ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καρδίτσα: Κινητοποίηση με τρακτέρ από τους αγροκτηνοτρόφους του μπλόκου στο γραφείο του Κ. Τσιάρα (ΦΩΤΟ)
Σε κινητοποίηση έξω από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στην Καρδίτσα προχώρησαν σήμερα το πρωί αγρότες

Σε κινητοποίηση έξω από το γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρα στην Καρδίτσα προχώρησαν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Ε-65.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του μπλόκου το βράδυ της Κυριακής, μετέβησαν μαζί με περίπου 20 τρακτέρ έξω από το γραφείο του Υπουργού όπου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση πέταξαν στο δρόμο συμβολικά μπάλες με άχυρο, τριφύλλι και σακιά με καλαμπόκι.

Επίσης παρέδωσαν υπόμνημα με το πλαίσιο των αιτημάτων τους που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για το 2025 σε όλα τα προϊόντα που έχουν καταρρεύσει οι τιμές τους κάτω από το κόστος παραγωγής, μείωση του κόσμους, κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν που να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα κ.ά.
Η κινητοποίηση όμως ήταν… περιπετειώδης καθώς πλησιάζοντας οι αγρότες με τα μηχανήματα, ήρθαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην οδό Νικηταρά στο ύψος των διασταυρώσεων με τις οδούς Εμμανουήλ και Μπότση.

Το γεγονός σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των αγροτών οι οποίοι κάλεσαν τον Υπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν εντολή για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων, αλλιώς θα παρέμεναν στο σημείο και θα ενίσχυαν τη δύναμή τους με περισσότερα τρακτέρ. Ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ Γιάννης Τσιούτρας κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει και να δώσει λύσεις σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής των Μπλόκων τα οποία είναι γνωστά.

Επί περίπου μία ώρα οι παριστάμενοι επέμεναν στο αίτημά τους για απομάκρυνση των αστυνομικών οχημάτων, ενώ ακολούθησε διάλογος στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής μεταξύ του Υπουργού Κ. Τσιάρα με τον Πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ Κ. Τζέλλα. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι κάτω από το βάρος των προβλημάτων έχει βγει πρωτοφανής αριθμός τρακτέρ από την Καρδίτσα και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί να δώσει λύσεις καλεί τους αγρότες σε διάλογο έχοντας την ίδια ώρα αποκλείσει το δρόμο. Ο Υπουργός απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντιφατικό. «Θα ήταν απολύτως αντιφατικό να δηλώνω πως οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές και να υπάρχει τέτοιο ζήτημα» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται για επιχειρησιακή προσέγγιση της αστυνομίας και ο ίδιος παρακάλεσε να φύγουν οι κλούβες για να μην δημιουργείται ένταση.

Τελικά η κλούβα απομακρύνθηκε, με τον κ. Τζέλλα να μιλά για νίκη του αγροτικού κινήματος που επιμένει και ενεργεί με ψυχραιμία, την οποία όπως πρόσθεσε έχει χάσει η κυβέρνηση. Κατόπιν αυτού, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι με τα πόδια και ακολούθως τα τρακτέρ έφτασαν έξω από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού όπως πέταξαν στο δρόμο τα αγροτικά προϊόντα παραδίδοντας σε υπόμνημα με τα αιτηματά τους.

Οι αγρότες κλείνουν 9 ημέρες στο μπλόκο του Ε65, μαζί με αυτό της Νίκαιας που συνεχώς ενισχύονται. Την Τετάρτη στις 10 π.μ., αγρότες από τα τρία μπλόκα της Θεσσαλίας μαζί με τους αλιείς της Μαγνησίας, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμανιού του Βόλου. Για την Πέμπτη έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους τοπικους φορείς να βρεθούν στο μπλόκο για να στηρίξουν τον αγώνα τους.





- ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 18:03
Πήγαινε Θεσσαλονίκη πεζός από τις σιδηροδρομικές γραμμές και..συνελήφθη - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 17:42
Η τραγωδία της 5ης Μεραρχίας Κρητών στην Κατοχή στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Λάρισας (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 23.05.2026 | 17:18
Πύργος: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 55χρονος ποδηλάτης μετά το τροχαίο με νταλίκα - ΔΙΕΘΝΗ | 23.05.2026 | 15:14
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή: Σενάρια επίθεσης εξετάζει ο Τραμπ, διάλογο υπό όρους θέλει η Τεχεράνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 23.05.2026 | 15:10
Οι κλιματικές και δημογραφικές αλλαγές απειλούν την ευρωπαϊκή γεωργία - ΒΟΛΟΣ | 23.05.2026 | 14:59
Επείγουσα διακομιδή 28χρονης από τη Σκιάθο στο Νοσοκομείο του Βόλου - ΛΑΡΙΣΑ | 23.05.2026 | 14:08
Ανοιχτές Πόρτες 2026: Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στην Φαλάνη (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.05.2026 | 12:37
Στον Βόλο χτυπά η καρδιά της οικογένειας – Σε εξέλιξη το Φεστιβάλ Παιδιού και Οικογένειας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 22:42 | video
Ζημιές σε καλλιέργειες στη Θεσσαλία από το απογευματινό μπουρίνι (video) - ΒΟΛΟΣ | 22.05.2026 | 16:33
Βόλος: Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 12:17
Χτύπημα της ΑΑΔΕ στο κύκλωμα λαθρεμπορίου υγραερίου σε 14 πόλεις- Κατασχέθηκαν βυτιοφόρα και σε Καρδίτσα, Τρίκαλα - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 21:30
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Αθανάσιος Δίχρης. - ΕΛΛΑΔΑ | 22.05.2026 | 11:50
Καιρός: «Τα χειρότερα έρχονται τις επόμενες ώρες» - Προειδοποίηση Μαρουσάκη για 6 περιοχές - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 17:06
Κωστής Χατζηδάκης: Στο τραπέζι η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο για τη σωτηρία της Θεσσαλίας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.05.2026 | 09:01
Καιρός: Δύσκολο το επόμενο 48ώρο - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες - ΛΑΡΙΣΑ | 22.05.2026 | 09:18
Θλίψη στην Αγιά: Απεβίωσε ο Θεολόγος Πασιάς σε ηλικία 53 ετών













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed