αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, προοικονομώντας μια εβδομάδα δύσκολη για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι περιμένουν πια συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Αλειφτήρα, τα μπλόκα και οι αποκλεισμοί κατά τη διάρκεια των γιορτών θα στρεσάρουν περαιτέρω την ήδη πιεσμένη με το θέμα κυβέρνηση.
Και τί σημαίνει κλιμάκωση; «Περισσότεροι αποκλεισμοί εθνικών και κεντρικών δρόμων, σε περισσότερα σημεία, ολικό κλείσιμο των τελωνείων και αναγκαστικά, μεγαλύτερη χρήση των παρακαμπτήριων οδών για τη συγκοινωνία και τις μεταφορές από τους πολίτες» περιγράφει ο κ. Αλειφτήρας.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 13/12 στις 12.00, στη Νίκαια της Λάρισας.
Πρόκειται για την πιο κρίσιμη στιγμή των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα. Στη σύσκεψη αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι από τουλάχιστον 35 – 40 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

- ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 23:45
Συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή - ΔΙΕΘΝΗ | 08.03.2026 | 22:55
Το Ιράν επέλεξε τον επόμενο ηγέτη του -Πιθανότατα ο γιος του Χαμενεΐ, «το όνομα θα συνεχιστεί» λέει αξιωματούχος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 08.03.2026 | 22:50
«Μπλόκο» της Τροχαίας στις κόντρες νεαρών στην ε.ο. Τρικάλων – Λάρισας - ΔΙΕΘΝΗ | 08.03.2026 | 21:12
Οι Κούρδοι ως «πολιορκητικός κριός» κατά της Τεχεράνης: Οι επαφές με CIA, ο φόβος Ερντογάν και τα ρίσκα για τους συμμάχους - ΕΛΛΑΔΑ | 08.03.2026 | 21:00
Έξι μαχητικά F-16 στέλνει η Τουρκία στα Κατεχόμενα αύριο, την ημέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη και Μακρόν στην Κύπρο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 08.03.2026 | 20:13
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά τους Θεσσαλούς Ολυμπιονίκες και ανθρώπους του Ολυμπιακού κινήματος - ΒΟΛΟΣ | 08.03.2026 | 20:09
Στην Ν. Αγχίαλο η «Συμμαχία για τον Βόλο» – Συνομίλησε με πολίτες και κατέγραψαν τα προβλήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 19:54
Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16 και υπηρέτησε στα «Φαντάσματα» στη Λάρισα
- ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 10:34
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 09:20
Πώς το ελληνικό FBI έφτασε στα ίχνη της πιο ισχυρής οικογένειας Ρομά για την απάτη - μαμούθ με χρυσές λίρες στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 08.03.2026 | 13:45
Έλλη Παπαδοπούλου: τα διυλιστήρια έχουν αποθέματα 90 ημερών αλλά ανεβάζουν τις τιμές στα καύσιμα ανενόχλητα(video) - ΒΟΛΟΣ | 08.03.2026 | 17:55
Βόλος: Πιάστηκε και το 14ο μέλος της σπείρας ναρκωτικών – Η απίστευτη χλιδή που ζούσε - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 08.03.2026 | 11:41 | video
Ανταγωνιστική αλλά ηττήθηκε η ΑΕΛ από την ΑΕΚ στην Αθήνα (1-0) - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 19:54
Αυτή είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος F-16 και υπηρέτησε στα «Φαντάσματα» στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 08.03.2026 | 09:16
Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Ήπειρο: Συνεχείς οι μετασεισμοί –έγινε αισθητός και στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 08.03.2026 | 14:34
Φάμελλος για Ημέρα της Γυναίκας από το Ομόλιο: «Θα δίνουμε ασταμάτητα τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη,ίσα δικαιώματα»
























![Ιράν: Πώς ο πόλεμος θα επηρεάσει τη γεωργία – Οι ελληνικές εξαγωγές [πίνακες]](include/docs/00500187069_1ab.jpg)















Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed