ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Μπλόκα αγροτών: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους από Δευτέρα - Πανελλαδική σύσκεψη για τα επόμενα βήματα στη Νίκαια
Δικογραφία για τον οδηγό τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης

Οι αγρότες προσανατολίζονται σε επόμενα βήματα, με κέντρο τη Θεσσαλία. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί Πανθεσσαλική συνάντηση και στη συνέχεια Πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι Θεσσαλοί αγρότες που δίνουν τον τόνο με τη συγκέντρωση πάνω από 4.000 τρακτερ σε Ε-65, Νίκαια και Λόγγο Τρικάλων είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να τους επισκεφτεί και να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους καθώς όπως λένε είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν επί εβδομάδες και μετά τα Χριστούγεννα στα μπλόκα.
Εξάλλου το Σαββατοκύριακο θα επισκεφτεί τ μπλόκα της Θεσσαλίας στην Καρδίτσα στον Ε-65 και στη Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας ο γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Νέα μπλόκα και αποκλεισμοί δρόμων
Η δράση των αγροτών μετατοπίζεται πλέον σε κομβικά σημεία για το εθνικό και διεθνές εμπόριο:
Αποκλεισμός τελωνείων: Το τελωνείο του Προμαχώνα (σύνορα με Βουλγαρία) αποκλείστηκε αρχικά 12:00-18:00 και στη συνέχεια παρατάθηκε ο αποκλεισμός μέχρι τις 22:00, δημιουργώντας τεράστιες ουρές νταλικών. Κλειστά παρέμειναν επίσης τα τελωνεία Ευζώνων και Εξοχής (το τελευταίο 17:30-21:30).
Μπλόκο Εγνατίας Οδού (Σέρρες): Αγρότες των Σερρών έστησαν νέο μπλόκο στον κόμβο προς Κερδύλλια στην Εγνατία Οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα (προς Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη). Περίπου 300 αγροτικά μηχανήματα παρατάχθηκαν στον δρόμο, με τους αγρότες να δηλώνουν παραμονή επ- αόριστον.
- Κοινό Μπλόκο στη Σιάτιστα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι από Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά ετοιμάζονται για κοινό μπλόκο στη διασταύρωση Σιάτιστας στην Εγνατία Οδό.
Να σημειωθεί πως αγρότες της περιοχής Λαγκαδά αποφάσισαν τη δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίου (παλαιά Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας), με συντεταγμένη κίνηση τρακτέρ που αναμένεται να φτάσουν έως τις 15:00.

Εξάπλωση στην Κρήτη
Ο αναβρασμός επεκτείνεται και στα νησιά. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη οι αγρότες ετοιμάζουν αποκλεισμούς δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων. Έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Ανατολικής Κρήτης τη Δευτέρα στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ στα Χανιά αποφασίστηκε μπλόκο στη Σούδα και συμβολικός αποκλεισμός του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης.
Παράλληλα, στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την εκδίκαση αγροτοδικείου κατά του Κώστα Τζέλλα, προέδρου της ΕΟΑΣΚ, ο οποίος κατηγορείται για «κατάληψη οδοστρώματος». Η δίκη αναβλήθηκε για τις 3 Νοεμβρίου 2026.
Ένταση και επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Η κατάσταση οξύνθηκε κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου σημειώθηκαν σπρωξιές και χρήση χημικών ανάμεσα σε αγρότες με τρακτέρ και δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τον αποκλεισμό της εισόδου του αεροδρομίου. Αγρότες, κινούμενοι με όπισθεν τα τρακτέρ τους, πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής τους άνδρες των ΜΑΤ, με ακροατήριο να φωνάζει συνθήματα έντασης.
Όλα ξεκίνησαν όταν αγρότες από την Επανομή, τη Θέρμη, το Τρίλοφο, τη Χαλκιδική και τα χωριά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποσπάστηκαν από το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», όπου τους είχαν αποκλείσει τα ΜΑΤ, και προσπάθησαν να προσεγγίσουν πεζή το αεροδρόμιο. Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «φονική επίθεση», καθώς το τρακτέρ κάνει όπισθεν κατά πάνω τους με ταχύτητα. Την ίδια ώρα, κάποιοι φωνάζουν «πάτα τον τον π@@στη», παροτρύνοντας τον οδηγό να πέσει επάνω σε άνδρα των ΜΑΤ.
Να σημειωθεί πως σχηματίστηκε δικογραφία για τον οδηγό του τρακτέρ που κινήθηκε απειλητικά κατά πεζών αστυνομικών σε αγροτικό μπλόκο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.
Στη Θέρμη, το απόγευμα, αγρότες ενίσχυσαν τα μπλόκα, αποκλείοντας την αερογέφυρα για περίπου μία ώρα. Η κυκλοφορία επιτράπηκε μόνο σε οχήματα για ευπαθείς ομάδες, όπως ασθενοφόρα, προτού αποκατασταθεί.
- ΒΟΛΟΣ | 15.03.2026 | 20:49
Νέα Ιωνία: 100 χρόνια από τη θεμελίωση της Ευαγγελίστριας – Τιμή στον Μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 20:37
«Δρόμοι των ανθισμένων αμυγδαλιών» στο Συκούριο -πλήθος κόσμου στην εκδήλωση - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 15.03.2026 | 20:06
Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια από το ΚΤΕΛ Καρδίτσας - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 20:05
Ανακοίνωση της Ε Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 15.03.2026 | 19:56
«Κρυφά στη Μόσχα για χειρουργείο» ο τραυματισμένος Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μεταδίδουν κουβετιανά ΜΜΕ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 15.03.2026 | 19:48
Βιολάντα: Το διπλό πρόσωπο του εκσυγχρονισμού στην περιφέρεια - ΒΟΛΟΣ | 15.03.2026 | 18:42
Βόλος: Τραγική κατάληξη για τον 64χρονο που αναζητούνταν- βρέθηκε απαγχονισμένος σε αγροτική περιοχή - ΔΙΕΘΝΗ | 15.03.2026 | 18:16
Με δάνειο 42 εκατ. ευρώ από εταιρεία Ισραηλινών αγόρασε ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ πολυτελή ακίνητα στο Λονδίνο
- ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:17
Λιποθυμικό επεισόδιο την ώρα του προσυνεδρίου - έγκαιρη επέμβαση γιατρών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 21:23
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Χρήστος Χριστοδούλου σε ηλικία 59 ετών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 15.03.2026 | 10:34
Τακούδης: Χιόνια στα ορεινά Δυτικής Θεσσαλίας και ισχυρές βροχές στο Πήλιο μεσοβδόμαδα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 14.03.2026 | 10:11
Τακούδης: Bροχές από Τρίτη στη Θεσσαλία και χιόνια στα ορεινά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 12:21
Συνάντηση αγροτών των μπλόκων με Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 14.03.2026 | 19:47
Φωτογραφικά κλικς από την παρουσία Μητσοτάκη στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) -και το βίντεο του προσυνεδρίου - ΛΑΡΙΣΑ | 14.03.2026 | 14:27
Μητσοτάκης από Λάρισα: Το έργο της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία θα προχωρήσει (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 15.03.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed