ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες -Σε ποια σημεία υπάρχουν μπλόκα, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα

Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν και αυτή την εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια, τελωνεία και αεροδρόμια, τονίζοντας ότι οι δράσεις τους δεν έχουν ημερομηνία λήξης, μέχρι να ικανοποιηθούν τα βασικά αιτήματά τους.
Αποζημιώσεις, αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, ομαλοποίηση πληρωμών και αντιμετώπιση της ευλογιάς των ζώων βρίσκονται στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Από το πρωί της Δευτέρας, οι αγρότες μπλοκάρουν τους παράδρομους της Εθνικής οδού από και προς τη Λάρισα, όπως αποφασίστηκε μετά από συνέλευση στο μπλόκο της Νίκαιας, το μεσημέρι της Κυριακής. Επίσης, σήμερα θα κλείσουν και τις παρακαμπτήριες οδούς στον Μπράλο για μία ώρα, που σημαίνει ότι η χώρα θα «κοπεί» στα δύο.
Μαζικά μπλόκα στη Θεσσαλία: Πάνω από 2.500 τρακτέρ στους δρόμους
Στην Καρδίτσα, πάνω από 2.500 τρακτέρ βρίσκονται στον δρόμο, με τους αγρότες να προγραμματίζουν συμβολική παρουσία στο λιμάνι του Βόλου την Τετάρτη. Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στη Λάρισα, νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν στον Πυργετό και την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, ενώ οι αγρότες της Νίκαιας προχωρούν σε κλείσιμο παράδρομων της ΕΟ Αθηνών–Θεσσαλονίκης.
Στόχος των αγροτών είναι η ένταση των δράσεων στον Βόλο, με συμμετοχή και αλιέων, προκειμένου να στείλουν μήνυμα κατά των αθρόων εισαγωγών προϊόντων από τρίτες χώρες.
Νέοι αποκλεισμοί δρόμων στη Βόρεια Ελλάδα
Στην Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη και οι γύρω περιοχές περικυκλώνονται από μπλόκα σε Χαλκηδόνα, Μάλγαρα και Δερβένι. Συγκεντρώσεις και συσκέψεις στον Τρίλοφο έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, με σκοπό τον συντονισμό των κινητοποιήσεων και την απόφαση για ενδεχόμενο αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Στον Προμαχώνα, η κυκλοφορία των φορτηγών είχε μπλοκαριστεί χθες για περισσότερες από 6 ώρες, ενώ οι αγρότες προαναγγέλλουν ενίσχυση των κινητοποιήσεων με μεγαλύτερης διάρκειας αποκλεισμούς.
Στο τελωνείο των Κήπων διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία των ΙΧ αυτοκινήτων από και προς την Τουρκία, ενώ από τη γείτονα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα – από την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων – μόνο των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα όπως τα θαλασσινά.
Επεκτείνονται τα μπλόκα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο
Στην Άρτα, τρακτέρ έχουν κλείσει πλήρως τον κόμβο εισόδου και εξόδου προς την Ιόνια Οδό. Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες έκλεισαν χθες την Παλαιά Εθνική Οδό στο Αίγιο και προσωρινά την Ολυμπία Οδό, ενώ νωρίτερα είχαν καταλάβει τη νέα Εθνική Πατρών–Πύργου στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με επ’ αόριστον αποκλεισμό, μετά από συνελεύσεις των παραγωγών.
Μαζικές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη
Στα Χανιά, οι αγρότες ξεκίνησαν μπλόκο 48 ωρών στα Μεγάλα Χωράφια και ενίσχυσαν συμβολικά τη διακοπή της κυκλοφορίας στον ΒΟΑΚ. Σήμερα αναμένεται κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης, με σκοπό να ακουστούν τα αιτήματά τους για καθυστερημένες ενισχύσεις, αποζημιώσεις και επιδοτήσεις λόγω του σκανδάλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η ακύρωση προγραμματισμένης συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομικών έχει εντείνει την ένταση και την αποφασιστικότητα των αγροτών για κινητοποιήσεις διαρκείας.
Δεν υποχωρούν οι αγρότες - Ποια είναι η επόμενη μέρα
Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι για συνεχιζόμενες και επεκτεινόμενες κινητοποιήσεις, με επ’ αόριστον αποκλεισμούς και συμβολικές δράσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια. Οι αποκλεισμοί έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις εμπορευματικές ροές, ενώ η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 23:15
Τέμπη: 24ωρη απεργία σιδηροδρομικών στις 23 Μαρτίου με φόντο την έναρξη της δίκης - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 21:50
Τέμπη: Καταγγελία Καρυστιανού για κύκλωμα στα δικαστήρια Λάρισας (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 20:03
Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:53
Κουρέτας: «Συνειδητή επιλογή για μας η επένδυση στον πολιτισμό» - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 19:44
«Από το Γράμμο στην Τασκένδη» – Εκδήλωση στο Μουσείο Αντίστασης στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 19:14
Διαμαρτυρία υγειονομικών στο Νοσοκομείο Βόλου για μισθούς, προσλήψεις και ωράρια (video) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 19:11
Ημέρα Καριέρας: Γέφυρα με την αγορά εργασίας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
- ΕΛΛΑΔΑ | 19.03.2026 | 09:16
Τραγωδία στην Ξυνιάδα Δομοκού: Νεκρός 21χρονος οδηγός σε μετωπική σύγκρουση με λεωφορείο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.03.2026 | 08:53
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας ενώνει τη Θεσσαλία με την Ήπειρο - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 09:01
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 19:32
Τα 790 μέτρα πλησιάζει η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα – ανέβηκε 5,5 μέτρα μετά τη λήξη της αρδευτικής περιόδου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 13:05
Καταγγελίες συγγενών στη δίκη για τα βίντεο για συγκάλυψη-ζητούν αναβολή της κύριας δίκης που ξεκινά τη Δευτέρα (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 19.03.2026 | 09:12
Βόλος: Απατεώνας Ρομά από Φάρσαλα παρίστανε τον γιατρό - Πιάστηκε με 10.000 ευρώ στα χέρια - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.03.2026 | 10:47
Το κακό έχει παραγίνει στον κάμπο της Καρδίτσας: Εκτεταμένες ζημιές σε παρόχθια στο Πέτρινο από τους «κυνηγούς» χαλκού (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.03.2026 | 18:18
Φάρσαλα: Άνδρας πυροβόλησε τον αδελφό του με κυνηγετικό όπλο












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed