ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
«Σήμα κινδύνου» από τους ξενοδόχους Μαγνησίας για τα αγροτικά μπλόκα –Ξεκίνησαν ακυρώσεις κρατήσεων για τις γιορτές(video)
«Απειλείται η εορταστική περίοδος»

Σε κλίμα αυξανόμενης ανησυχίας για τις επιπτώσεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην οικονομία και ειδικά στον τουριστικό κλάδο, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας απευθύνει επείγουσα επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία. Με τις γιορτές να πλησιάζουν και τον Δεκέμβριο να αποτελεί κρίσιμο μήνα για την τοπική αγορά, οι επιχειρηματίες του τουρισμού προειδοποιούν για τις σοβαρές συνέπειες που επιφέρει ο αποκλεισμός δρόμων και λιμανιών. Η επαγγελματική κοινότητα της Μαγνησίας εκφράζει συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι τα παρατεταμένα μπλόκα απειλούν να οδηγήσουν σε ντόμινο ζημιών σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης ο οποίος μιλώντας στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας επεσήμανε πως ήδη ακυρώθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο στον Βόλο με αποτέλεσμα να χάσουν 4-5 ξενοδοχεία της πόλης τζίρο 400.000 ευρώ. Επίσης ανέφερε πως πέρα από τα ξενοδοχεία της Μαγνησίας έχουν αρχίσει ακυρώσεις κρατήσεων για τις εορτές και σε Λίμνη Πλαστήρα, Περτούλι, Καλαμπάκα, Λάρισα αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο σε όλη τη Θεσσαλία.
Ακολουθεί η επιστολή:
Αξιότιμοι-ες κύριοι-ες Υπουργοί,
Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, όσο θα εξαπλώνονται τα «μπλόκα» διαρκείας σε όλη την Ελλάδα, τις εθνικές οδούς και τα λιμάνια, προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις και δυσκολίες στις μετακινήσεις τόσο των πελατών των επιχειρήσεων μας, όσο και των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και στην τοπική κοινωνία «κόβοντας» τη χώρα σε κομμάτια και παραλύοντας τις μετακινήσεις.
Σας εκφράζουμε την τεράστια αγωνία μας, καθότι ο Δεκέμβριος είναι εδώ και πλησιάζουν οι γιορτές, η περίοδος που αναμένουν με αγωνία να δουλέψουν οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Μέσα σε λίγες μέρες μετράμε πληγές που ξεπερνάνε τις ικανότητες να ανταπεξέλθουμε και κάθε μέρα θα αυξάνονται. Χρήματα τα οποία θα λείπουν από την τοπική κοινωνία και τους συνανθρώπους μας στον τουριστικό κλάδο.
Αν και πριν και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ισχύσει ο αποκλεισμός των δρόμων και των λιμανιών στην Κεντρική Ελλάδα, που ανακοίνωσαν οι αγρότες, καταλαβαίνετε ξεκάθαρα τι καταστροφικό αποτέλεσμα θα έχει αυτό. Η βαριά σκιά που έχει πέσει πάνω στον πρωτογενή τομέα, με τον οποίο συνεργαζόμαστε άμεσα μέσω των παραγωγών και των προϊόντων τους, σαφώς μας βρίσκει συμπαραστάτες, όμως δε θα συμμετέχουμε στην αντιπαράθεση μεταξύ των παραγωγικών τάξεων.
Το κλείσιμο των δρόμων οδηγεί σε κατάρρευση κλάδων, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από τις πλημμύρες, αλλά και από τα ψάρια και τις φωτιές.
Η διεκδίκηση του δίκαιου δεν πρέπει να γίνεται με αποκλεισμό των δρόμων καταστρέφοντας διαδοχικά άλλες επαγγελματικές τάξεις και τη δεδομένη στιγμή πιεζόμαστε περισσότερο εμείς πάρα η κυβέρνηση, η οποία θα χρειαστεί στην πορεία να αντιμετωπίσει και την δική μας αποζημίωση.
Η κλιμάκωση του αγροτικού κινήματος θα προκαλέσει άμεση ζημιά σε όλους.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και να βρεθεί μια λύση όσο πιο άμεσα γίνεται.
Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την εύρεση τρόπων αποφυγής αυτής της ακραίας κατάστασης που είναι «ντόμινο» για όλη την κοινωνία και όλους τους κλάδους.
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 07.04.2026 | 01:03
Fuel Pass: Με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ οι αιτήσεις μετά τη σημερινή κατάρρευση - ΕΛΛΑΔΑ | 07.04.2026 | 00:56
Η «ΕΛΛΗ» έβαλε πλώρη για την Κύπρο εξοπλισμένη με το σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 06.04.2026 | 23:18
Στη σκιά του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και το φετινό τηλεοπτικό Πάσχα: Τραγούδια, ταινίες, επαναλήψεις - ΕΛΛΑΔΑ | 06.04.2026 | 22:59
Ημαθία: Νεκρός 67χρονος μετά από πτώση αυτοκινήτου σε αρδευτικό κανάλι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.04.2026 | 22:46
Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 06.04.2026 | 22:40
Fuel Pass: Ανατροπή με τις αιτήσεις μετά το «κρασάρισμα», ποιοι θα μπαίνουν κάθε μέρα στην πλατφόρμα - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 06.04.2026 | 22:36
«Όλες μου οι ενέργειες ήταν νόμιμες, είμαι αθώος» – Τι λέει ο πρώην πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, Δ. Μελάς - ΒΟΛΟΣ | 06.04.2026 | 22:13
Συνελήφθησαν βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Βόλου – Πώς τους εντόπισαν οι Αρχές
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.04.2026 | 12:45
Κανονικά οι επιδοτήσεις τη Μ. Πέμπτη για αγροτεμάχια με προβλήματα στο monitoring – Τι αναφέρει τροποποιητική απόφαση - ΒΟΛΟΣ | 06.04.2026 | 20:10
Εργάτης καταπλακώθηκε από μηχάνημα στον Βόλο-μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο νοσοκομείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 06.04.2026 | 14:05
Τακούδης: Εναλλαγές του καιρού τη Μεγάλη Εβδομάδα-μέχρι Μ. Τετάρτη κοντομάνικο και από Μ. Πέμπτη μπουφάν και ομπρέλα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 10:43
Δύο Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 06.04.2026 | 12:38
Τσιάρας: Δεν είναι ρουσφέτι να υπερασπίζεσαι τον αδύναμο πολίτη – Θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 17:46
Μπαλούκας; 10 με 11 ευρώ το κιλό το αρνί στον κτηνοτρόφο πάνω από 16 ευρώ στην κατανάλωση (video) - ΒΟΛΟΣ | 06.04.2026 | 22:13
Συνελήφθησαν βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές Βόλου – Πώς τους εντόπισαν οι Αρχές - ΛΑΡΙΣΑ | 06.04.2026 | 16:39
Τέμπη: Διεκόπη για τις 27 Απριλίου η δίκη-χωρίς εντάσεις σήμερα η διαδικασία νομιμοποίησης συνηγόρων (video)




















































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed