ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Τελεσίγραφο από εισαγγελέα Αρείου Πάγου να εγκαταλείψουν το λιμάνι αγρότες και αλιείς
Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί το εμπορικό λιμάνι του Βόλου


Υπό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί το εμπορικό λιμάνι του Βόλου, το οποίο έχει περικυκλωθεί ταυτόχρονα από στεριά και θάλασσα.
Τελεσίγραφο μέχρι τη 1.00 μμ να ολοκληρώσουν τη διαμαρτυρία και να αποχωρήσουν από το λιμάνι διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για συλλήψεις όταν παρακωλύεται η κυκλοφορία.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι έφτασαν με τα τρακτέρ τους μπλοκάροντας τις κεντρικές εισόδους, ενώ αλιείς της περιοχής παρατάχθηκαν με τις βάρκες τους ανοικτά του λιμανιού, χρησιμοποιώντας ακόμα και καπνογόνα για να ενισχύσουν το συμβολικό «μπλόκο».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στις πύλες του λιμανιού, με τις κλούβες των ΜΑΤ να επιχειρούν να συγκρατήσουν την προέλαση των αγροτών. Στην Μπουρμπουλήθρα, όπου είναι δεμένα πέντε πλοία, η ένταση παραμένει αυξημένη.

Οι αγρότες δηλώνουν πως δεν επιδιώκουν τη σύγκρουση, αλλά απαιτούν σεβασμό στα αιτήματά τους και ζητούν την απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή. «Έχουμε μαζί μας πολύ κόσμο και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Πάντζιος. Από την άλλη πλευρά, η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει πως έχει εντολή να προστατεύσει τις κρίσιμες υποδομές του λιμανιού.
Στο λιμάνι του Βόλου σήμερα αναμένονται 120 φορτηγά με σιτάρι από τη Θεσσαλία το οποίο εξάγεται από τη χώρα μας και περιμένουν να ξεφορτώσουν το εμπόρευμα.
Στον Βόλο κατέφθασαν ενισχύσεις από τα μπλόκα των Μικροθηβών, της Νίκαιας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων, δημιουργώντας ένα από τα μαζικότερα αγροτικά συλλαλητήρια των τελευταίων ημερών.
Την ίδια στιγμή, αλιείς της Μαγνησίας πραγματοποιούν θαλάσσιο αποκλεισμό, στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης στους αγρότες.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και πακέτο μέτρων για το υψηλό κόστος παραγωγής, με στόχο να αποκλιμακωθεί η ένταση πριν από τις γιορτές.

Εγκλωβισμένη και η Ασλανίδου στο λιμάνι του Βόλου
Μεταξύ των επιβατών που εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι του Βόλου ήταν και η τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου και οι μουσικοί της. Το συγκρότημα έφτασε στο λιμάνι του Βόλου με το «δελφίνι», όμως η Αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο και την έξοδο του λιμανιού, τοποθετώντας κλούβες στο σημείο.
Έτσι, η παραμονή τους στον χώρο δεν οφείλεται σε αποκλεισμό από τους διαδηλωτές, αλλά στον αστυνομικό αποκλεισμό που δεν επιτρέπει την αποχώρησή τους.







ertnews.gr

- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.10.2026 | 16:03
Αποστολή – αστραπή στο Ριάντ για τον Μητσοτάκη: Οι Patriot, οι «Ασπίδες», το τετ α τετ με τον πρίγκιπα διάδοχο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2026 | 15:54
Ραγδαίες εξελίξεις: Πρόσωπο κοινής αποδοχής για την επόμενη μέρα ο Γιαννάκης – Συνάντηση Βρούτση με ΕΟΚ τη Δευτέρα - ΕΛΛΑΔΑ | 25.10.2026 | 15:43
Ολοκληρώθηκε η απολογία του Λιόλιου μετά από 3,5 ώρες - ΕΛΛΑΔΑ | 25.10.2026 | 15:41
Συνελήφθη ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης της γνωστής αλυσίδας «Χωριάτικο» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 15:34
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες έως την Τρίτη-περιοχές της Θεσσαλίας στο κόκκινο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.10.2026 | 12:44
Λίμνη Πλαστήρα: Το φθινόπωρο στα πιο όμορφα χρώματά του – Απόδραση στο «αλπικό» τοπίο της Θεσσαλίας (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2026 | 12:26
Λάρισα: Κινδυνεύουν χιλιάδες τόνοι ζωοτροφών σε μονάδες όπου θανατώθηκαν τα ζώα λόγω ευλογιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.10.2026 | 12:10
Θεσσαλία: Στο «ψαλίδι» η σπορά των χειμερινών σιτηρών – Μειωμένη κατά 20% η πρόθεση καλλιέργειας
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 12:50
Συνδεδεμένες ενισχύσεις για ελιά, σουσάμι και πατάτα ζητούν οι παραγωγοί για τη νέα ΚΑΠ - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:52
Λάρισα: Αντιδράσεις για την πεζοδρόμηση της οδού Νάξου στη Νεράιδα (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 24.10.2026 | 13:07
Πολική δίνη: Ανατροπή στις αρχές Νοεμβρίου – Το σενάριο που μπορεί να αλλάξει τον καιρό στην Ελλάδα - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 11:22
28η Οκτωβρίου στη Λάρισα: Με ομπρέλες ή με ήλιο η παρέλαση; Τι λένε οι μετεωρολόγοι (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.10.2026 | 11:58
Πρώτη προκαταβολή τσεκ για κοντά 30.000 παραγωγούς μέχρι την Παρασκευή, ως τις 30 Νοεμβρίου η β- δόση - ΒΟΛΟΣ | 24.10.2026 | 10:58
Νέος συναγερμός για απάτη με AI στο Βόλο: Μιμήθηκαν φωνή παιδιού κι άρπαξαν χρυσαφικά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.10.2026 | 11:02
Τραγωδία στα Τρίκαλα σε τροχαίο με μία νεκρή και τουλάχιστον 5 τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.10.2026 | 21:44
Φαλάνη: Ζητούν ταπείνωση του δρόμου δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης για να αποφύγουν πλημμύρες (ΦΩΤΟ)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed