ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καρδίτσα: Κινητοποίηση με τρακτέρ από τους αγροκτηνοτρόφους του μπλόκου στο γραφείο του Κ. Τσιάρα (ΦΩΤΟ)
Σε κινητοποίηση έξω από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στην Καρδίτσα προχώρησαν σήμερα το πρωί αγρότες

Σε κινητοποίηση έξω από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στην Καρδίτσα προχώρησαν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του μπλόκου το βράδυ της Κυριακής, μετέβησαν μαζί με περίπου 20 τρακτέρ έξω από το γραφείο του Υπουργού όπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση πέταξαν στο δρόμο συμβολικά μπάλες με άχυρο, τριφύλλι και σακιά με καλαμπόκι.

Επίσης παρέδωσαν υπόμνημα με το πλαίσιο των αιτημάτων τους που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το 2025 σε όλα τα προϊόντα που έχουν καταρρεύσει οι τιμές τους κάτω από το κόστος παραγωγής, μείωση του κόσμους, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα κ.ά.
Η κινητοποίηση όμως ήταν… περιπετειώδης καθώς πλησιάζοντας οι αγρότες με τα μηχανήματα, ήρθαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην οδό Νικηταρά στο ύψος των διασταυρώσεων με τις οδούς Εμμανουήλ και Μπότση.

Το γεγονός σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αγροτών οι οποίοι κάλεσαν τον Υπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν εντολή για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλιώς θα παρέμεναν στο σημείο και θα ενίσχυαν τη δύναμή τους με περισσότερα τρακτέρ. Ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει και να δώσει λύσεις σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής των Μπλόκων τα οποία είναι γνωστά.

Επί περίπου μία ώρα οι παριστάμενοι επέμεναν στο αίτημά τους για απομάκρυνση των αστυνομικών οχημάτων, ενώ ακολούθησε διάλογος στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής μεταξύ του Υπουργού Κ. Τσιάρα με τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κ. Τζέλλα. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι κάτω από το βάρος των προβλημάτων έχει βγει πρωτοφανής αριθμός τρακτέρ από την Καρδίτσα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να δώσει λύσεις καλεί τους αγρότες σε διάλογο έχοντας την ίδια ώρα αποκλείσει το δρόμο. Ο Υπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιφατικό. «Θα ήταν απολύτως αντιφατικό να δηλώνω πως οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές και να υπάρχει τέτοιο ζήτημα» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για επιχειρησιακή προσέγγιση της αστυνομίας και ο ίδιος παρακάλεσε να φύγουν οι κλούβες για να μην δημιουργείται ένταση.

Τελικά η κλούβα απομακρύνθηκε, με τον κ. Τζέλλα να μιλά για νίκη του αγροτικού κινήματος που επιμένει και ενεργεί με ψυχραιμία, την οποία όπως πρόσθεσε έχει χάσει η κυβέρνηση. Κατόπιν αυτού, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα πόδια και ακολούθως τα τρακτέρ έφτασαν έξω από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού όπως πέταξαν στο δρόμο τα αγροτικά προϊόντα παραδίδοντας σε υπόμνημα με τα αιτηματά τους.

Οι αγρότες κλείνουν 9 ημέρες στο μπλόκο του Ε65, μαζί με αυτό της Νίκαιας που συνεχώς ενισχύονται. Την Τετάρτη στις 10 π.μ., αγρότες από τα τρία μπλόκα της Θεσσαλίας μαζί με τους αλιείς της Μαγνησίας, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου. Για την Πέμπτη έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους τοπικους φορείς να βρεθούν στο μπλόκο για να στηρίξουν τον αγώνα τους.





- ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 12:57
Μέλισσα Κίκιζας: Νέα επενδυτικά σχέδια για την Terra Creta – Στόχος οι εξαγωγές - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.02.2026 | 12:52
Ερευνητική επίσκεψη επιστημονικής ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στον Δήμο Αργιθέας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.02.2026 | 12:38
Ρένα Καραλαριώτου: Η αντιστροφή του brain drain αποτελεί εθνική συλλογική προσπάθεια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.02.2026 | 12:35
Προοπτικές δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Καρδίτσα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 02.02.2026 | 12:30
Βιολάντα: Ερευνάται εάν η κακοκαιρία Daniel σχετίζεται με τον διαβρωμένο σωλήνα του εργοστασίου - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 12:15
Θάλασσα και στεριά έγιναν ένα στα παράλια του Δήμου Τεμπών από τη χθεσινή καταιγίδα (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.02.2026 | 11:55
Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη την Τετάρτη στη Νίκαια- Στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο συλλαλητηρίου στην Αθήνα - ΛΑΡΙΣΑ | 02.02.2026 | 11:50
Ίμια, 30 χρόνια μετά – Πιλότος F4 αποκαλύπτει: Απογειωθήκαμε από την Λάρισα για να χτυπήσουμε Σμύρνη, Ίμια, Τουρκία
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 08:05
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 11:40
Θλίψη σε Αργυροπούλι, Τύρναβο: Έφυγε από τη ζωή ο Θόδωρος Κουτίνας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 20:12
Πλημμύρισαν ξανά μετά 2 μήνες τα παράλια του δήμου Τεμπών στα Μεσάγγαλα - ΒΟΛΟΣ | 01.02.2026 | 09:32
Άγρια επεισόδια στη Νέα Ιωνία μετά τον αγώνα του Βόλου με την ΑΕΛ – 10 προσαγωγές - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 15:27
Πλημμύρισαν σπίτια από την κακοκαιρία στον Αγιόκαμπο Λάρισας -«Έριξε περισσότερο νερό απ- ό,τι στον Ντάνιελ» λέει o δήμαρχος - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 10:06
Άνδρας έπεσε μέσα αρδευτικό κανάλι στη Λάρισα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.02.2026 | 09:07
Τακούδης: ΠΟΣΟ DANIEL ΗΤΑΝ Ο BYRON; - ΛΑΡΙΣΑ | 01.02.2026 | 12:33
Νερά της θάλασσας πλημμύρισαν παραλιακούς δρόμους στoν Αγιόκαμπο







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed