ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς
Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί το εμπορικό λιμάνι του Βόλου

Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί το εμπορικό λιμάνι του Βόλου, το οποίο έχει περικυκλωθεί ταυτόχρονα από στεριά και θάλασσα.
Τελεσίγραφο μέχρι τη 1.00 μμ να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία και να αποχωρήσουν από το λιμάνι διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για συλλήψεις όταν παρακωλύεται η κυκλοφορία.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έφτασαν με τα τρακτέρ τους μπλοκάροντας τις κεντρικές εισόδους, ενώ αλιείς της περιοχής παρατάχθηκαν με τις βάρκες τους ανοικτά του λιμανιού, χρησιμοποιώντας ακόμα και καπνογόνα για να ενισχύσουν το συμβολικό «μπλόκο».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στις πύλες του λιμανιού, με τις κλούβες των ΜΑΤ να επιχειρούν να συγκρατήσουν την προέλαση των αγροτών. Στην Μπουρμπουλήθρα, όπου είναι δεμένα πέντε πλοία, η ένταση παραμένει αυξημένη.

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση, αλλά απαιτούν σεβασμό στα αιτήματά τους και ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή. «Έχουμε μαζί μας πολύ κόσμο και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Πάντζιος. Από την άλλη πλευρά, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει πως έχει εντολή να προστατεύσει τις κρίσιμες υποδομές του λιμανιού.
Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα αναμένονται 120 φορτηγά με σιτάρι από τη Θεσσαλία το οποίο εξάγεται από τη χώρα μας και περιμένουν να ξεφορτώσουν το εμπόρευμα.
Στον Βόλο κατέφθασαν ενισχύσεις από τα μπλόκα των Μικροθηβών, της Νίκαιας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, δημιουργώντας ένα από τα μαζικότερα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών.
Την ίδια στιγμή, αλιείς της Μαγνησίας πραγματοποιούν θαλάσσιο αποκλεισμό, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και πακέτο μέτρων για το υψηλό κόστος παραγωγής, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση πριν από τις γιορτές.

Εγκλωβισμένη και η Ασλανίδου στο λιμάνι του Βόλου
Μεταξύ των επιβατών που εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι του Βόλου ήταν και η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου και οι μουσικοί της. Το συγκρότημα έφτασε στο λιμάνι του Βόλου με το «δελφίνι», όμως η Αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο και την έξοδο του λιμανιού, τοποθετώντας κλούβες στο σημείο.
Έτσι, η παραμονή τους στον χώρο δεν οφείλεται σε αποκλεισμό από τους διαδηλωτές, αλλά στον αστυνομικό αποκλεισμό που δεν επιτρέπει την αποχώρησή τους.







ertnews.gr

- ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 19:00
Ξεσηκωμός στην Καρδίτσα για την επιστροφή της Αναγέννησης στο Στάδιο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.12.2025 | 18:48
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς μπορούν οι αγρότες να κάνουν διορθώσεις – ενστάσεις για τις επιδοτήσεις - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 11.12.2025 | 18:40
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη νέος πρόεδρος του Eurogroup - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 18:13
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος : «Έχουν αδικηθεί και έχουν λόγο που φωνάζουν» (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 11.12.2025 | 15:12
Την άρση ασυλίας για τη Ζέττα Μακρή ψήφισε η Βουλή, όπως είχε ζητήσει η ίδια, για την υπόθεση εκβιασμού της - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.12.2025 | 14:59
Σε λειτουργία από αύριο το πρωί το «Χωριό των Χριστουγέννων» στην είσοδο του Παυσιλύπου - ΒΟΛΟΣ | 11.12.2025 | 14:00
Αχ. Μπέος: «Αδειο μύδι ο Ν. Παπαπέτρος» – Αγωγή – μπλόκο για Τσαλαπάτα και νέο τμήμα Ψυχολογίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 13:48
Εκτροπή νταλίκας στο Κιλελερ-συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας-και δεύτερο περιστατικό το πρωί στο Σωτήριο
- ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 13:48
Εκτροπή νταλίκας στο Κιλελερ-συναγερμός στην Πυροσβεστική Λάρισας-και δεύτερο περιστατικό το πρωί στο Σωτήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 11:12
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 37 ετών ο Θέμης Ζαχαράκης - ΒΟΛΟΣ | 10.12.2025 | 12:37
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.12.2025 | 11:02
Συνεχίζονται οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ- Κατατέθηκαν 28,78 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους - ΛΑΡΙΣΑ | 10.12.2025 | 08:56
Πέντε Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.12.2025 | 20:28
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Αυτά είναι τα μόνιμα μέτρα για στήριξη των αγροτών -Πληρωμές 3,8 δισ. το 2025 - ΛΑΡΙΣΑ | 11.12.2025 | 10:42
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 10.12.2025 | 18:54
Πυρά βουλευτών ΝΔ για τους αγρότες -Τσιάρας: Χωρίς ελέγχους θα χάναμε επιδοτήσεις -Βορίδης: Δεν βλέπω στρατηγική εκτόνωσης















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed