ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Αχ. Μπέος: «Αδειο μύδι ο Ν. Παπαπέτρος» – Αγωγή – μπλόκο για Τσαλαπάτα και νέο τμήμα Ψυχολογίας
Σφοδρά πυρά εναντίον του επικεφαλής και μελών της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου

Σφοδρά πυρά εναντίον του επικεφαλής και μελών της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε νωρίτερα. «Αδειο μύδι» χαρακτήρισε, χωρίς να κατονομάζει, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκο Παπαπέτρο, με αφορμή αγωγή ακυρότητας μισθωτικής σύμβασης που φέρεται να κατέθεσε ο ίδιος και μέλη της ομάδας του, κατά της αξιοποίησης του κτιρίου Τσαλαπάτα και του κτιρίου της πρώην ΔΟΥ Ν. Ιωνίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Βόλου έχει υπογράψει σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την εκμίσθωση του κτιρίου Τσαλαπάτα για χρονικό διάστημα 30 ετών και έναντι μηνιαίου ενοικίου 6.000 ευρώ, με το σχέδιο αξιοποίησης του ακινήτου να «παντρεύει» δράσεις Πολιτισμού, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας αλλά και δραστηριότητες αναψυχής. Στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ Ν. Ιωνίας που παραχωρήθηκε δωρεάν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για 11 χρόνια, θα λειτουργήσει και μάλιστα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τμήμα Ψυχολογίας, το οποίο θα υποδεχθεί τους πρώτους του φοιτητές μέσω των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Η αντιπολίτευση έχει προσφύγει κατά της σύμβασης μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η προσφυγή απορρίφθηκε. Προσέφυγε κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης στην Επιτροπή του Αρθρου 152 και απορρίφθηκε εκ νέου.
«Μόλις προχθές ενημερώθηκα από τη νομική υπηρεσία του Δήμου ότι οι ίδιοι προσέφυγαν για να ακυρώσουν τη σύμβαση στα πολιτικά δικαστήρια. Κατέθεσαν αγωγή ακυρότητας μισθωτικής σύμβασης. Τι λέτε ρε; Δεν ντρέπεστε; Πιστεύετε ότι υπάρχει ένας δικαστής που θα δικάσει υπέρ σας; Ξεφτιλίζεστε», ξέσπασε ο κ. Μπέος υποστηρίζοντας ότι το μόνο που μπορούν να «κερδίσουν» από ενδεχόμενη απόφαση υπέρ τους είναι να κάνουν κακό στην πόλη. «Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη ξεκινήσει έργα. Μπορεί να διεκδικήσει αγωγές εκατομμυρίων. Οι τύποι αυτοί θέλουν να κάνουν κακό στην πόλη και τους πολίτες», κατήγγειλε ο κ. Μπέος, ο οποίος νωρίτερα έδειξε ογκωδέστατους φακέλους, οι οποίοι, όπως είπε, περιλαμβάνουν προσφυγές που έχει κάνει η αντιπολίτευση εναντίον αποφάσεων του Δήμου Βόλου, με στόχο να μπλοκάρει έργα υπέρ των πολιτών.
Ογκωδέστατους φακέλους με προσφυγές της αντιπολίτευσης κατά αποφάσεων του Δήμου Βόλου παρουσίασε ο Αχιλλέας Μπέος
«Τις έχουν χάσει όλες. Τρώνε απανωτές σφαλιάρες και μετά προσφεύγουν στα δικαστήρια. Θέλουν να εκφοβίσουν τους υπαλλήλους, να καθυστερήσουν έργα για να μην γίνεται τίποτα στην πόλη. Είναι η ντροπή της πόλης», είπε ο κ. Μπέος καταγγέλλοντας την αντιπολίτευση για πόλεμο φθοράς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Μπέος δεν κατονόμασε κανέναν από την αντιπολίτευση. Φωτογράφισε τον επικεφαλής, επικαλούμενος φράση του κ. Παπαπέτρου σε συνέντευξη Τύπου, που είχε παραχωρήσει προεκλογικά το 2023. «Είχε πει τότε: Δεν ξέρουν με ποιον έμπλεξαν. Εγώ ξέρω. Με ένα άδειο μύδι», είπε ο κ. Μπέος. «Ο Νόμος τους δίνει το δικαίωμα κάθε μήνα στο δημοτικό συμβούλιο να βάζουν ένα θέμα συζήτησης. Η λογική τι λέει; Να αναφερθούν σε ένα πρόβλημα της πόλης, μία παρέμβαση, κάτι καλό τέλος πάντων για τους πολίτες. Το θέμα που έθεσαν για το δημοτικό συμβούλιο ήταν να απομακρυνθεί το πόνυ από τη φάτνη του Αγίου Νικολάου. Αν το πρόβλημα της πόλης είναι το πόνυ, τους ευχαριστώ για την αναγνώριση του έργου μου. Εκτίθενται καθημερινά», σημείωσε ο δήμαρχος Βόλου, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Παπαπέτρος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές «καθώς τα κόμματα που τον στήριξαν κατάλαβαν πόσο άδειο μύδι είναι και συζητούν με άλλους υποψηφίους».

- ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 19:24
Η Λάρισα στο παλμό της καινοτομίας από σήμερα με το innovent forum 2026 παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα» - ΒΟΛΟΣ | 27.03.2026 | 13:37
Αρτοποιοί Μαγνησίας σε «ασφυξία» από την ενεργειακή κρίση – Φόβοι για νέα «λουκέτα» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 12:32
Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τη διαπίστευσή της ως οργανισμού πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων - ΔΙΕΘΝΗ | 27.03.2026 | 12:28
Φρουροί της Επανάστασης: Τα Στενά του Ορμούζ είναι κλειστά, θα εμποδίσουμε όποιον επιχειρήσει να τα περάσει - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:26
Συνελήφθη στα Φάρσαλα για ρευματοκλοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:08
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης, ανέδειξε την επικινδυνότητά του - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 11:57
Οργή δημάρχων Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ (ΦΩΤΟ+video)
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:02
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 08:51
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 08:57
Πριν το Πάσχα η de minimis στη μηδική 30 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνει ο Ανδριανός - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:10
Δήμος Ελασσόνας για τουρκική σημαία: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:04
Βιωματική δράση στη Λάρισα «Ισότητα μέσα από τη γνώση» στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα»















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed